Nasterea indusa-Heeeelp!!!!

Nasterea indusa-Heeeelp!!!! | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

Vin acum de la medic, la control cica am dilatatie de 2 cm, colul sters. Nu am contractii dureroase, regulate, deloc.

Medicul mi-a propus sa merg sa nasc maine, pentru ca e de garda. Cica oricum copilul e la termen si mai mult nu ar mai creste. Vrea sa-mi puna niste perfuzii care ar avea menirea sa-mi declanseze travaliul.

Nu stiu ce sa fac, ce stiti despre nasterea asta indusa?

va rog

lia 39 sapt de la UM

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Lia, sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos...
Din cate stiu nasterea indusa nu afecteaza cu nimic bebelusul...daca sarcina a ajuns la termen... Doctorii utilizeaza metoda asta pentru a nu se trezi cu surprize neplacute...

pupici
simona + theodora sau eleonora (13s5z)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Lia, eu banuiesc ca or sa-ti provoace contractii cu ajutorul perfuziilor alora si or sa rupa membranele (daca nu se rup singurele).
Hai c-o sa fie bine!

Eliza - 23 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Cand l-am nascut pe Andrei, termenul era 17 aprilie. Fiindca bebe nu dadea nici un semn ca vrea sa ne cunoastem, doctorul mi-a sugerat sa provocam nasterea. Eu am fost de accord pentru ca ma temeam de termene depasite. M-am internat luni dimineata si am nascut marti, 20 aprilie, la pranz, doar ca prin cezariana. Asta pentru ca nu mi s-a sters colul mai deloc, toate medicamentele( pe cale bucala sau intravenos) nu au avut nici un efect si, colac peste pupaza, Galusca mea si-a lasat capul pe spate in prezentatie bregmatica facand nasterea vaginala imposibila. Dar asta din vina colului meu, nu a medicamentelor.

Mai am doua prietene carora li s-a provocat nasterea si totul a fost OK! Eu te sfatuiesc sa accepti propunerea doctorului, cred ca e mai bine pentur tine, situatia e sub control, iar bebelui nu-i faci nici un rau!

Succes, nastere usoara si un bebe sanatos si cu noroc!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Hai sa-ti zic eu cum vad nasterea asta indusa. Putina oxitocina in vena si rupere de membrane = travaliu scurt ca durata (3-4 ore) da mai intens ca durere, adica un fel de esenta tare in sticla mica.

Bibi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

quote:
Originally posted by bibi

Hai sa-ti zic eu cum vad nasterea asta indusa. Putina oxitocina in vena si rupere de membrane = travaliu scurt ca durata (3-4 ore) da mai intens ca durere, adica un fel de esenta tare in sticla mica.

Bibi si David

Dar nu in toate cazurile..
Eu am avut nastere indusa(in sapt 42) , mi s-a introdus oxitocina de 2 ori(prima data nu si-a facut efectul) , travaliul nu a fost scurt deloc (25 ore) , iar dupa primele 6 ore de travaliu au inceput dureri tot mai intense. Sper sa nu sperii gravidutele , eu am fost un caz mai rar, si nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva.

Lia , cum esti?

Dana&bb Andy(1 an si 5 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

si eu am avut nasterea indusa. eram dupa termen, doctorita de garda, bb mare si dolofan, asa ca mi-a propus sa raman in spital si sa-mi provoace nasterea. mie mi-a dat o pastiluta pe la 10 dimineata... si nimic, si inca una pe la 13. daca nici dupa cea de-a 2a pastila nu s-ar fi imtamplat nimic, doctorita mi-a spus ca renuntam. dar nu a fost cazul. usor-usor au aparut contractiile, la un moment dat mi-a rupt doctorita membranele, pe la 18 mi-a pus epidurala si la 22.25 a aparut printesa! ceva dureri mai rele am avut vreo 2-3 ore, cu dupa epidurala a fost boierie. doctorita fiind de garda a stat pe langa mine de la 10 dimineata cand m-am internat pana a2a zi la pranz cand i s-a terminat tura si mi s-a parut perfecta solutia aleasa de ea. asa am scapat si de stresul ca daca ma apuca si ea nu raspunde la telfon, nu vine la spital...

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alesia spune:

Buna,

Si doctorul meu a vrut sa-mi declanseze nasterea la inceputul saptamanii 40, adica saptamna viitoare, dar nu am fost de acord. I-am spus ca prefer sa astept sa vina contractiile singure, si doar daca depasesc termenul de 40 de saptamani implinite cred ca se va pune problema.
Oricum DPN este intre 1 si 8 august (asa mi-a spus la ultima eco), deci cred ca nu are nici un sens sa ma grabesc (sau mai bine zis sa il grabesc pe bebe).

Lia, tu ce ai facut?

Alesia

Alesia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

Si eu am avut o nastere indusa la prima nastere,cam asa:joi dimineata la 8 internarea,juma de pastiluta introdusa la ora 10 dimineata,la ora 23 rupt membrane(de aici durerile cele intense)iar vineri la 3 fara un sfert dimineta nascut una buc.fetita,la a treia impinsatura(in 5-10 min.)
Asa ca nu-ti fie frica;este adevarat ca e putin mai dureros,dar nu cu mult!Nastere usoara!

Teodoreiin 37+ sapt.

Mergi la inceput