cum sa scapam de pete

cum sa scapam de pete | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

pentru cele care au probleme cu scosul petelor de orice natura va
pot ajuta daca vreti cu sfaturi culese din revista "1500 Sfaturi Practice".
Mi-e greu sa scriu tot aici mai ales ca poate nu intereseaza pe toata lumea .Eu sunt mereu pe fuga in fata calculatorului,dar am sa incerc sa mai mentin subiectul deschis adaugand cele mai importante sfaturi.
pentru inceput pot sa va spun ca petele de pe vesminte nu mai ies niciodata daca inainte de a le scoate ,le calcati cu un fier incins.

cici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Petele de cacaonu e voie sa fie spalate cu apa si sapun.
Locul murdar se inmoaie in apa rece apoi frecam cu glicerina.

Petele de cafea cand sunt proaspete se scot cu apa sarata sau se oparesc cu apa clocotita in care s-a pus glicerina.

Petele de bere -frecati-le cu un burete inmuiat in apa calduta.

Petele de ciocolata -daca o rufa de culoare deschisa s-a patat vizibil cu ciocolata ,recurgeti la apa foarte sarata.Petele dispar imediat.

Petele de dulceata -curatati mai intai locul cu lama unui cutit apoi stergeti cu un burete imbibat de apa cu otet.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Salut

uite pe mine ma intereseaza cum sa curat o papusa pe care una dintre fetele mele a mazgalit-o cu pixul. Pe ea nu pare sa o deranjeze, dar mie nu-mi place deloc cum arata. Pot sa iti mai spun ca e o papusa din aia gen bebe si ca a mazgalit-o pe cap si pe maini.

mersi
camelia

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Camelia, eu stiu ca petele de pix se duc cu spirt sanitar.
M-ar interesa cum se scot petele de rugina de pe haine.
Multumesc!
Adi

Mergi la inceput

Petele de cerneala si de pix
-atat petele de cerneala cat si cele de pix se scot cu ajutorul laptelui. petele de pe piele se scot frecand locul murdar cu ajutorul unei carpe inmuiate in lapte.
-petele de pe rufe ,inmuindu-le catva timp in lapte ,apoi spalandu-le cu apa si sapun.
-petele de cerneala de pe o panza alba se scot prin frecare cu suc de patlagele rosii.
petele de pasta de pix se mai scot prin pulverizare cu fixativ pt par

Petele de rugina
-petele de rugina se scot dupa cum urmeaza:
umeziti locul respectiv cu zeama de lamaie astfel incat tesatura
sa fie patrunsa de lichid . asezati deasupra o carpa imnuiata in apa recesi stoarsa bine .calcati locul respectiv cu un fier incins. petel de rugina vor disparea in totalitate.

petele de rugina de pe rufele albe trebuie inmuiate intai in apa ,apoi pudrate cu sare fina .Frecati putin cu varful degetului ca sa patrunda in tesatura lasati sa se usuce apoi frecati cu o perie.

petele de rugina dimprimate in haine se scot cu apa oxigenata ,diluata cu apa rece.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Camelia sa stii ca la spirt nu se duce,DAR cu mare grija poti interca cu un betisor cu vata pentru urechi sa dai cu acetona,noi asa am rezolvat problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Eu scot o multime de pete cu un detrgent numit:sgrasatore,l-am vazut si in Romania,nu conteaza marca ,toate sant bune,petele de pix fug numai cand il vad pe domnul:sgrasatore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Dar petele de mar? Fara sa-mi dau seama, am asezat cotorul de mar pe fata de masa in loc de farfurie si pana mi-am dat seama ...deja aveam o pata frumoasa...am spalat-o cu Ariel, dar pata nu a iesit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Mersi fetelor pentru raspunsuri, am incercat si cu spirt si cu acetona. Nu a mers. Mai incerc si cu fixativ poate, poate.

Toate bune!

Mergi la inceput

petele de fructe

inmuiati rufa patata mai intai in apa in care a fiert fasolea alba uscata,apoi puneti-o intr-un amestec de lapte cu suc de lamaie.lasati rufa sa se inmoaie jumatate de ora. clatiti apoi cu apa rece.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Dar petele de ulei?
Help!!!!
Am un tricou pe care l-am patat cu cativa stropi de ulei.

Mergi la inceput