buna fetelor, am o mare problema si as vrea un sfat, daca am luat amoxicilina in timpul conceptiei credeti ca dauneaza bebeului? am scos o masea de minte si a facut infectie , dr stomatolog mi-a spus ca nu e nici o problema daca iau amoxicilina de altfel scrie si pe prospect ca se poate administra si la femei gravide si la cele care alapteaza, stiu ca trebuie sa intreb un doctor dar pana ajung la el ma gandeam ca poate ma ajutati voi
va multumesc mult
in primele zile de la conceptie nu este nici o problema, dupa ce outzul s-a implantantat, organismul intra in noul sau regim de viata sprijinind bb-ul si orice factor extern poate sa-l influenteze negativ... dar pana atunci nu este nici o problema!
Amoxicilina nu afecteaza cu nimic bebele.Eu am luat cand aveam vreo 2 luni cam asa-RECOMANDATA DE MEDIC.De asemenea nu afecteaza:penicilina si eritromicina.
Medicamente interzise pe perioada sarcinii sunt:TETRACICLINA(care provoaca decolorarea dintilor la bebe si dilatarea oaselor in crestere,sau chiar malformatii).ASPIRINA(poate provoca sangerari, avart spontan),aminoglycosides,lithium,thalidomine,warfarin,etc.....
Deci concluzia:INAINTE SA IEI VREUN MEDICAMENT CONSULTA-TI MEDICUL pentru siguranta ta si a bebelui.
Sarcina usoara si numai bine.
Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)
buna fetele, va multumesc mult pt raspunsuri , mai ma-am linistit putin, acum nu-mi ramane decat sa vad daca am ramas insarcinata
va multumesc inca o data si va doresc la toate cei mai frumosi si sanatosi copii
ADy