cum sa scapam de pete

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cici spune:

eu asociez ce spui tu adica vaselina cu o pacura sau un ulei ars asa-i?

petele de pacura se scot din haine cu galbensus de ou crud.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Dragutzelor,

Eu scot orice pata cu AXION pasta.

Foarte important - nu trebuie folosita decat crema care a fost pastrata (tot timpul) cu capacul pus !!!

Umezesc bine pata respectiva si aplic un strat potrivit de crema Axion si o las un timp (ramane la aprecierea fiecaruia cat timp o lasa), dupa care se clateste rufa si se pune in masina de spalat. In felul acesta am scos pete de pe canapea, tapiteria masinii ....

Eu pregatesc rufele de cu seara pentru a 2-a zi.

Spor la treaba,

Maruta

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

va mai scriu cateva sfaturi aici

Bibelourile de portelan se curata bine daca le scufundam intr-o baie de4 apa calda amestecata cu Borax.

Petele urate care raman pe canile de portelan dupa ce se bea multa vreme in ele ceai sau cafea si care nu ies cu detergentii obisnuiti pot fi scoase usor daca le frecam cu un amstec de otet si sare.

Laptele repara crapaturile din vasele de portelan .Bagati farfuria sau cana intr-un vas cu lapte ,atat cat s-o acopere , puneti vasul sa fiarba 45 de minute apoi lasati obiectel tot in lapte sa se raceasca.

Zgarieturile mici de pe suprafetele de sticla se scot cu putina pasta de dinti.

Bijuteriile din argint se curata perfect cu ajutorul unei paste obtinuta din bicarbonat si pasta de dinti.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

quote:
Originally posted by cici

Petele de grasime se scot foarte bine cu pasta de dinti.
lasati-o sa se usuce ,apoi indepartati-o cu peria.
cici

Supeeeeer.
Am reusit.
Multumesc mult de tot CICI, pentru sfat.
Habar nu aveam ca pasta de dinti curata asa bine petele de ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abcd spune:

cum pot sa scap de petele de marker?
vreau sa spun ca acum cateva zile mi-am patat pantalonii cu markerul .stie cineva cum pot scoate petele de marker?vreau sa spun ca am incercat sa scot petele cu vanish lichid ...insa nu au iesit in intregime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

cici - am incercat aseara sfatul tau referitor la curatatul petelor de pe piele cu lapte (si e o piele bej deschis, tare pretentioasa) - a functionat de minune! s-a curatat perfect si pielea a ramas moale si frumoasa.
multumesc mult,

marcela si alexandra din burtica - DPN 28 aug/3 sept - dr. nayel cfr2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

am citit totul si mi-am salvat toate sfaturile voastre!

as mai avea o intrebare:

petele de TOMATE (rosii) cum le scoateti?

fetita nastra maninca rosiile precum merele si toate hainutzele sint pline! am incercat ace pt rufe colorate(pot sa uit..se dilueaza pata dar numai dupa mai multe spalari pleaca..si oxi magic si praf si lichid..tot aia e..merg la altceva dar nu si la tomate)

va multumesc!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

dar petele de la alte haine? ca sa ma exprim mai clar: am tinut-o in brate pe piticutza mea, ne-am incalzit una de la alta, iar rosul din hainele ei s-a imprimat / spre marea mea ciuda / pe frumosul meu tricou alb "dependent DC", precum si pe zonele albe ale hainutelor ei...

heeeeelp!!!!

Mergi la inceput

fetelor, ma bucur ca v-am putut fi de folos !
am crezut ca subiectul asta s-a pierdut de mult,nici prin cap nu mi-a trecut ca la mai bagat cineva in seama .
acum sunt destul de obosita dar maine caut sa va raspund la restul intrebarilor .

o vacanta de vis in Bucovina
http://www.pensiuni-vile.ro/detaliu_spatiu.php?id=83

cici

Mergi la inceput

petele de tomate se scot cu ajutorul unei solutii : o parte amoniac si 10 parti apa.

culorile care ies in timpul spalatului ,patand rufa respectiva ,se pot scoate din tesatura daca aceasta este inmuiata in lapte . vesmantul respectiv trebuie acoperit complet cu lapte si lasat sa stea asa pana cand laptele se ingroasa si se acreste .apoi rufa se clateste cu apa calda.

din pacate nu am gasit nimic despre petele de la marker dar s-ar putea sa te ajute aloolul tehnic

cici

Mergi la inceput