Sindromul de hipercoagulabilitate (3)
Raspunsuri - Pagina 14
monu spune:
nu stiu exact dar eu spre ex am gasit o farmacie care se afla langa spitalul Caritas unde se afla medicul meu de familie. spre info mea am intrebat daca au clexane si mi-au zis ca se aduce numai pe baza de comanda.
kita spune:
Monip depinde de zona in care locuiesti.
Poti sa gasesti Clexane la farmaciile mari, mai bine aprovizionate, gen HelpNet sau 2Na (de la Unirii). Ori il comanzi prin telefon si te duci si ridici toate injectiile odata, ori iti dau cate au ei in stoc si in cateva zile iti dau diferenta.
Felicitari de bebe!
Kita(Alina) si baietelul meu de 17S
corail spune:
Buna fetelor,
revin si eu.Se pare ca nu am acest sindrom , pt ca LAP mi-a iesit OK (33, iar limita este 0-45). Eu am facut analizele in Germania.
Dar mi s-a spus ca nu am "antipaternalen antikorper"( in engleza "blocking antibodies") si ca atare mai trebuie sa fac un set de analize mai "amanuntite".
Stie cineva despre acesti "blocking antibodies"?
Eu am citit ca sunt necesari pt ca o sarcina sa fie dusa pana la capat.
Ce tratamente exista in acest caz? Ce sanse sunt ca sa am si eu "bebele " meu? Toate acestea sunt intrebari la care eu inca nu am gasit raspuns!
Poate ma ajutati voi!
Multumesc
diafera spune:
Bestutza, subscriu si eu la mesajul postat de tine cu raspunsurile dr. Tutunaru. Si eu am citit zilele astea chiar acelasi mesaj de la acest dr. Am avut tentativa de a vi-l impartasi si voua si iar am fost taxata de Tia ca fac reclama nedorita. Oricum, mi s-a parut cea mai buna explicatie, asa mai pe intelesul nostru. Si datorita acestui mesaj incep sa cred ca laboratorul de la Fundeni nu concluzioneaza asa cum ar trebui diagnosticul de Sindrom anticuagulant. Or fi ei foarte dotati, si cu reactivi de ultima ora, dar daca dr. Tutunaru are dreptate in ceea ce priveste punerea diagnosticului, toate acestea sunt aproape degeaba. Stiu, ca abia dupa 3 serii de analize se poate pune diagnosticul la Fundeni. Insa ma deranjeaza ca in acest cerc de doctori (Uscatescu, Badiu, Anca ..) nu se da absolut nici o explicatie ca sa intetelgem si noi. Nu il cunosc pe acest doctor Tutunaru, insa imi place pentru ca iti prezinta lucrurile fara nici o perdea, nu are nimic de ascuns si poate asta este si "cheia" increderii pacientelor in el.
va pup pe toate , Aura
BESTUTZA spune:
Draga Monu, dupa ultima echo am intrat in saptaman 18! De abia astept sa il cantareasca Iosup la 21 de saptamani! Sa vedem daca creste si el ca sunt stresata tare de asta! La mine nu se cunoaste nici un fel de burta! Nu m-am ingrasat, nu s-a intamplat nimic! Cand m-am dus la serviciu toata lumea se uita dupa o burta care nu mai aparea!
Kita, la tine a aparut burtica cu bebicul ?
Monip, important este sa ai incredere multa in medic si sa nu ai indoieli! Daca cu tine Anca a avut rabdare si ti-a explicat si a reusit sa te faca sa ai incedere e bine! Eu l-am prins in pase mai proaste!...
Oricum succes mult! Pe mine nu ma mai trimitea la Fundeni pentru analize , pentru ca zicea ca nu e nevoie, sa merg doar daca vreau! Tie tot asa ti-a zis?
Aura, tu cum mai stai cu anlizele?
Pupicei pentru toti din burticei! Cu drag, Andreea
monip spune:
Salutari!
Bestutza - eu nu am incredere absoluta in nimeni!La urma urmei toti sunt oameni - si pot gresi!Dar mi-au spus prea multi, si din diferite surse, ca asta este tratamentul - anticoagulant!Si ca riscul este prea mare ca sa ma incapatanez sa nu-l fac!Bine, exceptie face dr. Tutunaru- care este un om foarte dragut, dar nimeni in afara de el nu recomanda asa ceva.Eu ii doresc sa reuseasca sa-si omologheze tratamentul, dar eu, pana nu-mi spun trei surse independente de acelasi lucru nu fac nimic. Si mie mi-a zis dr. Anca ca pot sa nu ma mai duc pe la Fundeni si asta m-a bucurat tare mult, ca in fiecare luna timp de 9 luni era prea mult pt nervii mei.
Numai bine si succes tuturor!
happiestmom spune:
Buna fetelor,
Si eu am fost diagnosticata, in timpul sarcinii, cu SAFL (anticorpi anticardiolipinici moderat pozitiv), am avut aceleasi probleme si temeri ca si voi, dar de un an si trei luni sint cea mai fericita mamica din lume, iar toate greutatile prin care am trecut le-am uitat in momentul in care mi-am vazut pentru prima oara fetita.
