Romani in Anglia! Postati aici!!!! (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Laura Takacs spune:
Miruna, multumesc pt raspuns. Nu eu vin, ci fiul meu cu tatal lui, si vroiam sa stiu cu ce sa-l pregatesc, mai ales ca am auzit ca vremea e cam capricioasa pe acolo. Se duc in Londra pt o satpamana.
irrinuca spune:
Laura: vara trecuta a fost o exceptzie, a fost intr-adevar extraordinar de cald pentru clima de aici. Se pare ca anul acesta vremea a fost nasoala rau de tot. Nu-mi mintesc sa fi fost temperaturi mai mari de 28 de grade!!! Si daca au fost, au fost o zi sau doua maximum. Asa ca pregateste-i cu geci din'astea de ploaie, un pulover si tricouri clasice. Blugii si pantofii sport ("adidasii") sunt sfintzi. Sandalele sunt de ocolit!
Ella: Tu esti deja in Anglia, pe unde anume stai? Ce specializare ai sau mai bine spus - in ce domeniu iti cautzi de lucru? Daca vrei eu iti dau adresa companiei de hoteluri pentru care am lucrat eu la inceputul inceputului. Poti fi receptionist/reservationist sau housekeeper daca te pricepi mai bine. Depinde de experientza. Sau poate nu doresti sa lucrezi in acest domeniu. In acest caz mergi la o statie de metrou din zona 1 si ia si tu revistele alea care se ofera gratuit, GAT, 9 to 5, chiar si TNT (desi e mai mult ptr australieni). Sunt pline de joburi.
SpidaChik, Miruna are dreptate cu sky-ul. Noi nu avem sky, dar ne-a instalat un romanas un dish din asta mare si un receiver, a costat destul de mult afacerea (in jur de £200 si ceva, parca £280) dar nu platim nici un abonament, nimik. Prindem toate 3 TVR, PrimaTV, ProtvIntl, Antena1, si alte zeci de mii de programe italiene, nemtesti, MTV, VHS, sport etc etc. Daca te intereseaza iti dau nr lui de telefon.
Va multzumesc ptr incurajari, nu mai am rabdare cu bebele asta. Nu mai pot dormi decat in fund!
Irinuca 38+ saptamani DPN 31/07/04
http://community.webshots.com/user/irrinuca
irrinuca spune:
O sa nasc la Luton&Dunstable Hospital (eu stau in Dunstable). Am vizitat maternitatea cu ocazia unei internari, arata foarte bine la prima vedere.
Stiti pe cineva care poate preda 40 ore de lb romana unui trainee solicitor care pleaca in Romania? As dori un profesor calificat care sa ma inlocuiasca, este vorba de tutoring uneva in centrul Londrei. Eu astept sa nasc si nu pot sa risc. Plata e £19/ora. E URGENT!!!!!!!!
irrinuca spune:
Am primit deja raspuns ptr jobul din Londra, se pare ca anuntul a avut succes. Pentru viitor, mai exista cineva care e calificat ca Professional tutor????
ella_64 spune:
Irrinuca, eu sunt in Cambridge. Pana sa vin aici am lucrat la Universitatea din Bucuresti la Biologie ca Asistent Universitar si in cercetare in Departamentul de Biochimie. Am lucrat ca cercetator in mai multe locuri. Am aplicat si eu la job-uri din revista noastra de job-uri de aici din Cambridge; acum am trimis actele la UK NARIC sa imi recunoasca diploma de profesor pe care am luat-o in Romania, dar primesc raspunsul peste 3 saptamani.
Am incercat multe variante, dar peste tot aud ori ca nu am experienta necesara pentru post (cele de tipul Sales Assist, Dispensing Assist, Secretary) ori ca imi lipseste vreo tehnica de Biologie Moleculara din CV (pentru posturile din cercetare_asta am dedus eu ca nu mi-au spus ei). Nici nu mai stiu cu ce fel de cv sa ma prezint; sunt total ametita. Acum tocmai am terminat un curs de ECDL (European Computer Driving Licence)- pe care l-am facut pentru ca mai aveam putin si capiam in casa si m-am gandit ca poate imi va ajuta sa imi gasesc ceva de lucru. Dar ce ma fac daca ma intreaba despre ce am facut pana acum? De cate ori spun ca sunt Assist. Prof. parca spun ca am coborat de pe Marte. Schimbarea la fata este vizibila. Cred ca ma duc in tara sa invat si tehnicile alea care imi lipsesc din cv si ma intorc sa vad ce pot sa fac, daca pot sa fac ceva. Am avut o oferta de interviu cu o saptamana inainte sa imi dau doctoratul. I-am spus celui care a facut oferta ca putem sta de vorba oricand despre data de interviu, dar dupa aceea nu am mai auzit nimic de el. Cand am ajuns aici si i-am scris din nou sa il intreb de interviu, mi-a zis ca a inteles gresit, ca nu pot sa vin si a dat postul altcuiva. Sa mor, nu alta. Daca in Anglia cand spui "I am available to take the intervew at any date, at your convenience" inseamna ca nu poti sa vii la interviu, inseamna ca tara asta e tare ciudata.
