durere in calcaiul stang si carcel(?) intercostal

De vreo luna si ceva am acest simptom, o durere in talpa stanga, spre calcai. Am cautat pe google, dar n-am gasit raspuns. Cioc nu se simte a fi, nici batatura. Sunt in ultimul trimestru de sarcina si in ultimele zile (mai ales dimineata, cand ma ridic din pat) durerea s-a accentuat. In plus mai am probleme si la zona stanga intercostala(?), adica, e ca un carcel care mi se pune din cand in cand in spatele sanului stang(undeva la muschiul din interior, cred, in zona coastei) si ma inteapa, mai ales cand inspir si care ma tine cam 3-5 minute (uneori trece daca beau apa). Are cineva idee ce pot insemna toate aceste simptome? Mi-e mai usor sa stiu ca, poate, cineva a mai trecut prin asa ceva si sunt simptome normale ale sarcinii(acum luna a 8-a). Toate cele bune si multumiri anticipate, Luciana.
Raspunsuri

roxanak spune:
Si eu am probleme cu calcaiul. Nu imi pot explica de ce, dar de fiecare data cand ma trezesc dimineata, mai intai schiopatez (din cauza durerii incalcai) vreo cinci minute, iar dupa aceea imi trece. Aceeasi durere o am si cand pun piciorul in pamant dupa ce l-am avut relaxat (stat pe scaun, eventual picior peste picior). La medic inc anu am ajuns (pan aacum am fost clienta fidela la dentist, dar in acelasi timp mi-e si frica).

danat spune:
Pfuuui maica, ne gasiram! Si eu am dureri in ambele calcaie, dimineatza ingrrrozitor de rau (asta imediat dupa nastere au inceput), schipatez cateva minute pina sa incep sa merg normal, Robocop scrie pe mine, si de fiecare data cum stau in repaus cateva minute si ma ridic, iar schiopatez, exact cum zice si roxanak....daca suntem mai multe inseamna ca trebuie sa existe in medicina ceva si pt noi, s-o numi cumva chestia asta de-o avem noi...numai sa nu fie grava!
ROxanak ai nascut cumva prin cezariana? Ca ma gandesc poate o exista vreo legatura, dat fiind faptul ca zona calcaiului corespuinde, dpdv reflexogen, zonei organelor pelviene, eu avand uterul taiat de la cezariana m-am gandit ca poate asta o fi legatura...
Dana mama lu' bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu

roxanak spune:
Nu, nu am nascut prin cezariana, am nascut normal, deci nu cred ca are legatura cu cezariana. De ieri m-a preocupat non-stop problema cu calcaiul si azi dimineata mi-a venit ideea, ianinte sa ma dau jos din pat sa fac cateva miscari rotative cu laba piciorului ca sa-mi "ung" rugina din calcai. Cu surprindere, cand m-am ridicat din pat nu m-a mai durut atat de tare. Durerea nu a mai fos tintepatoare ci mai mult difuza.

luciana12 spune:
De 2 zile mi-am schimbat papucii si parca nu ma mai doare asa de tare. Incercati si voi varianta asta..eu am luat de la firma Scholl niste papuci cu talpa joasa, moale, transparenta si cu gaurele (cam scumpici, dar sper sa functioneze). Mi-a ramas in schimb problema cu junghiurile alea din stanga(intercostale), sau carcei, sau nici nu stiu cum sa le numesc...Va pupic si mersi de raspunsuri.

danat spune:
eu am observat alta chetie legata de papuci...daca nu au toc macar de 2 cm mor de durere de calcai, asa ca ii caut doar pe cei mai inaltuti...altfel durerea se transmite catre restul tlpii.
Am incercat si rotatii dimineatza inainte de a cobori din pat, dar nici un rezultat deocamdata...
Dana mama lu' bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu