A deveni sofer cand nu esti foarte tanar...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by Danelutza

Si eu mi-am luat carnet destul de tirziu, asta se intimpla anul trecut (deci am condus foarte putzin), dar de cind locuiesc aici nu am condus niciodata, nici macar nu stiu daca este valabil in alta tzara carnetul din Romania.
Sper, cit de curind sa-mi cumpar masina si va anuntz pe care autostrada am de gind sa conduc

Am incercat intr-o zi sa mut masina sotzului, nu cred ca trebuie sa va spun ce frica mi-a fost Am impresia ca am uitat tot, cred ca sint obsedata, aproape in fiecare noapte visez cum conduc si unde gresesc, iar ziua urmaresc cum conduce sotzul, asta asa ca sa-mi improspatez memoria.

Dana, da-i un pm lu' Lorelei19 si intreab-o cum sta treaba, ea avea carnetul luat tot in Ro, stiu ca aici a dat doar proba de oras si gata, da nu-s sigura...

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
dpn 25 aug

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

quote:
Originally posted by bibi

Incearca sa iesi in trafic cu cineva care are carnet si e un bun pedagog. Sotul nu e intotdeauna cel mai bun instructor. Eu pot spune, cu mana pe inima, ca soferia am invatat-o de la prietena mea..... Ideea e sa ai pe cineva calm si de incredere in dreapta sau in stanga ta care sa te invete micile secrete ale unui condus preventiv si placut.

Bibi si David

Ar fi minunat daca as putea avea acest pedagog!Aici in Anglia ai dreptul sa practici in afara orelor de conducere cu instructorul,pe baza unui permis provizoriu cu valabilitate de 10 ani.Totul e sa ai cu tine pe cineva experimentat.In situatia mea, singura persoana disponibila este sotul, care intr-adevar nu este bun instructor, nu se poate pune in locul meu, el sofand de atatia ani.Apoi mai aveam fetitele, de 7 luni jumatate.Este aproape imposibil sa gasim un baby sitter pentru o ora asa ca de o vreme sotul meu imi spune sa imi fac curaj si sa luam cu noi fetitele in spate, in scaunele.Simt ca inca nu pot asta.Noi locuim intr-un sat si nu prea am unde sa merg, daca as vrea sa parcurg ceva mai multa distanta, as fi nevoita sa ajung pe autostrada.Cu instructorul ma simt in siguranta, masina lui are pedale de control in dreptul sau si la comenzile lui ma descurc bine.Dar pb. este ca e foarte scump si nu pot sa imi permit mai mult decat deja fac. Si asa cum zicea si Sinziana, ajung sa vad totul si judec totul prin prisma lui, eu neavand prea multa perceptie personala a masinii.
Oricum, eu va multumesc de incurajari si ma bucur ca si altii care au fost pe aici au reusit sa depaseasca impasul si sa devina iubitori ai sofatului.

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Multzumesc Iren, am sa-i trimit un mesaj lui Lorelai19.
Pupici pentru tine si Bogdanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Si eu mi-am luat de curind carnetul, la 39 ani !!! Acum am 3 saptamini de mers singura cu masina de acasa la serviciu si inapoi, plus citeva deplasari la Billa sau la posta. La inceput mi-a fost f.f.f.f. frica, imi tremurau si miinile si picioarele, iar cind am ajuns am stat 30 minute sa parchez masina, dar am reusit. Dar incet incet am reusit sa-mi infring teama si acum de ex. numai astept sa treaca toate masinile cind intru pe o strada, daca este loc ma strecor si eu. Nu dispera, in timp cu perseverenta ai sa reusesti sa-ti invingi teama. Important e sa mergi zilnic cu masina, ca sa te obisnuiesti.
Si eu am facut febra musculara in primele zile, dar sincer nu-ti recomand sa mergi cu un sofer in dreapta decit daca e f. intelegator. Sotul meu isi pierduse rabdarea si am mers mult mai bine cu socrul meu si cel mai bine SINGURA. E drept ca eram ingrozita, dar n-ai ce face oricum tot acolo ajungi.

Karina+ Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv spune:

Ana-Oana, imi poti da si mie nr de telefon al instructorului tau? Vreau sa fac scoala si am nevoie de unul foarte, foarte rabdator. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dy spune:

permisul il am de la 18 ani, dar de condus am condus cam de pe la 14 ani, iar de la 16 mai mult (asta pe la tara, pe drumuri comunale). Cand am avut permisul in mana, am luat masina si am plecat singura la plimbare (ca sa nu ma streseze nimeni in dreapta). La 2 saptamani de la eliberarea permisului, l-am luat pe bunicul meu, care habar nu avea de sofat, si am plecat cu un Aro cu remorca plina ochi cu marfa, la Bucuresti. Acum nu stiu daca as mai avea tupeul acela. Oricum imi era teama si mi-a fost destul, dar este super sa conduci. Acum sunt As. Cred ca trebuie sa iti si placa pentru a putea prinde mai repede. La incept eram tare neandemanatica, dar acum...
Nu cred ca are vreo legatuta faptul ca ai luat lectii de sofat mai tarziu.

Dy - mami de Cezar si sotie de Danut

http://community.webshots.com/user/dienuta101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Patricia, daca m-ai fi vazut la volan acum 2 ani, ma filmai si ma dadeai la "camera ascunsa". Era toamna tarzie, dar eu eram in permanenta uda pe spate de frica, asta timp de vreo 3 saptamani. Am si slabit din cauza stresului. Iar cand ma gandeam ca trebuie sa intru in intersectia de la Piata Victoriei, imi venea sa plang.
Acum ma urc la volan fara nici o emotie, am condus 22.000 km numai in Bucuresti, desi circulatia este infioratoare.

Important e sa conduci mereu si de la inceput. Deviza este "ori tu, ori ea". Masina este ca sa fie condusa, asa ca da-i bataie. Nu face pauze lungi in care nu te mai urci la volan, pentru ca apoi iti va fi frica sa mai conduci.

Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Uauuu, imi place chestia cu slabitul. Dar in tzara e mult mai usor sa invetzi, prinzi un drum de tzara si-i dai batai, aici cu autostrazile astea si chiar si in oras, daca nu stai la pinda sa intri mai repede in sens giratoriu, te apuca noaptea si...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

quote:
Dar in tzara e mult mai usor sa invetzi, prinzi un drum de tzara si-i dai batai, aici cu autostrazile astea si chiar si in oras, daca nu stai la pinda sa intri mai repede in sens giratoriu, te apuca noaptea si...

Cel mai bine inveti pe strada, in oras. Sunt atatea situatii inedite, din care esti nevoit sa iesi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

...... am luat carnetul din prima si am fost f. incantata sa conduc, pana cand a venit sotul din voiaj si a inceput sa tipe la mine ca nu am reflexe, ca instructorul mi-a dat prea multa incredere in mine... (de 2 ani nu am mai pus mana pe volan decat in parcare)... in fine acum imi este f. frica sa conduc iar masina a stat in parcare si cate 7 luni fara sa o clintesc.... Cum sa-mi inving teama tinand cont ca si parintii ma bat la cap sa nu merg cu masina pt ca fratele meu a murit in accident de masina?

Mergi la inceput