Fishfingers

Fishfingers | Autor: Leah

Link direct la acest mesaj

Am luat ieri mai mult de curiozitate niste Fishfingers, dar habar nu am cum se gatesc. O colega mi-a spus ca ea le mananca asa (dar nu sunt crude?) sau ca le prajeste in mult ulei (nu e prea mult colesterol pentru o mancare ce se vrea usoara?). Totusi, voi cum gatiti fishfingers?

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Se prajesc in baie de ulei incins. Le scoti pe un pergament sa-si mai lase din ulei. Nu suge ulei decat pane-ul (ca le orice pane).
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Am luat si eu cateva modele, unele tare haioase in forma de pestisori si alte chestii si altele sub forma de batoane dreptunghiulara.
Se prajesc in tigaie cu ulei bine incins (ai grija ca sare uleiul cand le pui ! ). Merg prajite si in cratitele de cartofi prajiti.
Se rumenesc usor in cateva minute. Cand isi schimba putin culoarea aurie pe margine sunt gata. eventual, pe parcurs le piti intoarce, dar nu este neaparata nevoie, mai ales daca ai si capac.
Daca le arunci in ulei inainte sa se incinga se lipesc de fundul cratitei.
Mie mi-au placut toate, dar fiecare "specie" are alt gust.
Pofta buna !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

la cuptor la 220 grd C, 10 minute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe spune:


sunt foarte bune, noua ne placeau tare mult pe vremea cat am locuit in germania. de cand ne-am intprs in ro, am incercat sa facem si aici, am cumparat, insa spre dezamagirea noastra nu aveau acelasi gust.
eu le prajeam in ulei in tigaie, dupa ce le lasam sa se dezghete si le mancam cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel tocat deasupra, putin unt si lamaie.
leah si m34 poate imi spuneti si mie ce fel de fishfingers ati cumparat, eventual de unde.



Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Am luat de la Carefour Militari cele doua modele de pungi cu fishfingers pe care le au. Mai demult am luat si niste cutiute din Metro, au fost la fel de bune.
Asa este cu garnitura, merge foarte bine cu cartofi natur. Dar ultimele dati am facut o mamaligutza, pe care am amestecat-o cu unt, branza, smantana si ou si am mancat-o cu pestisorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Eu fac fish fingers numai la cuptor, conform instructiunilor de pe pachet. Bucatile de peste sint deja facute pane inainte de congelare. Vorbesc despre ce se gaseste aici, desi cred ca e acelasi lucru. Nu cred ca mai trebuie prajite inca odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Eu le-am luat din billa, de la raionul cu produse congelate, intr-o punga, la vreo 60 000, galbena parca era. Nu le-am gatit inca, maine abia si va spun atunci cum au iesit.

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

LA CUPTOR !
Pui o folie de aluminiu sau hirtie speciala ( cerata) pentru cuptor si peste pui bucatile de fishfinger, inghetate, nu e nevoie sa ii dezgheti.
Ii tii vreo 5-6 minute (sau cit scrie pe pachet, sa te uiti si la cite grade scrie, daca nu ai cuptor cu grade, pune-l la mediu)pe o parte apoi ii intorci. Cind intra usor furculita si sint rumeni ii scoti.
In felul asta nu sint plini de ulei.
Eu ii dau copilului pe linga fishfingershi cartofi piure sau prajiti si rosii. Ii plac la nebunie, ar minca in fiecare zi ( daca i-as da..)

30 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Vezi ca sint 2 feluri de fishfingers-unele care se prajesc in ulei si altele care se dau la cuptor, trebuie sa scrie pe pachet la modul de preparare. Deasemenea, nu se dezgheata in prealabil, ci se pun direct din congelator la prajit sau la cuptor, dupa cum e cazul. Insa mai e o treaba, in general fishfingers au in compozitie destul de putina carne, mai bine cauti fillet sub forma de fishfingers (diferenta se vede cind rupi batonul, la fileu se vede bucata de carne, pe cind la fishfingers simplu nu). Ca forma arata la fel dar continutul de peste este superior la filletfingers. Mai e o treaba, am citit mai sus ca cineva a mincat pestele cu smintina si brinza cu mamaliguta-gresit! Pestele NU se asociaza cu lactatele, poate provoca indigestie, mai ales la copii, asa ca aveti grija ce garnituri adaugati!

Mergi la inceput