Cum sa ma iert?
Raspunsuri - Pagina 2
tuchi spune:
lexi, in general ii iert foarte repede pe ceilalti.
"gresala" s-a petrecut pe strada, de aceea nici nu pot sa-mi cer scuze, era un strain care "dus a fost" in secunda urmatoare.
ancasoare, multumesc, ma straduiesc din rasputeri.
multumesc mult pentru sustinere, fetelor!
Maruta spune:
Buna Tuchi si eu am avut aceeasi problema.
Eu reusesc sa trec peste aceste stari analizand in liniste tot ce s-a intamplat. Cand gresec eu, imi impun sa nu se mai repete; alteori gresc cei din jur si tot eu ma simt deprimata si vinovata.
Insa eu sunt o persoana extrem de optimista si vesela si astfel incerc sa vad partea buna a lucrurilor si trec foarte repede peste aceasta stare de deprimare (in timp am invatat sa-mi impun acest lucru). Imi recunosc intotdeauna greselile chiar daca sunt orgolioasa si capoasa.
Cate nopti nu stau cu ochii in tavan facand tot felul de scenarii: cum sa imi cer scuze, cum naibii de sunt atat de proasta sa fac asa ceva, de ce ma enervez asa de rau ... gura asta sloboda mai bine imi pun scotch etc ...
Dar am grija sa nu se mai repete ... si pe urma incep sa ma plac, sa fiu impacata cu mine insami.
De fapt totul se rezuma la faptul ca noi nu ne impacam cu unele "iesiri" pe care le avem, "iesiri" pe care le consideram in adancul sufletului nostru ca NU NE DEFINESC.
Sunt convinsa ca esti o persoana minunata numai prin simplul fapt ca tu te gandesti ca cel mai important lucru este acela de a te ierta TU insati.
Fii optimista, analizeaza-ti greselile, incerca sa nu le mai repeti si daca totusi mai gresesti din cand in cand adu-ti aminte ca OMUL este supus GRESELII si tu defapt esti o persoana MINUNATA !!!
Cu drag Maruta 
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
Dena spune:
Atata timp cat nu ai ucis si nu ai violat pe nimeni, greselile sunt greseli de tip material didactic :). Vezi definitia crestina a cuvantului "greseala". E o piatra de incercare. Ea are rolul de a te invata o lectie. Cand faci o greseala nu iti pierde vremea cum si daca sa te ierti, de obicei asta e treaba semenilor nostri mai mult sau mai putin intelegatori. Ceea ce tu trebuie sa faci imediat este ,asa cum cineva spunea mai sus, sa analizezi. Cauza- efect- sens. De ce a trebuit sa gresesc asa?? Unde scartzaie sistemul meu de functionare? Cum trebuie updatat?? Ce am invatat?? Voi fi in stare sa recunosc un viitor scenariu similar? Voi fi in stare sa abordez solutia cea buna?? Ma rog... stii tu cum e cu schemele logice ... ca la Fortran :)) Daca da stop, daca nu.... aici e aici... fa-ti temele din timp, nu te lasa pana nu rezolvi problema si astfel satisfactia de a fi invatat o lectie buna pt viata va anihila senzatia dureroasa a "experimentului" tau. Succes! :)
Denisa si bebica din burtica - 23 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Anca Wish spune:
Tuchi, te inteleg. Eu de ceva timp incoace, cand gresesc, invat , trag concluziile si....uit.
Pur si simplu imi sterg din minte. Inainte ma chiunuiam, incercand sa indrept, si imi reprosam multe lucruri.
Putina nesimtire, nu strica!
Sabina spune:
E intr-adevar o problema.Cred ca ne putem ierta propunandu-ne sa reparam ( in cazul in care se poate|) sau macar sa nu mai gresim pe viitor.Suna prea frumos, stiu.....
Si eu patesc la fel, asa ca te inteleg perfect!
Sabina & Sofia Galagia
vivian spune:
de obicei consider ca nu gresesc io.si ca daca fac greseli..este pt ca sunt fortzata de imprejurari.
dar adevarul e ca ...gresesc si io de multe ori, ma costa sa recunosc..dar ma consolez repede si mi caut singura scuze.
daca greseala e comisa oricum , nimic nu se mai repara, nuż?
vivi.
Andruska spune:
Acum daca am gresit, asta este, toti oamenii gresesc, nu?
Eu personal stau si analizez contextul, oamenii implicati si ce m-a determinat sa fac/sa nu fac anumite lucruri.
Sa stii ca au fost situatii cand eu eram super amarata de ce se intamplase iar persoanele implicate erau f relaxate
. Depinde cum le ia fiecare.
Hai fruntea sus si ai incredere in tine !!!
Andra
lui
Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si
Matei Daniel (6 februarie 2004) 
http://community.webshots.com/user/andruska30
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004
karmen spune:
Tuchi,
pari o persoana care pune prea mare pret pe ce cred altii despre tine. Sigur ca este important ce cred oamenii despre noi, imaginea de sine ne-o formam si in raport cu aceasta imagine pe care si-o formeaza ceilalti despre noi. Dar sa nu uitam ca un singur gest poate neindemanatic, sau vorba spusa aiurea fata de ceilalti nu ne definesc ca persoana, nu exprima felul nostru de a fi. Nu trebuie sa ne reprosam prea mult o greseala facuta fata de o persoana care nu ne cunoaste foarte bine, chiar daca nu avem ocazia s-o mai intalnim. Daca gestul facut de tine nu te caracterizeaza inseamna ca celalat si-a facut o parere gresita despre tine si e de regretat ca poate nu vei mai avea ocazia sa indrepti aceasta parere dar sincer n-ar trebui sa conteze atat. Tu trebuie sa te cunoasti bine, sa-ti stii punctele tari si punctele slabe, sa le accepti si sa te simti bine cu tine insuti.
Pentru mine nu conteaza prea mult ce cred alte persoane care nu ma cunoasc bine, orice ar zice, poate sa nu fie adevarat si atunci la ce bun sa ma gandesc la asta? O parere sau o critica venita din partea unei persoane care imi este apropiata si ma cunoaste intradevar are alta importanta si o tratez ca atare, in sensul ca fac efort sa vad daca am gresit cu adevarat si ce pot face sa nu mai repet acceasi greseala in viitor.
Carmen Ghilescu
dadi_t spune:
Un lucru bun inveti din greseli si anume :daca nu poti spune un lucru bun despre ceva sau cineva mai bine te abti. In general sunt o fire deschisa si spun ceea ce gandesc, dar de cele mai multe ori am fost prost inteleasa sau chiar am atins corzi sensibile ...fara intentie.
Asa ca daca imi place ceva spun sincer, daca nu...ma abtin la comentarii. Si pot spune ca am multe prieteni si chiar de durata(28ani).
De regula cand gresesc imi fac mea culpa si de regula fac tot posibilul sa repar greseala cu ...umor.
O singura situatie m-a facut sa-mi reconsider pozitia in ceea ce priveste cererea scuzelor.....cate odata nu e suficient sa-ti ceri scuze ca sa indrepti o greseala si nici nu trebuie sa fi obedienta fata de straini. Dar fata de apropriati merita orice....umilire.
Tania cu
Anduta(14sept'96)+
Bibi(14febr'04)
...si fam.Bugy