Cumparaturi pe Amazon.com

Cumparaturi pe Amazon.com | Autor: george_rc

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cum se pot face cumparaturi pe Amazon.com daca esti din Romania si vrei ca marfa sa ajunga in Romania?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

eu am cumparat de pe amazon.com,dar am dorit ca ce am comandat sa ajunga in SUA.nu cred ca e mare diferenta,iti trebuie doar o carte de credit/debit si sa dai adresa unde vrei sa ti le trimita.nu stiu cat costa transportul pana in Ro,dar da-le un mail si intreaba-i.
succes!

silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

Amazon.com livreaza (dar nu orice tip de marfa) in Romania. Detalii la
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/596194/ref=br_bx_c_2_0/002-9351340-9117620

Trebuie insa sa ai o carte de credit pe care ei s-o accepte (am auzit in trecut de cazuri in care Visa din Ro era refuzata pt. comenzi online).

Functie de ceea ce vrei sa cumperi, gasesti si oferte "second hand" sau de la afiliati cu reduceri bunicele sau chiar beton. Un exemplu tipic: carti. In astfel de cazuri, trebuie sa te intelegi direct cu vanzatorul asupra platii si livrarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns george_rc spune:

Multumesc pentru detalii. Am sa incerc sa le scriu si sa aflu mai multe detalii direct de la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Am impresia ca accepta cardul Virtuon, de la BCR (sper sa nu ma insel). Stiu pe cineva care a cumparat in acest mod.

Mergi la inceput

Am plasat deja comanda pe Amazon UK, folosind cardul pe care il aveam deja (de la Alpha Bank) si nu mi-au refuzat-o (pana acum). Sa vedem ce se intampla in continuare.

Nu cred ca merge sa cumperi chestii 'used' din Romania, pentru ca ceilalti vanzatori asociati Amazon nu livreaza in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

intra pe amazon uk ca e mai ieftin transportul..
sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

Trebuie calculate si comparate costurile totale (marfa plus transport, taxe vamale, TVA la vama, etc), altfel aprecierea ca UK e mai ieftin e relativa. Eu am economisit in ansamblu 32% din valoarea totala a comenzilor facute la .com fiindca am combinat oferte standard cu oferte de la terti - e vorba numai despre carti. Un exemplu: ce m-ar fi costat pe comandã standard 28.97$ (inclusiv transportul) am gasit si platit cu 19.75$ (cu tot cu transport), carte ca si noua. Concluzie: daca ofertantul accepta plata prin PayPal si livreaza cu US mail (beton de ieftin, cel putin US - CH, in comparatie cu escrocii de la posta de aici), atunci e ca si rezolvat - ieftineala si foarte bun. Sunt convins ca in materie de carti (americane) nu exista oferte mai bogate si mai "apetisante" la pret la nici un alt Amazon din Europa.
Pentru alte chestii gen CD, DVD sau electronice lucrurile pot sta diferit.

Mergi la inceput

Eu am o comanda firava (doua DVD-uri are caror valoare nu depaseste £14, asa ca sper sa scap fara vama.... :)

Si in general cred ca daca marfa vine din EU (UK aici) nu se platesc taxe vamale, nu? Pentru SUA cred ca avem taxe....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogux spune:

s-ar putea sa mai fie si tva-ul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

(cost produs + cost transport) * 1,19 + taxa assicuda (8-10 euro) = Costuri totale.

Ex: 14 lire = 21 euro
Transport 4 euro

25 euro * 1,19 + 8 euro = 37,75 Euro (TVA inclus)
adica 1.510.226,5 lei - astazi 15.07.2004

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput