Urgent: iritatie urata la fundulet!!!!!
Raspunsuri - Pagina 3
mamicaluitheo spune:
Draga mea, nu stiu daca la noi se gaseste un unguent numit DESITIN.
e super super.
daca nu poti unge poponeata cu violet de gentiana care este si dezinfectant. florinel al meu mi-a facut odata asa de rau incat i se facuse gaurica si sangera.de la pampersi si urina acida. violetul l-am folosit la indicatia pediatrilor.
a si inca ceva fenistilul gel nu contine cortizon.........si este intr-adevar antipruritic si antihistaminic.
sanatate multa de la andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo
nicoki spune:
Multumesc mult fatelor pt. raspunsuri. Chiar in ziua cand am postat subiectul am ajuns cu Cristina si la
, care ne-a recomandat Advantan unguent, o data pe zi si alternativ sa o dau cu ceai de musetel in care am dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu (pt. a-i schimba pH-ul) si cu solutie de amidon alimentar (care probabil ca usuca pielea). Deja in prima noapte a fost mult mai linistita (cred ca nu o mai ustura nici funduletul, iar dintisorul deja iesise de vreo 2 zile). Mi-a dat, intr-adevar, trimitere la analize (coproparazitologice si sumar de urina), pentru ca i se pare cam mult sa faca caca de 4-5-6 ori pe zi. Astazi funduletul e tot rosu, dar mai pal si nu mai are aspect de crusta (arata cam ca inainte, dar la pipait este neted). Cred ca suntem pe cale sa ne vindecam :).
Si zilele trecute am tinut-o cat mai mult cu funduletul gol, o tin si in continuare (acum imi dau cu adevarat seama ce greu era inainte, cand nu existau pampersi).
Va multumesc de sfaturi, cred ca-i voi lua si eu Fenistil, ca are si cateva ciupituri de tantar care la ea se umfla si trec f. greu, iar dna doctor a zis mai demult, cu alta ocazie, ca e bun. De asta uitasem, dar mi-am reamintit acum, citind raspunsurile. Sper sa-i treaca problemele astea, odata cu eruptia dentara. Nu am avut niciodata astfel de probleme, o spal de fiecare data cand o schimb si nu sunt adepta servetelelor umede decat la drum, deoarece contin parfum.
Merci si pupici la mamici si la bebici.
Nicoki
alexuta spune:
Eu am o prietena care i-a dat ceai de catina sa bea.
S-a reglat aciditatea din stomac si a fost O.K.
Lasa-l pe B.B fara pampers.
simonab spune:
Hai sa-ti spun ce facem noi cand ne oparim la fundulet: ii pun in caditza de baie apa cu mult bicarbonat si atunci apa devine " alcalina" (sper sa nu scriu prostii dar chimia mea ....) si o sa vezi ca trece repede opareala.Si tine copilul mult in caditza ca-i face tare bine apa cu bicarbonat.
Si apoi noi ii dam cu o crema pe baza de zinc ca sa usuce si totul devine repede OK.
Ma bucur oricum sa aud ca e mai bine ...