Viata in Germania (11)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

roxana..multumesc de linkuri,vad ca sunt la fel ca in ro.
Cred ca o sa ma duc saptamana viitoare joi ,ca mi-l face sotul meu la firma..acum e in China o saptamana)
Pana atunci fac si formularul pentru diploma la Ministerium. si imi iau de o grija.

si inca o intrebare la care tot nu m.am lamurit cum sta treaba..e ok daca le trimit traducerile legalizate in ROMANIA??sau le vor inca odata traduse AICI?Ca nu prea am inteles ce a zis elena de primarie..
si trebuie si diploma de bac?ca pe asta nm-o am tradusa deloc..sau numai de fac plus foaia matricola?

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mamicuta,
Mie mi-au cerut doar diploma de facultate cu foaia matricola,tradusa si legalizata aici dupa de in prealabil a fost apostilata la MAE,MEN si apoi legalizata la Ambasada Germaniei din Bucuresti.
Trebuia sa intrebi cum tre' sa fie diplomele,cite,ce fel de traduceri,tot-tot ca sa nu te trambalezi degeaba.
Uite,in cazul meu,la dosarul lor au ramas doar copiile facute de tanti de la ghiseu dar eu m-am dous personal pt ca Regierungspräsidium-ul unde a trebuit sa merg eu avea program cu publicul.
Sccese depline!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Mamico, mamico dulce, chiar nu stiu ce sa zic. Eu am citi ce sciu aia pe situl pe care il dau tu: http://www.mwf.nrw.de/Hochschulen_in_NRW/Internationales/AntragAuslaendischerGrad.pdf
si nu zice nicaieri de originale. Iti cer numai copii legalizate (probabil aici in Germania). Acum nu pot scrie prea multe ca am impresia ca-mi maraie papusa in dormitor.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenade spune:

Mamica dulce, tocmai ca nu e bine sa trimiti originalele trebuie sa faci copiile acelea legalizate aici. Si eu m-am uitat crucis cand am auzit la facultate de "beglaubige Kopie", ca nu intelegeam de ce nu sunt bune ale mele.Aceste "beglaubige Kopie" le obtii in felul urmator: faci copii simple dupa diplomele tale originale in romaneste si dupa traducerea in germana legalizata la notariat in Romania si cu aceste copii si originalele mergi la primarie sau la un notar (la primarie e mai ieftin, dar ai grija caci la biroul respectiv nu e deschis in fiecare zi) si ei iti pun o stampila si le semneaza, ceea ce inseamna ca ei confirma ca sunt conforme cu originalul.
Abia dupa ce ai aceste beglaubige Kopie le trimiti unde vrei tu( in cazul meu a fost la universitate), pentru recunoastere, cu formularele adecvate.
Insa, ai grija ce scrie pe formularul pe care ti l-au trimis sa-l completezi, caci unele institutii nu accepta aceste copii legalizate facute dupa traduceri realizate in tara. Dar poti sa incerci pentru inceput cu astea si daca ti le trimit inapoi atunci mai faci o data traducerea diplomei aici. Poate scapi, caci nu este chiar ieftin sa traduci aici diploma si foia matricola.Eu nu am avut nevoie de diploma de bacalaureat.
Daca mai ai neclaritati, poti sa ma suni. Iti trimit un mesaj pe PM.

Roxanak-- Situatia ta e ideala. Ai fost trimisa la o firma sa faci practica, presupun ca deja stiai germana, e suficient pentru inceput. Si chiar mai tarziu nu stiu daca o sa ai nevoie de aceasta recunoastere.Faptul ca deja ai lucrat la o firma germana si ai niste referinte atarna mai mult ca recunoasterea diplomei.
Problema mea (si probabil a tuturor fetelor care se gandesc la studii) este ca nu am gasit inca alta modalitate sa-mi mai profesez meseria. Cand am capatat dreptul de munca, m-am apucat harnicuta sa trimit CV-uri si raspunsurile negative au inceput sa curga.
Dar ce m-a determinat sa ma gandesc la studii (desi sincera sa fiu nu mai am nici un chef si nici nu stiu daca o sa mai fac fata), a fost si o discutie cu o "draguta" de la Resurse Umane (firma nu mai conteaza) care m-a intrebat din prima ce scoala sau experinta am in Germania. Si i-am spus amabila...stiti doi ani nu am avut drept de munca, dar uitati ce am facut eu in Romania.
Raspunsul nu prea a fost pe masura asteptarilor mele. Cica ce facusem eu pana atunci era un mare zero, pentru ea nu conta decat ce am facut aici.
Poate nu am incercat suficient, poate tb. sa fiu mai insistenta. Nu stiu. M-am gandit si eu la o practica neplatita, dar pana acum nu a fost posibil ca nu aveam ce face cu Paul.
O sa mai incerc in toamna dupa ce merge intr-un fel de minicresa.

