rog sfat practic casuta!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionicutza spune:

Programul se cheama 3D Home Design

bafta cu_casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

dragii mei!
nu v-am mai povestit multe intre timp, ca… am lucrat la proiect! cu saso! careia ii multumesc fain si va asigur ca e o fata de aur, talentata si empatica, ne-am inteles de minune (pana acum!;)

casuta mea initiala a suferit modificari mari, am reusit sa-mi conving barbatul sa punem dormitoarele pe E… bucataria pe N… ce mai, e perfect!!!;))
probabil voi renunta si la soclul f inalt care ar fi o cheltuiala destul de mare si destul de inutila… casutele voastre cat au soclul? (distanta sol-camere, sau inaltimea scarii de intrare, mai bine-zis)
si ma mai interesa, daca sunteti draguti, cat v-a costat la cheie metrul patrat (macar aproximativ) – si cum v-ati facut casa? in regie proprie, prin firma?

voiam sa stiu cat de bine ne incadram in nu prea multii bani disponibili (sau poate sunt multi?!;) i wish…!)… cat ar costa o temelie (pe m2) si daca ceea ce am aflat (ca o casa adevarata e musai sa se faca in cel putin 2 ani, sa treaca o iarna peste ea ca sa se « consolideze ») - e o chestie reala sau nu?!

astept in continuare sfaturile voastre, mai ales ca, vedeti bine, pana acum v-am ascultat in totalitate!

… inca ceva : ce parere aveti de livingul mai jos cu cateva trepte fata de restul casei?

si : ce grosime aveti peretii? sunteti multumiti de ea?!

(ce de intrebari!!!)

multzamim din inima!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Hai sa iti dau si eu un sfat!
La sfarsitul asta de saptamana am fost in vizita la un prieten care ne-a tot invitat la casuta lui de malul unui lac.A fost superb.O casuta tare frumoasa.Jos bucatarie, baie, living si un dormitor, iar sus baie si 3 dormitoare.De afara n-ai spune ca sunt atatea camere.
Asa ...nu cred ca asta est important. Important este ca toata casa este facuta din rigips!Bineintels mai are un strat de vata (pentru constructii bineinteles) si inca ceva pentru izolat.Dar foarte interesant.Tipul zicea ca in S.U.A. asa ar cam fi construite casele si nu sunt nici scumpe si sunt si rezistente.Lumea de la noi nu le vede asa de bine inca dar cred ca o sa trecem si noi la asa ceva.
Cam atat,
Te pup, si iti doresc sa realizezi ceea ce iti doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Raspunsurile mele :
- Inaltime soclu = doua trepte
- Pret/mp - aprox.400 USD (construit cu firma).
- Casa noastra a fost construita in 6 luni (mai-oct) si ne-am mutat imediat ce a fost gata pentru ca nu mai aveam unde sa stam dar, daca puteti, e bine sa o lasati sa se usuce, sa se aseze, etc, etc.
- Si mie-mi place un living "denivelat" dar la o casa cu spatii mai largi si fara copii mici in ea.
- Grosimea zidurilor este aceea a unei caramizi Porotherm (cred ca 38 cm)

Mergi la inceput

draga lorellay… ma faci sa raz… tomnai de peste ocean ca venii, total oripilata de casele lor de… mucava… multam de sugestie, dar, crede-ma, noi, romanii, avem in sange niste structuri mai solide… e drept ca cestelalte arata bine, sunt ieftine si se fac imediat, dar… brrrrrrrr! cata lipsa de IDEE DE REZISTENTA (ma refer la ceva psihologic, asadar) plus cum se aude totul in asemenea casa « de jucarie »… nu mai spun…

draga vlad! in sfarsit un raspuns la obiect! merci!
iaca eu voiam sa fac soclul de cel putin 1m jumate;)))))))), asa ca m-am mai calmat (ma gandisem la 1 m hahaha dar m-ai dat gata… 2 trepte nu-i prea putin? e adevarat, conteaza si stilul per ansamblu… eu aveam in cap o anumita casa, foarte inalta, fara etaj – acum ma gandesc daca nu cumva este specifica zonelor de deal, ca la campie am vazut numai case extrem de joase… (la stilul « taranesc » ma gandesc;) cred ca va ramane vreo 80cm, tot am mai dat jos « ceva »;)

cat despre pretul pe metru patrat, ne depaseste posibilitatile cu… 50%! e drept ca nu vrem sa o facem prin firma, dar voiam sa-mi fac, oarecum, o idee… nasol momentul!;((

ma gandeam sa incepem casa cu o parte din bani intr-o vara, apoi sa vindem apartamentul si s-o terminam – asa ca va putea trece o iarna peste ea… pentru ca nici noi n-am avea unde sta dupa ce vindem… adica sa incepem intr-un an temelia si s-o terminam la anul… e o idee buna sau rea? (adica se pot schimba atat de multe intr-o iarna?!)

ce sunt caramizile astea? de ce le-ati ales tocmai pe ele? care sunt avantajele? mi se par suficient de late… dar pretul? Il mai stii?

merci mult!

mai astept si alte opinii, de la cei care si-au facut casa singuri!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

… inca 2 (intrebari!) si ma duc!

