Sumetrolim

Sumetrolim | Autor: Garofitza

Link direct la acest mesaj

Puteti sa-mi dati si mie niste informatii, va rog, despre acest medicament? Cineva mi la recomandat pentru Alex in caz de raceala, dar nu stiu nimic despre el. Pe net nu am prea gasit nimic, care sa ma ajute. Multumesc.

garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Garofitza draga, din intimplare m-am uitat inainte sa-nchid calcu' si sa plec acasa!
Asadar: Sumetrolim sau Septrin sau Bactrim sau....este o sulfamida (Cotrimoxazol) si e f. buna in infectii urinare, in gonoree, sinuzite, bronsite cronice acutizate sau acute, febra tifoida, infectii cu Salmonella, Haemophilus influenzae, acnee si in alte infectii la care nu se pot da antibiotice din familia Penicilinei (la alergici). Doza pt. adult e de 2x480mg de 2 ori/zi, iar la copil depinde de virsta; de obicei scrie pe prospectul siropelului.
Multa sanatate!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Sumetrolim este o asociere de antibiotice trimetoprim-sulfametoxazol.
Aceasta asociere este eficace fata de numeroase microorganisme inclusiv unele rezistente la sulfametoxazol singur.
Avantajele unor asemenea preparate consta in actiunea antibacteriana sinergica si riscul mai mic de dezvoltare a rezistentei.
Trimetoprimul are actiune antibacteriana cu un spectru asemanator sulfamidelor dar cu o potenta superioara acestora.
Indicatia principala o constituie infectiile cailor urinare cu germeni sensibili - E. Coli, Klebsiella, Enterobacter, Proteus mirabilis si P. Morgani.O alta indicatie este prostatita cronica, dizenteria bacilara - este considerata ca prima alegere la copil, in nocardioza, otite cu H. influenzae la bolnavi cu rezistenta la ampicilina si alergie la penicilina.
Alte indicatii: prima alegere in infectia cu Pneumocystis carinii.
Dozele recomandate la copii pana la 12 ani: 6 mg trimetoprim + 30 mg sulfametoxazol/kg.
Efecte adverse: eruptii cutanate si iritatie gastrica in 3,5% din cazuri.Uneori produc greata, voma, febra.Este posibila dezvoltarea unei anemii megaloblastice pri deficit de acid folic.De aceea se administreaza profilactic folinat de calciu 6-8 mg / zi.
Bazele farmacologiei - Valentin Stroescu.
Spre sa-ti foloseasca, multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Sumetrolim=Biseptol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Eu i-am dat Dianei acest medicament cand a avut bronsita acuta si i-a trecut. Se da la 12 ore cate o lingurita de 5 ml, daca bebe e mai mare sau 2,5ml daca e mai mic, asta hotaraste pediatrul.

Dana si Diana-Maria
www.desprecopii.com/userphoto/daniela%20costea/Diana%20la%20nico.jpg" border="0">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Sumetrolimul este acelasi lucru cu Biseptolul.
Eu i l-am dat lui Vlad , cand a fost racit, si cand a avut un fel de infectie stomacala.
A fost ok..si efectul a fost bun..
Multa sanatate si sarbatori fericite

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Deci, nu strica sa am in casa o sticluta.

garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput