Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (27)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna,fetelor.
N-am mai intrat pe forum de mult(in we nu intru deloc).Ieri am fost la servici, dar n-am fost in stare de nimic toata ziua din cauza oboselii.
Azi mi-am mai revenit putin.Am fost si la control dimineatza.Mi-a confirmat si ginecologul meu ca va fi fetitza.A zis ca e bine sanatoasa.TOtul e in regula.

In schimb am niste dureri de mijloc de nu mai pot sta pe spate.Uneori ma doare mijlocul si cind merg.O fi normal?Sper sa nu ramin beteaga dupa sarcina asta.

Am si o veste buna.La servici am inceput sa impart joburile pe la colegi ca din august intru in concediu de odihna (o luna) si apoi direct in prenatal.

Ela2001 - 25 saptamini de la UM
Maternitatea Bucur- Dr. Nicolae Crisan

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_du spune:

Raluca, abia acum am apucat si eu sa vad pozele. E clar, faza cu pustoaica de liceu care a "calcat stramb" se aplica 100% ! Mergem la plimbare intr-o zi, sa ne vada lumea ce curaj am avut sa facem bebei la cei 17 ani ai nostri ! O luam si pe Misticgirl, intra si ea in aceeasi categorie!

Ioana si un bebe mic-mic
18 sapt, DPN 24 dec, dr. Urleteanu, Sf. Pantelimon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Buna ziua la toata lumea!
Sa va spun fetelor ce trezire am avut eu azi dimineata....primul lucru ce l-am facut a fost sa ma duc in balcon, chioara de somn ce eram...picura si aveam niste rufe pe sarma .....m-am gandit sa le strang intrucat plec la servici si le uda....am pus mana pe un prosop si in secunda urmatoare:TREZIREEEEA....stransesem in palma o albina (pe care evident nu o vazusem...ce naiba cauta la ora aia acolo!) si care bineinteles mi-a infipt un ditamai acul in deget (cel din mijloc de la mana dreapta). Acum intrebare de supermaniaca: ce efect are o asemenea intepatura pt. bebit (eu sper ca nici una, a fost doar un singur ac de la o albina, nu era viespie), numai ca acum am un deget cat trei...abia tastez...

Ana 20 sapt
DPN 4 dec - Dr. Irimie - Sp. Judetean Suceava

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Ela, eu am niste dureri de spate crunte...si medicul de familie si ginecologul mi-au spus ca pur si simplu nu am ce face, Doamne fereste sa iau vreo pastila de capul meu...medicul ginecolog mi-a explicat ca oasele spatelui se modifica pregatindu-se pentru nastere...plus ca uterul este sustinut de niste niste ligamente care si ele se tin de coloana parca si pe masura ce uterul creste ele trag coloana in fata...asta e...cica imediat dupa nastere ele isi vor revenei. Ce e curios la mine e ca singura pozitie in care nu ma doare e atunci cand stau in picioare...dar incearca sa dormi in picioare daca poti!

Ana 20 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

buna burticilor si bebelicilor din burticici!
de 10 minute cel putin citesc ce ati tot scris...Japonezele tare matinale si harnicute au fost !
Roserbitzo, pai si eu duminica am facut o boacana si am reusit sa ma lovesc in burtica si la fel ca si la tine, incepuse sa ma doara burta si tot ce se mai gaseste prin zona . M-am linistit numai cand l-am simtit pe bebe. Si ieri am carat ditamai rucsacul cu cartile pentru biblioteca si am mai facut si ceva cumparaturi iar cand am ajuns acasa chiar ca ma durea burta si spatele si ma panicasem bine de tot . dar bebe iar a dat din picioruse si eu m-am

raluca, imi pare bine ca ai reusit sa pui pozele. Frumoasa si energica mireasa si ..dupa cate am vazut si le ai si cu dansul

madachan, frumoase pozele . Se pare ca fetele astea vor sa-mi fure meseria de mama Omida si isi cam dau toate cu parerea (adicatelea vor sa impartim castigul meu si al roserbitezi cu ele dar nu ne lasam noi pacalite asa cu una cu doua ). Iar daca roserbitza a zis ca-i burtica cu roz, pai atunci nu pot sa zic decat ca sunt de acord

cat despre hainele de iarna...Ce sa zic, cred ca sigur imi va trebui o geaca sau ceva de genul asta ...Eu de cateva zile umblu in geaca (aici sunt 13 grade iar in Alpi a dat cu zapada adevarata) si am constatat ca deja imi este cam stramta si la capsa din dreptul burtii nu o mai inchid.

Si inca ceva : informatia referitoare la" dormitul pe spate nu face bine" v-a zis-o doctorul, sau ati citit voi pe undeva ?

Si apropo de dureri de spate, va recomand sa va cumparati minge din aia mare de gimnastica si sa stati pe ea. Si desigur , ideale ar fi si niste exercitii de gimnastica de gravide...

19 saptamani, DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Fulguletzule, pai se poate? Nu esti cuminte deloc. Macar eu nu am incotro cu zapacita de fiica-mea(are un stil de a se culca cu 3-4 ciorapei flausati mai vechi pe care ii tot frichineste pe langa fata pana adoarme; daca se mai trezeste in timpul noptii si ii lipseste vreunul la socoteala , incepe sa strige : "unde-i ciorapelul roz?" - (de exemplu)- faza la care trebuie sa-l scoti din pamant din iarba verde , ca altfel e nenorocire mare- cum naiba i-o cunoaste , cred ca dupa textura!; nenorocirea a fost ca azi noapte ii cazuse intre pat si perete , de aia am mutat mobile. Of, noroc ca nu se intampla destul de rar sa se scoale)

Cat despre dormitul pe spate, si eu stiam ca nu e indicat , DAR in ultimele luni de sarcina , cand greutatea uterului cu bebe cu tot e mare si apasa pe vena cava , iar placenta &Co nu se mai alimenteaza cum trebuie cu oxigen . Oricum , in ultimele luni nici sa vrei nu mai poti dormi pe spate, pentru ca simti ca te sufoci instantaneu!