Elena

Mergi la inceput

Fetele,

Voi ati avut experiente neplacute cu astia de la"Schlecker"?Sunt chiar asa neseriosi?Eu sunt tare nervoasa pe ei.

Am comandat de vreo 2 saptamini un filtru de cafea si niste DVD-uri.Primesc cana de la filtru cu chestia aia de plastic prin care curge cafeaua rupta .Bun,dau vina pe transport,trimit inapoi doar filtrul si platesc 6.70 euro transportul.
Astazi primesc alt filtru cu acelasi defect si inca vreo 5-6 bucatele rupte de la capacul rezervorului .Nici vorba sa se fi rupt la transport pt ca de data asta,bucatelele nu se regasesc in cutia de carton.Deci pur si simplu mi-au trimis unul facut praf,nici nu s-au uitat la reclamatia anterioara...ce sa zic ca nici nu s-au uitat ce trimit.A sunat sotul la reclamatii-online si i-au zis ca nu au timp sa verifice toate cutiile sa vada daca produsul e ok dar atunci ce comert ii asta???Nici vorba de scuze si cica sa-l trimit,gratis,de data asta ca o sa caute ei unul bun sa-mi trimita .Numai am nevoie,ma lipsesc de serviciile lor.Am ambalat totul si miine zürück .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Fetelor, cele mai putin grabite cu recunoasterea diplomelor, am citit o veste care sper sa fie adevarata: din 2006 se vor recunoaste in UE diplomele universitare, mai exact universitatile vor fi obligate sa elibereze fiecarui absolvent un "supliment" la diploma care va atesta echivalarea studiilor cu cele din sistemul universitatilor din statele UE.
uite aici articolul cu pricina http://www.gardianul.ro/?a=societate2004071501.xml

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

fetelor va rog si eu ceva
nu mai stiu cine a scris aici ca wekend are telefon gratuit
ce vreau sa intreb, este nu mai pt Germania sau si pt Ausland?
noi am intrebat ieri la Telekom si au spus ca este tariful XXL si ca numai pt Germ. in afara se vb la jumatate de pret dar numai cu prefix
voi ce stiti despre asta
hai va rog ajutati-ma ca platim tel 120 euro pe luna si pana ieri la fel si netul (ieri am schimbat netul)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Claudi@

fetelor va rog si eu ceva
nu mai stiu cine a scris aici ca wekend are telefon gratuit
ce vreau sa intreb, este nu mai pt Germania sau si pt Ausland?
noi am intrebat ieri la Telekom si au spus ca este tariful XXL si ca numai pt Germ. in afara se vb la jumatate de pret dar numai cu prefix
voi ce stiti despre asta
hai va rog ajutati-ma ca platim tel 120 euro pe luna si pana ieri la fel si netul (ieri am schimbat netul)

Claudia,
Eu cred ca am spus ca este gratuit in weekend dar doar in Germania nu in Ausland.Eu in Ro vorbesc cu prefix cu 7,9c sau 8,4c depinde de oferta din ziua respectiva(eu ma uit pe www.teltarif.de).
Spune-mi si mie,te rog,ce abonament de net ati ales pt ca si eu vreau sa ma ocup zilele astea sa-l schimb.Multumesc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

country-girl..am citit articolul dar acolo scrie ca incepand cu anul univ 2005-2006 se va face si se vaa drege...nu zice nik de ceva..retroactiv
hmmmm....
oricum e bine ca se face ceva,macar de.acum inainte..

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

ASta inseamna ca abia din anul universitar 2005-2006 da Domnul si se organizeaza universitatile logistic sa fie in stare sa elibereze "suplimentele", parerea mea. Ca diploma ta tot aia e si tot cat o diploma obtinuta in 2006 valoreaza, poate chiar mai mult, si daca ai absolvit in '97.
Ca ar fi prea de tot sa fie altfel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

fetele, am citit mesajele voastre cu peripetiile cu diplomele si mi s-a facut parul maciuca. La Arbeitsamt am fost si eu si e ingrozitor aici in Frankfurt ca peste tot... Eu mi-am trimis CV-ul (am facut o bewerbungsmappe cu hirtii, scrisori de recomandare, diplome, etc) si l-am trimis la firme. Am auzit si de altii care au facut asa... Unde pui ca nici nu aveam drept de munca. Ma rog, aveam Wartezeit-ul ala de 2 ani, asa ca daca imi gaseam firma sa ma vrea, capatam si permisul. Si am gasit firma, ei au facut un antrag pt mine la Arbeitsamt si aia mi-au dat drept de munca. A durat cam 2 luni... Acuma am drept de munca numai pt firma asta, pina primesc permis pt sedere nelimitata.

Va pup pe toate, dragelor,
C.

Mergi la inceput