Frustrarile unei tinere sotii
Raspunsuri - Pagina 10
Adela99 spune:
"sunt casatorita de aproape doi ani cu un barbat pe care il iubesc la nebunie.avem un copil,un anisor...o situatie buna,sprijinul neconditionat al parintilor...toat frumoase si armonioase.dar e musai sa-si bage cineva coada"
Draga Sol (pe suedeza sol inseamna soare )
sunteti tineri, va iubiti, aveti o fetita, situatie buna, spijinul parintilor, munciti mult amandoi pe fronturi diferite ... si de ce nu va luati un binemeritat concediu, chiar si numai de trei zile - o saptamana? Cred ca vi-ar prinde bine.
Lasati fetita in grija parintilor si plecati din localitate, oriunde, nu trebuie sa fie ceva exclusiv doar o binemeritata vacanta in doi.
A_Iulia spune:
Bravo, Adela! ...imi place! esti femeie cu capul pe umeri! Da, asta e solutia, subscriu!
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004
sol spune:
nu,nu sunt timorata.
este aiurea sa ceri un sfat,sa te plangi unor prieteni virtuali,de la care,recunosc,astept mai multa mangaiere si cuvinte incurajatoare decat critici si remarci durerose...
NU m-am casatorit pentru bani,pentru situatie,nici nu se pune problema caci amandoi provenim din familii instarite.
DA,mi-am asumat responsabilitatea unei familii,a unui copil,si pot sa imi duc la capat cu mandrie si putere indatoririle.
NU ma gandesc la divort.
NU cred ca este sanatos sa gandesti ca "ti-a trebuit maritis,rabda!" asa cum multi au spus-o!
am postat subiectul intr-un moment de cumpana,intr-un moment in care sufletul meu cerea descarcare.asta nu inseamna ca fac un capat de tara din asta.
am un sot bun,iubitor,adica stiu ca ma iubeste dar nu stie sa arate asa cum as vrea eu.
am fost crescuti altfel.intelegem afectiunea in moduri diferite.el este comod,este rasfatat,este invatat intr-un fel.
si ce,daca te poti considera norocossa ai anumite lucruri trebuie sa te multumesti cu atat?personal consider ca fiecare dintre noi isi stabileste un ideal si de ce nu am face tot ce ne sta in putere sa il atingem?nu ma voi compara niciodata cu acele cupluri situate mai jos decat noi din orice punct de vedere.
voi incerca sa iau ce e bun de la fiecare.daca intalnesc soti care si la 40,50,70 de ani merg de mana pe strada de ce sa nu imi doresc si eu acelasi lucru penntru mine?
eu nu doresc pentru noi sa tragem ca boii la jug ca sa ne permitem toale versace dar sa uitam sa ne sarutam in sculare si-n trezire.
toata viata am avut tot ce mi-am dorit.si acum o ducem foarte bine financiar vorbind.poate de-asta nu pun asa mare pret pe castig,pe firma,pe pierdut timp pretios...
pana si ajutatul la curatenie este un lucru pe care vreau sa il facem impreuna.am avut menajera,el vrea sa imi pun din nou,dar nu vreau eu.trebuie sa ne ocupam singuri de casa noastra,trebuie sa invete si el sa fie mai responsabil,sa stie ca trebuie dus gunoiul si udate plantele...
norocul meu,am spus,este ca ma iubeste,si eu pe el.nu ne-am casatorit din greseala sau dintr-un impuls tampit al tineretii.este receptiv la doleantele mele,si chiar face eforturi care,credeti-ma,nu constituie un sacrificiu pentru el,in sensul ca nu ii afecteaza munca,ci doar timpul de stat degeaba!nu stiu daca zugravesc tabloul intocmai cum este el...
ideea este asta:eu vreau sa am o casnicie cat mai aproape de una perfecta.cum asa ceva nu exista,ne adaptam.si nu o spun cu ignoranta,cu lipsa de experiente,ca,deh,sunt tanara si prostuta!o spun cu speranta si cu incredere ca asa ceva este posibil.caci am exemple!