Eu acum nu ma cramponez de un post, sau de un titlu, dar se pare totusi ca sunt prea batrana pentru un anumit gen de slujbe la care am aplicat (vezi part-time) si prea (ne)calificata pentru altele.
Sunt intr-o ceata totala.
Te rog spune-mi tu cum ai ajuns sa predai? Ai trimis actele si tu la UK NARIC? Ce inseamna Professional Tutoring? As putea si eu sa lucrez ca Professional Tutoring si care este calea pe care ar trebui sa o apuc? Multe intrebari. Sper ca nu te superi, dar acum orice informatie este o mina de aur.
Iti doresc nastere usoara si un copilas sanatos si cuminte care sa te lase sa dormi noaptea .
sinzi_ana spune:
Irrinuca poate faci ca mine si fugi cu burta cu tot sa nasti in Ro!!! Nu te-as sfatui! Hehehe! Dar pana la urma cum iti e norocul! Asa am ajuns sa cred, nasterea e ca o tragere la loto, nu stii decat sexul copilului (nu neparat) si daca are 10 degete la maini, 10 la picioare!
Mie nu mi se pare asa ciudat pentru ca in Cernavoda unde am locuit erau destui copii ca mine, ba unii erau nascuti din parintii cu alta cetatenie (canadieni, francezi) in Romania si toata lumea se adaptase (adevarul este ca aveau alte magazine, alte locuri de joaca, alte masini) dar aceiasi scoala si aceiasi romani pe langa ei. Eu sincer nu m-am vazut niciodata decat romanca!
Iar tata cred ca mai mult s-a adaptat din cauza mamei si a noastra...ce in Uk nu sunt femei asa frumoase!!! Nu e asa???
Iar eu pandesc orice ocazie sa vin in Ro, unde imi e si sufletul si familia...
Sinzi si David
motanik spune:
Dragi mamici si viitoare mamici,
Ce mai faceti? Intr-adevar aici sunt persoane deosebite si, cel putin pt mine, e un castig ca m-ati primit in "familia" asta mare DC...
Miruna, multumesc pt info. Eu mai am un avantaj, viza valabila inca, pt ca am fost la o conferinta in martie si mi-au dat viza pe 6 luni, deci daca pun intrebari ca de ce aplicam imediat dupa nunta o sa spun ca eu deja aveam viza, am fost in UK si as fi putut ramane, dar am zis sa facem nunta si apoi...
Legat de Selfridges si Harrods...mi-ar placea sa incerc si eu o astfel de experienta...Tu cum ai ajuns la ei? Ai gasit anunt in ziar?
Irinuca, subscriu la intrebarile Ellei pt ca si eu tot prof am fost aici, de engleza, dar am si romana ca specializare. Si inca ceva. Eu deja i-am spus sotului meu ca vreau canale TV romanesti cand vin acolo si mi-a spus de ceva la vreo 500 de lire deci te-as ruga sa imi spui si mie unde si cum ai gasit cu 280 si ce anume imi trebuie. Si, in caz ca nu ai nascut inca...nastere super-usoara si sa ne arati poze cu bubuletzul!
Ella64, ce acte ai trimis la NARIC? Diploma de licenta si mai ce? Eu mai am pe langa asta un certificat profesional pt operare PC, un atestat pe engleza, un Cambridge, autorizatia de traducator si cateva diplome de participari la ateliere de formare continua. Ce ma sfatuiesti sa trimit la ei? Si le-ai trimis in engleza, legalizate, nu?
Va pup, saptamana usoara!
Andra.
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie!"
ella_64 spune:
Andra, la NARIC am trimis toate actele mele de studii. Am dat un telefon la ei si mi-au spus sa trimit tot ce am. Eu eram interesata in special de posturile de profesor de biol. si/sau chimie, asa ca am trimis toate actele de studii, incepand cu diploma de bac, licenta, cele doua mastere, diploma care imi da dreptul sa predau si cam atat..ca diploma de doctor e inca in tara, ca a fost emisa in lipsa mea. Trebuie sa trimiti si o scrisoare in care sa precizezi pentru ce ai nevoie de echivalarea actelor (de la ei vei primi o scrisoare de comparabilitate, asa se numeste) si un plic autoadresat si timbrat. Tot atunci cu actele e bine sa trimiti si cecul de plata, sau sa faci plata pe internet. Daca alegi sa faci plata pe net vei primi o chitanta in casuta ta postala, pe care trebuie sa o trimiti odata cu actele de studii. Tot cu actele de studii trebuie sa trimiti si foile matricole. Toate actele pe care le trimiti trebuie traduse si legalizate. Odata cu traducerile trebuie sa trimiti si actele in limba romana. Ai grija sa trimiti numai copii xerox dupa fiecare act, fie in engleza, fie in romana ca sa nu stai cu sufletul la gura ca iti pierzi documentele pe aici prin Anglia.
Iti doresc mult succes si sa auzim numai de bine. Cat despre nunta, CASA DE PIATRA SI SA VA DEA DUMNEZEU O VIATA FERICITA ALATURI DE TOTI CEI DRAGI VOUA.