paste si sosuri
azi ptr prima data dupa aproape 5 ani simt nevoia sa gateasc.si ptr ca sunt antitalent as dori sa fac spaghete(consider ca sunt mai usor de facut ).stie cineva un sos bun dar simplu(sa includa ciuperci , carne ,vin).
Raspunsuri
slakje spune:
Fierbi spaghetele in apa cu sare.Cand sunt gata(le potzi gusta) le scurgi de apa si le speli in jet de apa rece.
Sosul il potzi prepara simplu asa: carnitza o toci sau o dai prin masina de tocat daca nu e gata tocata.Daca e sunca sau kaizer o tai cubuletze mici.
Calesti o ceapa in tigaia de sos mestecand continuu la foc potrivit sa nu ti se arda + carnea tocata.Cand ti se pare ca si carnea e facuta bine adaugi o conservutza de aceea rotunda mica de pasta de rosii si 1 cana jumatate de apa.Potzi adauga: sare(sau vegeta) , piper,paprika,oregano din belsug, si ce alte condimente ai tu si crezi ca-tzi plac.
Daca ai si ciupercutze in conserva si-tzi plac potzi pune.
Lasi la foc moale sa fiarba, mai mesteci din cand in cand, potzi si gusta sa vezi daca mai pui cate ceva.
Daca iti place usturoiul in mancare potzi aproape de sfarsit sa storci 1 sau 2 catzei de usturoi in sos.Asta spre sf nu la inceput ca altfel se amaraste.
Dupa ce fierbe asa cateva minute si vezi ca a scazut putzin sosul il potzi turna peste spaghete.
Sper sa te ajute, e foarte rapida si simpla retzeta mea.Eu pun oregano din belsug si pun si putzin usturoi aproape de sfarsit.
Pofta buna!
Alina.
puffy spune:
merci mult...deja am pus apa la fiert.o sa le condimentez bine ca sunt in zilele fertile
Fabya spune:
Puffy,asa fac si eu sosul de spaghete la fel ca slakje,dar daca iti place legume de ex.poti atauga cind prajesti ceapa si un ardei mai ales daca iti place gustul de ardei.
Ce mai poti face cu acest sos de ex. poti fierbe macaroane bine ,separat pregatesti acest sos,daca iti place picant poti adauga si un pic de ardei iute sau praf de ardei iute(boia).Cind sunt ferte macaroanele pui intr-o cratita pe care opoti pune incuptor sauo tava daca ai cu pereti mai inalti....cu un pic de unt sau margarina ungi fundul de cratita sau de tava,si asezi un strat de macaroane peste care pui un strat din sosul cu carne pe urma iar un strat de macaroane si iar al doilea strat de sos cu carne si ultimul strat sa fie tot macaroane, pui la cuptor c-am 10-15 in cuptorul fierbinte dupa care adaugi inainte de ale scoate dincoptor cascaval ras sau brinza telemea si mai lasi la cuptor inca 5 minute maximul.Sunt super delicioase aceste macaroane.
Sper ca am scris pe intelesul tau daca ai vrea-o nelamurire poti sa ma mai intrebi,iti raspund cu multa placere.
Spor la treaba si numai bine din suflet.
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos
mariaangeli_que spune:
Nu pot sa tac dar scuzati trebuie sa spun asta :spaghetele nu se clatesc in apa rece dupa ce sant fierte,ce e otel care trebuie calit ,dela cald la rece? traditia italiana din acest punct de vedere e clara pasta fiarta exact cat e scris pe punga(sau mai putin cu 1 min) trebuie sa fie amestecata cu sosul si servita imediat,
geliza spune:
mariaangeli_que, dar ce inseamna fierte "al dente"? ce ai scris tu mai devreme?
Multumesc
Eliza si Mara (24.01.2002)
mariaangeli_que spune:
"al dente",inseamna ca sint scoase afara din apa fiarta cu 1-2 minute mai repede decat e scris pe ambalaj,
maria m m spune:
Pui spaghetele la fiert si sosul il faci in felul urmator.
Pui o conserva de carne impreuna cu ciupercile(in cazul meu si porumbul) (dar mai rar) in putin ulei de maslina.Peste putin timp(30secunde) adaugi bulion(sos/pasta de rosii).il lasi putin sa fiarba,tim o in care razi cascavalul.Il adaugi si pe ala in sos.Adaugi putin lapte.Dupa care amesteci, si pui busuioc dupa gust.
Pofta buna!
maria, de Paula si Miruna
vanessa ionescu spune:
o reteta de pene buna pe care am "furat-o" de la un restaurant din Timisoara. dupa ce fierb pastele se adauga buchetele de brocoli (fierte putin sa nu se inmoaie)se presara mac mult mac, apoi se adauga parmezan. sosul este din smantana iar tot ansamblul trebuie sa fie fierbinte
icv