In luna a sasea de sarcina am facut o ecografie tridimensionala la dr. Pop si deseori ma gindesc ca ziua in care l-am intilnit pe acest medic ne-a schimbat, poate, destinul mie si fetitei mele. Am facut aceasta ecografie pentru ca am vrut sa ma asigur ca totul e bine deoarece avusesem citeva singerari maronii la inceputul sarcinii (am fost suspectata si de sarcina extrauterina, dar asta e alta poveste), desi dupa ce incepusem tratamentul cu Utrogestan si dupa o gramada de ecografii parea ca totul era OK. Si cu toate astea… eu am vrut sa ma duc si la dr. Pop despre care auzisem ca este un excelent ecografist. In fine, cum, necum am ajuns la el. Celor care sinteti gravide sau deja mamici nu trebuie sa va mai povestesc probabil cit de ingrozita priveam la dr. care se uita cu atentie minute in sir in ecran si nu rostea nici un cuvint, iar eu incercam sa-i citesc macar o impresie pe figura. In cele din urma ne-a spus ca bebelusa este bine, dar ca prezinta „retard de crestere la debut“, ceea ce pentru noi a sunat inspaimintator. Dr. ne-a linistit insa, zicindu-ne ca asta nu inseamna decit ca se va naste cu o greutate ceva mai mica decit normal. Intrebind care ar putea fi cauzele acestui retard de crestere, dr. Pop ne-a spus ca, tinind cont si de rezistenta usor crescuta constatata pe arterele uterine, ar putea fi vorba de un sindrom de hipercoagulabilitate, sindromul antifosfolipinic, dar ca nu el e in masura sa se pronunte si sa ma duc la dr. ginecolog sa-mi recomande niste analize.
Trebuie sa va spun ca eu nu pierdusem nici o sarcina si nici nu avusesem vreun alt simptom serios care sa-l determine pe dr. Urleteanu, cel care m-a tinut sub observatie pe tot parcursul sarcinii (si la adresa caruia am numai cuvinte de lauda), sa-mi recomande sa fac aceste analize pentru SAFL. Dar pentru linistea mea, dinsul mi-a recomandat sa le fac si astfel supozitia dr. Pop s-a confirmat. Ulterior mi-am amintit si ca in urma cu vreo 5 ani mi se prescrise Diane 35 pentru ovare polichistice si dupa prima folie am oprit tratamentul din proprie initiativa deoerece incepusera sa ma doara destul de tare gambele (nu am luat alte anticonceptionale niciodata), ciclul imi venea neregulat si uneori depasea si 40 de zile, ma invineteam pe corp la cea mai mica atingere, aveam dureri de cap etc.) Dupa stabilirea diagnosticului, a urmat tratament cu Clexane 0,20 si un sfert de aspirina in fiecare zi pina la nastere si vreo doua saptamini dupa aceea ( aspirina am luat-o pina de curind), vizite dese si regulate la dr., cu discutii si explicatii, ecografii, si totul a fost bine. Am nascut prin cezariana si m-am refacut repede.
La aproape un an dupa nastere, am facut din nou analizele de anticorpi si, cu toate ca anticorpii cardiolipinici au iesit tot moderat pozitiv, valoarea era mult mai mica decit in sarcina. Iar acum vreo luna am repetat analizele si au iesit negativ. Se pare ca evolutia acestor anticorpi este dinamica. Nu mi-e inca foarte clar, dar o sa mai repet analizele si o sa ma mai documentez.
Am postat acest mesaj care, din pacate, a iesit mult mai lung decit am crezut, pentru a va incuraja si pentru a va spune ca trebuie sa vedeti partea pozitiva a acestei situatii neplacute si anume ca ati descoperit problema si puteti lupta impotriva ei. Sint alaturi de voi, atit aspirantele, cit si viitoarele mamici, si sper ca povestea mea sa va dea curaj ca totul va fi bine in final.
Va pup si va doresc numai bine si copii care sa va bucure cel putin la fel de mult pe cit ma bucura fetita mea.
P.S. La inceputul lui 2003, atunci cind am cautat pe Internet informatii despre SAFL, am gasit numai citeva site-uri in limba engleza, in Romania nu prea se vorbea despre asta, iar acum am avut surpriza sa descopar pe Net o adevarata comunitate SAFL.
monu spune:
draga happiestmom,
impresionant! eu personal ma bucur ca ai scris. am cateva???: la cat timp dupa nastere ai oprit clexanul? ai avut probleme cat timp ai facut injectiile? de ce ai luat atat de mult timp aspirina? atat de mult timp ii ia sindromului ca sa zic asa sa revina la normal?
pupici monu
Oana_B spune:
Va invit la partea a patra:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31658" target="_blank">Sindromul de hipercoagulabilitate (4)
Oana_B