FIV 15
Raspunsuri - Pagina 12
Pia spune:
Ina acum tot ce conteaza este sa stai linistita si cat mai mult la pat 2-3 zile, pe urma fara efort si sa fie cu noroc, din 4 trebuie sa se prinda unul, multa bafta si stai cumintica, asteptam vestea cea buna dupa 14 zile.
Pupici si-ti tin pumnii
dandana spune:
ina, noi iti tinem pumnii stransi!
daca are insa cineva chef, e o curiozitate, ce pisici inseamna de tip a si a1, si cum poate sa fie diviziune 6, sau inseamna ca s-au divizat de 6 ori?
anja spune:
Buna dandana,
Iti raspund eu ce inseamna a, a1. etc.
Dupa fertilizare, embrionii incep sa se dezvolte. Ei sunt gradati dupa calitatea lor. Calitatea lor depinde de numarul de celule in care s-au divizat si de gradul de fragmentare.
Numarul de celule in care de divizeaza un embrion depinde de varsta embrionului. Astfel in ziua a doua dupa fecundare un embrion de calitate buna trebuie sa aiba cel putin 4 celule si sa nu aiba fragmentare. In ziua a treia cel putin 8 celule si fara fragmentare.
Asa ca gradarea lor este urmatoarea pentru ziua a 3 a este:
Grad 1: 8 celule, fara fragmentare
Grad 2: 8 celule, putina fragmentare
Grad 3: <8 celule, fragmentare moderata
Grad 4: <8 celule, fragmentare excesiva
Embrio transferul se poate face la 2, 3, 4, 5 zile.
In general se practica transferul la 3 zile sau la 5 zile. Inca dsunt polemici care da rezultate mai bune. Nr. optim de embrioni transferati (pentru a reduce riscul sarcinilor multiple) este 2 embrioni grad 1 sau 2 blastoscyts.
Daca numarul de embrioni in ziua a 2 este mic iar calitatea lor nu ff buna, se face transferul in ziua a 2a deoarece se presupune ca embrionul are sanse mult mai multe sa se dezvolte in mediul lui natural. Fara sa vreau sa speri pe nimeni, in general sansele de reusita scad odata cu calitatea embrionilor. Aceasta nu este insa o regula si exista multe exceptii.
Atunci cand sunt mai multi embrioni de grad mare este recomandat sa se faca transfer la 5 zile. Si aici exista un risc. Este posibil ca embrionii sa nu se mai dezvolte. Asa ca si aici parerile sunt impartite, sa transferi un embrion de grad 1 la 3 zile, dar sansele de implantare sunt mai mici, sau sa il lasi sa creasca la 5 zile, si cresc sansele de implantare dar embrionul supravietuieste.
Sper ca va este de folos ce am scris.
Va tin pumnii si va doresc sa va impliniti visul si s deveniti mamici.
Anja
O mica observatie si probabil am sa intru in controversa cu multe dintre voi.
Uitati de mitul cu stai 2-3-5 zile in pat (daca nu va simtiti rau!). Nu ajuta la nimic. Bineinteles nu carati nimic, dar plimbati-va, mergeti la servici, gasiti-va o preocupare care sa va abata atentia.
Si asa este tare greu tratametul de infertilitate, mai mult psihic decat fizic. Daca stai in pat nu va veti gandi decat la ce se va intampla, la cum va doare in dreapta. Sansele cresc cu cat sunteti mai relaxate, mai detasate si cu cat va ganditi mai putin la bebe. Nici nu va puteti inchipui cat de mult conteaza stresul in situatiile astea. Sunt multe mamici de FIV care pot confirma acest lucru!
Inca o data mult noroc.
Anja
anemona spune:
Mie mi-au transferat trei embrioni cu cate doua celule fiecare, asta la aproape 48 de ore de la punctie. Erau in schimb foarte clari si frumosi. Totusi unul a fost suficient de puternic sa reziste. Asadar, toate sunt relative in materie de FIV...
Anemona
http://community.webshots.com/user/anemona112
inapopescu spune:
merci mult acum sint in concediu si o sa stau cumintica, ma uit la tv, etc.poate ,poate
denisa73 spune:
Sa fie intr-un ceas bun Ina! Sa stai cumintica si sa ne dai o veste buna dupa 2 saptamani!
gabid spune:
Ina,sa dea Dumnezeu sa fie bine!Stai cumintica!Mie dr mi-a spus sa stau linistita 3 zile in pat si apoi sa am activitate normala dar fara excese.Eu din exces de zel am stat ambele dati 2 saptamani in pat ambele dati.Parca nu iti vine sa faci nimic de frica sa nu se inatmple ceva cu micutii de acolo.Acum sunt convinsa ca daca e sa se prinda se prind si daca faci o plimbare sau mergi la serviciu(bine,daca e un serviciu de birou si nu unul de mers mult si conditii grele de munca).
Sotul meu are oligospermie cu 15 mil /ml si mobilitate 30% cu 10% forme normale.Asa arata spermograma lui inainte de FIV.Cu ICSI s-au fecundat 11 ovocite din 15 cat au extras prin punctie.Noi am facut FIV in mai-iunie 2000 cand chiar si la Medsana erau la inceputuri.
Gabi si Moni de 2 ani si 9 luni.
gabid spune:
Inainte de lotul meu aveau 40 reusite!Un lot avea cel mult 20 de fete,atat reuseau sa stranga atunci si loturile erau la 2-3 luni.In martie 2001 cand am reusit eu era in lot o fata care facuse inainte de FIV-ul din iunie 2000 inca odata si nu reusise,nu a reusit nici in iunie dar in martie2001 a reusit si a avut gemeni.Pia...deci se poate!
Pia,cred ca noi doua am ramas cele mai vechi de pe FIV...te-ai hotarat sa mai faci FIV?Eu as face si maine daca as avea bani...
Gabi si Moni de 2 ani si 9 luni.
beatrix spune:
Buna dimineatza fetelor!
Ina si Denisa bafta multa! cat mai mult relax si va fi bine!
Gabid, merci pt raspuns! Noi stam destul de prost! 4.5 mil cu 5% forme normale(mobilitatea este buna dar nu mai stiu exact valoarea)! Sper sa reusim cu toate sa ne realizam visul!
Melania
PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!