sincer, imi pare rau ca am starnit controverse si multumesc celor care s-au limitat la a da crezare,sfaturi si a-mi acorda intelegere,fara sa acuze,judece si jigneasca.
va anunt ca in cateva zile vom pleca singuri intr-o excursie.suntem fericiti si pentru moment lucrurile s-au limpezit in sufletul meu.nu e grav ca imi pun probleme,ca simt nevoi,ca...ca....
este calea spre evolutie,spre ceea ce vreau sa realizez.si pun mare pret pe sfaturi competente ale unor femei,barbati,care au ajuns nu la compromisuri nefericite,ci la un grad de implinire care sa ofere satisfactie fara teama...
sinzi_ana spune:
Sol, Bravo!!! Ma bucur pentru tine ca stii ce vrei...si sper ca evadarea in doi va va face mult bine si ai sa vii inapoi optimista, fericita si cu bateriile incarcate!
"...este calea spre evolutie,spre ceea ce vreau sa realizez.si pun mare pret pe sfaturi competente ale unor femei,barbati,care au ajuns nu la compromisuri nefericite,ci la un grad de implinire care sa ofere satisfactie fara teama"
Bravo, imi place cum gandesti, asa cred si eu!!!
Sa auzim numai de bine...
Sinzi si David
cami30 spune:
Sol m-as bucura sincer in sufletul meu sa stiu ca si criticile si sfaturile ti-au dat un imbold si te-au ajutat..
Hai ca nu e dracu chiar atat de negru. Distractie placuta si poate... si bebe2
cami
furni spune:
Sol, poti profita de aceasta iesire si sa porti cu el o discutie de suflet (fara ton certaret si plans), accentuand ceea ce ti-ai dori in plus in casnicia voastra.
PS: Daca discutia ia tonuri agresive, inchide-o.
Hai ma Sol ca si postarile rautacioase si-au avut rolul lor: ti-ai dat seama ca de fapt dracu nu e asa negru si ai revenit la sentimente mai bune .
In excursie sa ai parte: .
Va pup.
Sabina spune:
Sa va zic si eu ceva.Si eu m-am maritat la 22 de ani si am facuit copil la 23, nu am prietene in aceeasi situatie si sufarputin din cauza asta.sotul meu se ocupa enorm de casa si de noi, darsimt lipsa unui rasfat pentru mine, si asta e clar ca din cauza vietii de zi cu zi care ne acapareaza.
Eu cred ca Sol ar trebui sa angajeze pe cineva la copil macar ca babysiterr ocazional si sa-l ia frumos de mana pe sot sa fie doar ei doi. Noi nu putem face asta ca n-avem bani, dar cred ca mi-ar folosi...
in acelasi timp sa gaseasca o ocupatie doara ei, ce ii va da o siguranta de sine si o va face mai interesanta in ochii sotului, care e dupa parerea mea complet nepregatitpt. rolul de tata, de aia se refugiaza in munca.
Succes.
Sabina & Sofia Galagia
A_Iulia spune:
Sol...din al doilea mesaj al tau mi-am dat seama ca de fapt esti o fata desteapta. Sincer, mi se pare mare diferenta intre primul tau mesaj si al doilea, e adevarat ca fiecare trece prin stari diferite si atunci si modul de abordare al situatiei este diferit.
Inca o data: esti o fata desteapta care stii ce vrei. In acelasi timp, probabil ca stii si cum. Nu mai are rost sa bat campii aici dand diverse sfaturi cand probabil poti sa te sfatuiesti singura mult mai bine.
Iti urez multa fericire si o familie ca-n povesti. O meriti si esti in stare s-o construiesti.
Pupici de la noi.
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004
Danelutza spune:
Imi place ca esti o luptatoare
Distratzi-va in concediu, iubitzi-va mult caci unde dragoste e potzi invinge orice greutate si nu uita ca noi sintem alaturi de tine
Sa nu sari peste