V-ati schimba cetatenia ?
Raspunsuri - Pagina 6
sora2001 spune:
OtiliaLia ,multumesc mult.-Doamne !,dar de unde stii atatea?Eu habar n-am...
Ema si Richard-Sora
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by vektros
Nu conteaza din ce piese e facut. Conteaza unde s-a terminat constructia (asamblarea) si s-a pus pecetea finala (Made in Canada) inainte de a fi scos la vanzare catre companiile aeriene. Stiu ca e ciudat, dar asta este! In cativa ani, cred ca toti copiii nascuti in avioane for fi "made in China"...
http://www.geocities.com/vektros/Pagina_Vektroasei.html
"Work like you dont need the money, Dance like no one is watching, Love like you have never been hurt before." -Mark Twain
Cre' ca de aia se recomanda a nu se zbura cu avionul in ultimul trimestru de sarcina, nu ca ar fi daunator bebeului ci a nu se crea confuzii de nationalitate. Cum ar fi ca populatia Terrei sa fie chineza indiferent cum arata. Asta da vis al comunismului de la Mao Ze Dung incoace.
Ce imaginatie am
Oana_B
conchita spune:
chestia asta se aplica si la vapoare, daca nasterea are loc in apele internationale? :))
Authority Zero
sinzi_ana spune:
Daca nasti pe mare am auzit ca copilul va deveni sirena!!! (daca e fata) daca e baiat....nu stiu Neptun???
Si daca la testul de paternitate descopera ca e juma om/juma rechin???
Sinzi
Irimell spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Daca nasti pe mare am auzit ca copilul va deveni sirena!!! (daca e fata) daca e baiat....nu stiu Neptun???
Si daca la testul de paternitate descopera ca e juma om/juma rechin???
Sinzi
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by lexi
Eu sunt total Toma necredinciosul, cum sa poarte nationalitatea tarii in care a fost construit avionul? In conditiile astea, majoritatea ar avea nationalitate americana, la cate boeing-uri se rasfata pe ceriu.
Asa ca, pana una-alta, raman la parerea dintai.
Dar de cate nasteri in avion ai auzit? Ca eu stiu ca dupa nu mai stiu eu ce saptamana de sarcina nu te mai accepta in avion.(38 parca)
Ca se mai intampla,"accidente" da...
dodo spune:
Sora 2001, nu ai nevoie de nici o hotarire judecatoreasca(pt. ce???) sa obtii certif. de nastere romanesc, pur si simplu te duci la Starea civila de care apartii cu traducerea legalizata+xero-copie a certif. de nastere japonez, completezi o cerere ad-hoc+taxa de timbru(cam 30 000)si iti fac referatul pe care-l vei depune la circa de politie de care apartii(daca ai pila, mergi direct la IGP, sa mearga mai repede). Dupa ce dosarul se plimba pe la Evidenta Populatiei, te cheama(sau ii pisezi tu, dupa cit sint de aglomerati) sa-ti dea actele depuse de tine si CNP alocat, dupa care mai faci un drum la Starea Civila sa-ti scrie certificatul de nastere romanesc cu tot cu CNP si, la sfirsit, poti depuna actele pt. pasaport(am auzit aici pe forum ca in ultimul timp nu se mai face individual decit in cazul in care demonstrezi ca bb va calatori cu altcineva in afara parintilor, altfel se trece pe pasaportul unuia dintre parinti).Din pacate la Pasapoarte trebuie sa mergeti cu bb, pt. ca nu se accepta poze, "poza" e luata cu camera video si apare pe pasaport(asa cum e si cu permisul de conducere in unele tari, aici asa e). Scuze ca am deviat discutia dar am vrut sa-i dau fetei informatii cit mai exacte pt. problema care-o framinta.
Asa, acum revenind la topic, noi am luat si cetatenia australiana dupa 2 ani de sedere(bb a luat-o la nastere, inaintea noastra) nu pt. dreptul de vot, care aici e obligatoriu, deci nu e nici un ghesheft, ci pt. ca ne-am gindit ca, in caz de calatorie prin lume(si noi avem de strabatut drum lung, nu gluma, sa ne vizitam familiile), in caz de nevoie, Ambasada AUS se implica mult mai serios decit cea RO sa-ti rezolve problema, la o adica. Nu am renuntat la cetatenia romana, pt. ca pot avea multipla cetatenie dar am luat-o si pe cea a tarii in care stau, mi s-a parut normal.
dodo spune:
Nu trebuie sa fie ambii parinti cetateni romani pt. a obtine cetatenia romana, e suficient unul din ei, acela care face cererea de transcriere a certificatului(asa se numeste "operatiunea monstrul") japonez, copilul are dreptul la cetatenia romana in baza faptului ca macar unul dintre parinti o avea la nastera lui. E posibil sa se solicite si acordul celuilalt parinte, nu a fost cazul la noi, asa ca nu stiu sigur, dar e bine sa intrebe la ambasada aspectul asta, mi se pare ca scrie si pe pagina MAE(caut si revin cu info).
sora2001 spune:
quote:-dodo merci....
Originally posted by dodo
Nu trebuie sa fie ambii parinti cetateni romani pt. a obtine cetatenia romana, e suficient unul din ei, acela care face cererea de transcriere a certificatului(asa se numeste "operatiunea monstrul") japonez, copilul are dreptul la cetatenia romana in baza faptului ca macar unul dintre parinti o avea la nastera lui. E posibil sa se solicite si acordul celuilalt parinte, nu a fost cazul la noi, asa ca nu stiu sigur, dar e bine sa intrebe la ambasada aspectul asta, mi se pare ca scrie si pe pagina MAE(caut si revin cu info).
Ema si Richard-Sora
MLDiana spune:
Si eu stiam ca trebuie acordul parintelui japonez in situatia de fata.
Sinziana ,
Lidia ,Tiara si David D.