cate luni de stimulare?
pentru fetele cu mai multa experienta in domeniu, poate ne impartasiti si noua variantele diversilor doctori despre cate luni de stimulare si cu ce, pauzele si reluarile prin care ati trecut.
cred ca ar prinde bine si ceva despre efecte sau explicatii la schimbarea dozelor sau a medicamentelor.
incep eu:
o luna ovamit, 1 tableta zilele 5-9
in ziua 11 un folicul dominant de 17.5 si unul de 13.5 astia fiind cei mari
in ziua 15, nu se sparsesera si crescusera prea mari si erau prea multi
luna 2 nu am facut stimulare (trebuie sa fac hsg) dar cred ca am avut ovulatie in ziua 8 (dureri, mucus) cand la mine normal e prin ziua 18
multumesc!
Raspunsuri
GeorgianaI spune:
Iata cum a procedar dr mea:
I luna: clostibelgyt 1/ zi in perioada 5-9; perioada 9-12 ovule ovestin 1/zi;
II luna: clostibelgyt 2/zi in perioada 5-9; perioada 9-12 ovule ovestin 1/zi; perioada 15-25 duphaston. CM a venit la 29 zile, dar mai mult maro decat rosu.
III luna: ova-mit 2/zi in perioada 3-7; perioada 7-9 ovule ovestin; in funtie de eco din ziua 7 sau, dupa cum o considera dr, in functie de marimea foliculilor si de starea ovarului, analiza estradiol in ziua 11 initial (daca va fi cazul, dr a zis ca o sa o fac mai devreme), imi va administra pregnyl in functie de aceste rezultate.
daca nici luna asta nu se va intampla minunea, in luna august o sa fac pauza, ca asa a zis dr si voi relua inca 6 luni de stimulare din septembrie.
Floran spune:
Cu toate ca aveam ovulatie, dr. mi-a recomandat stimulari cu clostilbegyt si ovamid, nu mai stiu cat si in ce zile luam,in doua serii a cate 2 luni dar nimic. Acum dupa aproape un an, iar mi s-a dat o stimulate cu closty si in ziua a 9 fac o instilatie, nu mai am incredere in nici un dr. si in nici un tratament.Vom vedea ce va mai fi.
anis spune:
uff...cred ca as scrie tare mult la subiectul asta...si eu zic ca mai bine nu...si mai consider ca nu e o idee tocmai buna...ca nu cumva sa ia sau sa faca cineva,vreun tratament descris pe aici.
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
dandana spune:
da-mi um pm, promit sa nu ma iau dupa tine ca sunt de aceeasi parere
daca ai timp, multumesc
Floran spune:
Dar vi s-a spus ca nu aveti ovulatie de vi s-au dat tratamente pentru stimulare ??? Credeti ca de la closty se poate face chisturi ??
GeorgianaI spune:
In cazul meu s-a confirmat ca am probleme cu ovulatia din cauza ovarelor care nu prea erau functionale. Tocmai de accea am facut si decorticare de ovare.
Monica-Elena spune:
metoda Ancar: 3 luni de stimulare su puregon si pregnyl plecand de la 5 fiole prima luna apoi 4 si apoi tot 4
Monica
GeorgianaI spune:
Inainte de laparo, ovarul drept nu producea apropae deloc foliculi. Laparo am facut-o initial pentru trompa dreapta care avea peretele ingrosat si cand a intervenit si pe ovare, invelisul lor era tare ca piatra. Eu nu aveam ovulatie tinand cont de temperatura, mucus.
apetrache spune:
Buna GeorgianaI
Cum a fost la laparoscopie? Unde a-i facut? Ai reusit sa ramai dupa laparo? Pentru ca doctorul mi-a recomandat sa fac laparoscopie pentru ca nu ovulez.Nici dupa 3 luni de stimulare ovariana cu Ovamit nu s-a produs.