step by step

step by step | Autor: UritescuClaudia

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
Stiti care este avantajul (avantajele) sistemului de scolarizare step by step? De vreo doi ani functioneaza asa ceva si la noi (Cugir)si as vrea sa stiu mai multe despre acest sistem deoarece Andrada va urma grupa mare, apoi cls. I, iar pana la inscrieri vreau sa am mai multe informatii despre acest lucru.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sey spune:

gaseti informatii in pagina lor de web...cauta pe google...succes. si mie mi se pare cea mai interesanta forma de invatamant de la noi.fetita mea incepe din toamna asta, asa ca te voi tine la curent. ceea ce pot sa iti spun este ca parintii contribuie financiar la amenajarea clasei (covor, tv, video,toate materialele pe care le considera necesare), copiii nu stau in banci, ci trec, pe rand, de la un modul la altul (pt. citit, scris, etc), dimineata fiecare este invitat sa vorbeasca despre ce a facut cu o zi inainte si ce ar vrea sa faca in ziua respectiva...apoi isi alege fiecare cu ce vrea sa inceapa (urmand ca, in cursul zilei, sa treaca pe la toate modulele)...sunt 2 invatatoare...care se ocupa de ei...inclusiv dupa-amiaza, cu facutul temelor...mananca la scoala(masa se plateste)... nu poarta uniforme, si toate materialele de care au nevoie sunt deja la scoala, nu trebuie carate ghiozdane pline in fiecare zi.
se pune mare accent pe creativitate si pe dezvoltarea fiecarui copil in ritmul lui propriu, ceea ce mie mi se pare esential
un alt avantaj este ca aceste invatatoare urmeaza periodic cursuri de instruire, dupa care sunt tot timpul monitorizate de instructorii centrului Step by Step...si am mare incredere ca va fi ceva mult mai apropiat de ceea ce imi doresc pentru copilul meu. in nici un caz o invatatoare acra si plina de ifose si pretentii...imi era groaza ca incepe scoala si fetita mea nu se va putea adapta genului asta de invatatoare si nici genului de invatamant clasic romanesc, unde copiii "buni" stau cuminti, in banca lor, nu au initiativa si, in general, nu o deranjeaza pe"Doamna"...sper sa nu ma insel
dar si eu astept pareri mai avizate, ale parintilor care au trecut deja prin aceasta experienta, eu stiu numai ce isi propun ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

In urma cu ceva timp au mai fost subiecte despre "step by step".

Sey a descris foarte bine cam ce se intimpla acolo.
Andrada, a terminat clasa I step by step si noi ne declaram foarte multumiti. Chiar daca in urma cu un an eram nehotariti si nu stiam unde sa o inscriem in clasa I, acum dupa un an scolar nu ne pare rau ca, in ultima clipa, am ales acest sistem.

Succes si , Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnne spune:

Fetita mea , Ana-Maria , urmeaza de doi ani de zile cursurile unei gradinite in sistem step-by-step si sunt foarte multumita de acest program. Ana a asimilat multe cunostinte si se simte foarte bine in mediul creat la gradinita. Eu iti recomand din toata inima acest sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Fata mea cea mare(acum are 13 ani) a fost in clasele 1-4 la sistemul Step by Step si tot la acelasi sistem voi opta si pt cea mica.
Am fost foarte multumita de el.
Am mai postat mai demult si eu un mesaj legat de acest tip de invatamant...mesaj mai concis care se referea si la programul lor(cel pe care l-a avut fiica mea)de zi cu zi.

maria, de Paula si Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IOANA98 spune:

Eu am inscris-o pe Ioana la step-by-step .Primele informatii le-am primit si eu tot de la Mirela 68.Invatatoarele nu ne-au dat informatii foarte detaliate dar cele pe care ni le-au furnizat corespund cu cele ale Mirelei .
Scoala nu ofera decat spatiu si invatatoarele .In rest suporta parintii.Pana acum am dat 3 milioane pentru amenajarea clasei .Invatatoarele au fost la cursuri la Bucuresti .
Ne-au spus ca este foarte important sa-i culcam la 20.30-21 (cel tarziu)si sa-i hranim foarte bine .
Eu inca nu am inteles (si am emotii )cum se pot desfasura doua materii diferite in acelasi timp fara sa fie galagie.Poate ne explica fetele cu experienta. Cum a fost trecerea -in clasa a 5-a ?
Camelia

Mergi la inceput