Apa minerala si infertilitatea
Am o mare nelamurire in privinta acestui aspect. Ieri am stat de vorba cu o prietena si mi-a spus ca a fost la o doctorita care i-a sus ca printre multe alte lucruri care provoaca infertilitatea se afla si apa minerala.
Voi stiti ceva in acest sens????
Luli
E si maine o zi!
Raspunsuri
LindaG spune:
Deci eu sper sa nu fie asa ca eu in fiecare zi beau apa minerala.Apa plata nici nu vreau sa o vad.Sincera sa fiu eu inca nu am auzit de asa ceva.
LindaG
coral spune:
Imi dau si eu cu parerea, ca e liber si nu e necesar ca ceea ce spun sa fie corect.
Te duci la doctor si iti face analize, platesti si intr-un final ii scapa sau poate nu are habar ce ai.
Totusi trebuie sa iti dea un raspuns...
Mamele noastre nu au avut atitea restrictii si nu au luat atitea pastile si iaca ce copii au adus pe lume.
Lumea se perpetueaza de generatii fara a-i pasa ca are miinile murdare, ca nu e septic, ca bea apa sau nu ia acid folic, ca nu ia zymaflor, ca se contipa, ca are animale in casa, ca stranuta mai puternic, ca are 20-30 sau peste 40 de ani. Ma invirt intr-un grup de oameni care au copii si fac copii fara a trece prin evenimente neplacute si care te marcheaza. Habar nu au de diferite boli, ma gindesc ca uneori nestiinta te salveaza de tare mult stress.
Am sa beau apa minerala si am sa ma comport ca un om normal desi in adincul sufletului sunt teribil de stresata ca puiul de om nu se opreste si la mine.
Imi amintesc ca acum citiva ani, cu mindrie un prieten de suflet ne-a adus apa potabila din Birlad, mirosea de-ti lua auzul... oamenii de acolo traiesc cu apa aceea. O sa spuneti ca e adaptare, poate e, dar eu vreau sa ma adaptez.
Va pup si va doresc sa aveti copii cit va doreste sufletul si cit mai putin stres.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
sinzi_ana spune:
Daca ar fi sa ne luam dupa tot ce spun medici cred ca nu am mai trai!!
Fiecare ne asumam riscuri ca altfel nu simti ca traiesti! Si miracole se intampla la tot pasul daca esti indeajuns de atent sa le observi
Sinzi
Oana_B spune:
Eu n-am auzit pana acum ca apa minerala sa provoace infertilitatea. De curiozitate am dat o cautare pe net dupa mineral water infertility si nicaieri nu spune ca ar dauna ba dimpotriva unele substante din apa pot chiar sa imbunatateasca nivelul de fertilitate.
Prietena ta n-a fost curioasa sa o intrebe pe doctorita de unde are informatia asta?
Oana_B
adimercedes spune:
Iuli, esti sigura ca e vorba de apa minerala si nu de sifon?!? Eu stiam ca sifonul induce in timp infertilitate la barbat... Poate e doar un mit, desi am auzit medici spunand asta. Dar de apa minerala nu am auzit.
Acum depinde si de apa minerala care e consumata! Ganditi-va ca e mai mult un medicament, ca oameni cu probleme mari de sanatate s-au vindecat band apa minerala din varii izvoare si cu diverse compozitii. Cred ca banala Borsec, Perla Harghitei, Dorna si Biborteni (adica naturale, si nu "fabricate" de producator) sunt sanatoase, desi in timp, mai ales daca ai predispozitie, poti sa te alegi cu nisip si/sau pietre la rinichi, fiere. De exemplu, sotul meu a avut deja 2 pietre la rinichi (nu, NU le-a facut din cauza apei minerale!!!) si medicul i-a recomandat sa nu mai bea apa minerala, sucuri carbogazoase etc (asa ca am trecut amandoi de 5 ani pe apa plata, sucuri naturale, el si cu ceaiuri).
Si mai adaug doar ca bunica mea primea pe vremuri sticle de apa minerala aduse direct de la sursa si le administra pe post de medicament, nicidecum ca apa pe care sa o bei zi de zi. Pentru asta exista fantana, izvorul si "valea" (desi acum bea apa doar din fantana)... Uneori e bine sa asculti si de intelepciunea populara...
"Where there's a will, there's a way!!!"
ana maria spune:
C-ar face pietre la rinichi am auzit dar cu infertilitatea nu.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
luli spune:
Fetelor, va dati seama ca si eu sunt la fel de socata ca si voi de aceasa supozitie . De asta am indraznit sa va intreb si pe voi. Ar insemna ca in zonele cu izvoare sa se nasca foarte puini copii ori nu e asa nici pe departe ba mai mult de atat sunt mult mai sanatosi.
Coral - iti dau perfecta dreptate. Spneti-mi voi ca femeile de la tara au problemele noastre si eu imi tai o mana. Ele se gandesc cateodata chiar ca de ce au atatia copii cand nu au cu ce sa-i hraneasca. Insa ele nu traiesc in stresul nostru de la oras si nu inhaleaza noxele pe care le ihalam noi, nu mananca de la fast food-uri si nu beau sucuri colorate sau bauturi fine. Stresul lor e sa ploua pentru a face recolta, si sa aiba ce pune pe masa iar pentru relaxare beau un vin de ala de tara curat "fara prafuri" cum spune o matusa de a mea. Nu mai pun la socoteala ca sunt mult mai longevivi decat cei de la oras si nu fac atatea boli ca noi.
Asta ar trebui sa vedem. Cat despre apa de la Barlad sa stii ca e foarte sanatoasa. Nici eu nu o suport. De cate ori sunt nevoita sa beau apa de aia imi pun mana la nas insa pe cap ma spal cu placere si imi face un par...
Luli
E si maine o zi!
mina spune:
Apa minerala si infertilitate? Hai ca asta e probabil, cum se spunea candva, ultimul racnet al modei ... medical.
Coral, ai dreptate. Uneori cu adevarat ce nu stii nu-ti face rau.
Pai eu si al meu sot bem de 10 ani numai (si subliniez, numai) apa minerala, ca apa de chiuveta de Bucuresti.... stiti si voi. Sa va mai spun ca sunt gravida in 33 sapt, si ca bebe a venit dupa numai 4 luni de incercari? Si ca in timpul sarcinii apa minerala imi este medicament, ca imi asigura aportul de magneziu (pe langa vitaminele prenatale) necesar? Hai sa fim seriosi.
Morala: nu plecati niciodata de la dr fara a intelege f clar ce si cum. Daca-mi explica astfel incat sa inteleg dupa aia iau in considerare parerea lui. Nu?
Si da, Luli, femeile de la tara nu au problemele noastre. La fel de adevarat este insa ca la tara sunt si pierderi de sarcina care sunt privite ca "asa a vrut Dzeu". Diferenta dintre noi si ele este ca ele au, probabil, mult mai multa putere s-o ia de la capat, pentru ca nu stiu ca au avut "o sarcina oprita in evolutie din cauza unui uter nu stiu cum si nu stiu ce deficienta bla, bla".
Iar vinul ala "fara prafuri" e intr-adevar medicament.
Asta e lumea in care traim.
Va pup pe toate si va doresc sa va bucurati in fiecare zi de ceva.
Mina
sapt 33
acina spune:
quote:
Originally posted by ana maria
C-ar face pietre la rinichi am auzit dar cu infertilitatea nu.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Si eu tot de pietre la rinichi am auzit...
" Si maine e o zi "
Anca