sangerare dupa avort spontan

sangerare dupa avort spontan | Autor: lordra

Link direct la acest mesaj

Hola fetele

Am pierdut o sarcina de cca 4 saptamani, din cauza unui fibrom si a unui chist ovarian. Problema e urmatoarea: am sangerat cam pe tot parcursul celor 4 saptamani de sarcina, iar medicul mi-a recomandat Utrogestan si Grabivinon pt pastrarea sarcinii (desi nu mi-a dat sanse prea mari).Am inceput tratamentul acum 2 miercuri, iar peste 2 zile s-a intamplat avortul spontan. In urma cu 2 vineri am avut dureri de burta, am sangerat mai tare decat de obicei, iar pana duminica s-a oprit sangerarea. Abia marta trecuta am aflat ca avusesem avort spontan. De vinerea trecuta a inceput o noua sangerare, destul de redusa, maronie si cu usoare cheaguri. Nu stiu daca inca se elimina ce a ramas din sarcina, sau e altceva.
Din cate am citit eu, la o sarcina asha mica precum a mea, pot lasa singur organismul sa elimine ce-i de eliminat, fara sa apelez neaparat la un chiuretaj de care mi-e foarte teama (pt eventualele efecte pe care le poate avea). Credeti ca aceste sangerari sunt normale? Daca da, cam dupa cat timp de persistentza a acestora ar trebui sa ma ingrijorez?
Abia vineri ajung la doctor de aceea pun intrebarea asta acum.

Hai va pup
Lordra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

buna Lordra,

sangerarile si mai ales cheagurile pot proveni de la fibrom. n-ai scris cat de mare e fibromul si unde e situat (intramural etc). totusi avand in vedere ca te curand ai suferit un avort spontan, pot proveni si din aceasta cauza. sunt 2 motive cumulate pt. care sangerezi si elimini cheaguri. eu am avut fibrom si eliminam lunar cheaguri.
nu stiu daca prin avort se elimina tot, inclin sa cred ca e necesar chiuretajul, altfel eventualele aderente pot sa se infecteze si e f. periculos. un chiuretaj facut corect si cu ingrijirile medicale necesare nu poate avea consecinte grave.

sanatate si tine-ne la curent,
maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Maria, problema e ca am nimerit pe mana unor 2 idioti de medici. Primul, ecografistul Sedan de la Giulesti, nu mi-a dat nici un detaliu privitor la fibrom (exceptie, dimensiunile: la prima ecografie vaginala 29 mm, iar la cea de-a 2-a, dupa 4 zile, de 19,4. Oare chiar sa fi scazut asha dimensiunile in 4 zile?
Cel de-al doilea medic idiot a fost Dr. Puia, tot de la Giulesti (nu-mi pasa de cate rosii vor fi aruncate in mine de catre admiratoarele acestui medic). Nu mi-a interpretat nici o ecografie si m-a tratat cu fundul inca din start. Nici n-am mai vrut sa calc pe la el dupa ce am pierdut sarcina, iar acum sunt in cautarea unui alt medic care sa se ocupe cum trebuie de mine.
In plus, mi s-a spus ca am uter fibromatos.
Cam astea-s toate datele pe care le am in urma ecografiilor ce mi-au fost facute in decurs de o saptamana.

Ura!
Lordra

PS. tratamentul pt pastrarea sarcinii mi-a fost recomandat de un alt medic (Nayel de la CFR 2)in care nu prea am avut incredere datorita faptului ca mi-a spus ca ma opereaza de chist in luna a-4 de sarcina. Asha am ajuns la Puia, care s-a purtat neprofesionist si m-a facut sa astept cu orele pe holurile spitalului cand eu aveam iminenta de avort, fara ca macar sa ma lamureasca asupra alternativelor pe care le am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Lordra,

imi pare tare rau de ce ti s-a intamplat. cu fibroamele nu-i de joaca.
te sfatuiesc sa clarifici si sa rezolvi acest lucru inainte de urmatoarea sarcina. mie mi-a facut ecografii f. precise dr. iosup de la centrul medical unirea, care mi-a si explicat cum e asezat fibromul si care-i treaba cu el. ca medic n-ar strica sa gasesti pe cineva care nu e chiar asa de "renumit" si te trateaza cu atentie,
eu am fost la dr. mirela moarcas de la municipal, dar e de gasit si la clinica privata de pe plevnei vis-a-vis de municipal, am un lapsus, nu mai stiu cum se cheama. ea nu se grabeste sa faca operatii daca nu e cazul.

Maria

Mergi la inceput