Si eu ma straduiesc sa ma culc pe o parte , dar ma trezesc inevitabil pe spate . Asta e!

Dragelor, am un elan la servici ceva de groaza , nu-mi vine sa fac nimic, am mare noroc insa ca in afara de o licitatie care urmeaza si de contractele pe care le am in derulare si nu presupun mare efort , nu se intrevede nimic nou si laborios, asa ca pot sa ma tampesc linistita si sa-mi fac de cap!
Altfel, ma bucur ca bebe e tare "miscator", toata ziua baleteaza de mama focului !

Roxana -23 saptamani.

DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

FULGULET ROSEB are dreptate cam prin ultimile luni de sarcina nu este indicat dormitul pe spate.eu una am citit in cartea MAMA SI PRUNCUL dar scria si undeva pe net despre asta,daca nu ma insel la mamicile de iulie-august.

ROXY am sa merg sa ma interesez de cursuri,cred ca nu e prea tarziu nici acum.merci mult!

BOBITA spui tu un exercitiu doua nu crezi ca fac rau.poate in cazul tau dar la mine,care am pierdut o sarcina nu e indicat,mai ales ca mi se intareste burtica des.

EVELINE si eu tot in picioare ma simt cel mai bine.uneori cand ma doare tare in timpul noptii ma plimb prin casa

octy 25 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by eveline

Buna ziua la toata lumea!
Sa va spun fetelor ce trezire am avut eu azi dimineata....primul lucru ce l-am facut a fost sa ma duc in balcon, chioara de somn ce eram...picura si aveam niste rufe pe sarma .....m-am gandit sa le strang intrucat plec la servici si le uda....am pus mana pe un prosop si in secunda urmatoare:TREZIREEEEA....stransesem in palma o albina (pe care evident nu o vazusem...ce naiba cauta la ora aia acolo!) si care bineinteles mi-a infipt un ditamai acul in deget (cel din mijloc de la mana dreapta). Acum intrebare de supermaniaca: ce efect are o asemenea intepatura pt. bebit (eu sper ca nici una, a fost doar un singur ac de la o albina, nu era viespie), numai ca acum am un deget cat trei...abia tastez...
Ana 20 sapt

eveline, dar stiu ca ai avut parte de o trezire. Dupa parerea mea personala, nu cred ca ar avea un efect asupra lui bebe...

19 saptamani, DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Draga Roxana,
Nu stiu daca am nimerit unde trebuia, dar sper sa vezi mesajul pentru ca vreau sa iti multumesc pentru ce faci pentru mine. De ceva timp urmaresc discutiile voastre si uneori imi doresc si eu sa particip, mai ales cu intrebari, dar...am o retinere, nu prea stiu cum sa ajung la voi!
Am si eu o intrebare!!!
Voi mai faceti ceva gimnastica? Daca da, ce fel de exercitii? Banuiesc ca masaj vi se face, nu?
Dar de innotat pana in ce luna ai voie? Eu nu stiu sa innot! Dar imi place mult sa ma balacesc!

Astept raspunsuri cat mai multe.

Onitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Buna fetelor, de-abia acum am reusit sa intru pe net, ca a fost ceva problema cu server-ul...

Deci, "Mamele Omizile" aveti cate o de la mine. Sincer, mi-ar face placere sa o putem bea de-a binelea, nu doar virtual...
Am in burtica o fetitza, in procent de 90% (asa s-a exprimat dr.)!
Micuta mea Iris este foarte bine, foarte vioaie, e in standarde, sa zic asa. Toate sunt regula, si dimensionate conform celor 21 sapt. pe care le implinim curand.
Sotul meu este si el incantat, el visase cu mult timp inainte ca vom avea o fetitza. Sigur ca s-ar fi bucurat enorm, ca si orice tata sa fie baietzel, dar sunt convinsa ca o sa fie "topit" si dupa o fetitza.
Mama mea si soacra-mea sunt super "pe spate" amandoua... isi doreau o nepotica...

Si apropos Bits, ca burticile fara par sunt de fetitza, a mea e fara par, asa ca se confirma....

In rest, am primit in sfarsit si eu sa iau supliment de Fe si Magne-B6(??), se pare ca e bun pentru gleznele mele cu tendinta de umflare. Mi-a spus ca e OK cu kg acumulate pana acum, adica 7.

Mi-au placut mult pozele tale Raluca!! in special look-ul de la starea civila!

Madachan, tare dragutze si pozele tale, si ce burtica haioasa ai!
Deci fetele iti prezic si tie o fetitza....

Andrea, felicitari pentru aniversare! Sa aveti parte de toate lucrurile bine din lume!

Si referitor la pozitiile de somn, eu inca n-am nici un fel de problema, dorm foarte bine, oricum, in afara de dormitul pe burta, care oricum nu prea m-i se-ntampla...
Inca n-am "aplelat" nici la perne ( pernite) suplimentare... Poate mai incolo...

ici, Dana si bebelina Iris - 20+ sapt.
DPN 27 Nov.

Mergi la inceput