-cum vi pare ca ar trebui sa fie un living? mare si spatios (nu ma refer la dimensiuni de 10x10, desigur!) sau mic si intim? (nu mai mic de 4x4… sa zicem!) -ca stil – bineinteles, exista si livinguri medii, dar astea ma duc cu gandul la sufrageriile ceausiste… in mintea mea un living trebuie sa aiba un « ceva », ori niste unghiuri, ori niste ascunzisuri, ori in L, ori trepte… dar poate ma contraziceti voi (eu nu am viziune in spatiu si s-ar putea sa vreau ceva mai mult decat imi trebuie!)

-cum vi se par cele mai faine ferestre? – daca imi spuneti cele rotunde sus, va aduc aminte ca in pagina precedenta cineva spunea ca astea costa de rup, asa ca asta pica… adica, sa fie mai mici (si mai dese, probabil) sau mari cat peretele? mai patrate sau mai subtiri si inalte? cate 2, cate 3?

va invit sa visam impreuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acinorev spune:

gandacel, daca e sa visam apoi atunci sa iti spun visul meu. si eu imi doresc o casuta cu o curte in care sa zburde toata ziua copiii mei. sa deschid usa dimineata si sa le dau drumul afara si sa-i chem seara in casa, sa-i bag in cada ca sa-i pot pupa...
eu vreau o casa mica, maxim-maxim 100 m.p. ca daca e mai mare te usuca gazul iarna.
am inteles ca tre sa fie neaparat cu etaj ca sa-ti aprobe proiectul asa ca la parterul visurilor mele este intrare direct in bucatarie de unde se poate intra in baie si living. am pus bucataria intai ca sa nu se fataie copiii toata ziua de afara prin living. oricum intre bucatarie si living e perete din caramizi de sticla cu usi glisante.
la etaj am hol, doua dormitoare pentru copii si baie. noi parintii vom dormi in living.
apropo de living, imi doresc o fereastra cat jumate de perete, fereastra care sa dea spre gradina. sa-mi intre natura in casa.
cam asta este casa mea virtuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Gandacelu, un living de 36 mp mi se pare potrivit. Nu este nici prea mare nici prea mic. Livingul ar trebui sa aiba cam doua zone: una de discutii, in jurul unui semineu, eventual langa o biblioteca si o zona pentru luat masa, unde sa stea intinsa permanent o masa pentru 4-6 persoane. Aceste doua zone ar trebui "rupte" de ceva. De exemplu la casa pe care o construim noi, zona pentru discutii este iesita mai in afara. Exact pe portiunea unde se face trecerea dintre zona pentru discutii si cea de luat masa se va afla semineul.
In privinta ferestrelor, pentru mine nici o data nu sunt prea multe si nici prea mari. Dar trebuie sa mai fii atenta la niste aspecte. Ferestre mari inseamna si bani multi. Ferestrele este bine sa aiba calorifere sub toata lungimea lor pentru ca risca sa se abureasca chiar termopan fiind. Asa ca daca ai ferestre pana in pamant locurile din stanga si dreapta lor for fi ocupate de calorifere si in felul acesta ocupi tot peretele.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Si noi vrem sa ne facem o casutza, anul viitor. Deocamdata nu am idei foarte clare legate de cum o sa arate casa, doar numarul de camere si dispunerea pe nivele o stiu.
La parter:living, bucatarie, birou(care va servi ca si camera de oaspeti cand e nevoie), baie, camara, debara, o incapere pentru centrala si masina de spalat. Si evident holul.
Etaj: 3 dormitoare, al nostru cu walk-in closet(visul meu), o baie mare si o debara.
Ca idee, baia de la etaj va fi impartita in 2, o zona cu chiuvete si dulapioare pentru toate cele, si a doua zona(se intra din prima) cu vasul de toaleta si vana.
Livingul ma gandesc la vreo 40 mp, impartit in 2 zone. Una cu un coltar, televizor, etc si cealalta cu o masa de 12 persoane(imi doresc enorm o masa mare pe care sa incapa toate cele, nu am avut niciodata asa ceva). Despartirea celor doua zone e facuta printr-un zid (rigips) care incepe la mijlocul inaltimii camerei si coboara cumva in trepte pana la nivelul podelei. Pe treptele respective o sa pun plante curgatoare care sa "inveleasca" peretele respectiv.
Geamurile vor fi mari si vor da spre o terasa.
Ca suprafata nu cred ca nu ajungem la 120 mp pe nivel. Terenul are 631 mp, asa ca e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Noi suntem in faza obtinerii avizelor. Proiectul e gata, urmeaza sa iasa avizele dupa care depunem pentru autorizatie. Cam asa arata casuta:
La parter: hol, living, bucatarie, debara, 1 camera. Bucataria este despartita de living printr-un pult, iar livingul are ferestre mari pe ambele parti si iesire spre terasa. Livingul e destul de mare si o forma destul de dubioasa dar simpla in acelasi timp cu multa, multa lumina si semineu. Camera se afla langa living si are deasemenea iesire spre terasa.
Mansarda: 2 dormitoare si o baie. Ambele dormitoare au balcon (terasa) pe parti diferite ale casei.
Totul pe 90 mp.
Constructia o vom incepe in primavara anului viitor, in regie proprie.

Silvana

Mergi la inceput