Relatia cu un partener mai tanar

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Eu am vazut mai de mult o pereche .Femeia era f in virsta si cocheta , el tinar si nelinistit.Nu mi s-a parut un cuplu fericit cred ca aici era vorba de altceva.

O diferenta de 5 ,7 ani(cu indulgenta) poate nu -si da nimeni seama de diferenta sau poate da ,nu stiu..DAr sa nu sarim calul cu diferente de te doare capul.CA pin la urma gura lumii conteaza.Te doare sufletul cind vezi ca toata lumea te birfeste si te arata cu degetul.MAI bine iesi cu capul sus din casa decit cu el plecat.
VA doresc din tot suflet sa va intelegeti bine si sa fiti fericiti .

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Tiara, depinde foarte mult si de mediul in care cuplul traieste. Prost- crescutii vor face mereu cite-o observatie ... dar chiar trebuie luati in seama? In viata si cuplul fiecaruia nu stie nimeni din afara ce se intimpla, asa ca .... ciocul mic si mers tiris recomand pentru cei care vor sa dea cu pietre.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eVo spune:

quote:
Originally posted by ylena

quote:
Originally posted by jojo

Cind sunteti tineti e ok,dar mai tirziu ?Bine ,ca depinde de persoana dar cint tu ai 50 si el 40 de exemplu s-ar putea ivi totusi niste probleme si tot doar in capul unei femei.Daca esti increzuta in relatia ta si in tine nimic nu va poate desparti
A,si inca ceva nu credeti ca intr-o oarecare masura este vorba si de un complex matern ??Mie asa mi se pare.

Dragelor si dragilor
Pot sa va spun in cunostinta de cauza cum e si fata si reversul medaliei. (A nu se intelege de aici ca asta e regula dupa care se desfasoara o astfel de relatie! Totul depinde de cei in cauza, de maturitatea si intelepciunea de care dau dovada nu doar la un moment dat, ci dea lungul intregii lor evolutii, si in cuplu si in afara lui ...)
Deci: intre mine si Domnul 'Morcov' este o diferenta de 11 ani batuti pe muche. Minus o luna minus o zi. Ne-am cunoscut cand eu aveam 36 si el 25, am trait impreuna un an de dragoste nebuna, am mai avut inca doi ani extrem de buni si fericiti, am fost o adevarata familie multa vreme, ne gandeam sa legalizam relatia noastra, ba chiar aveam in proiect un bebelus. Am avut si certuri si neintelegeri, ca orice cuplu pe lumea asta, dar am reusit de fiecare data sa trecem peste. Am avut parte si de barfa lumii dar si de invidie, pentru ca ne iubeam, ne statea bine impreuna (pentru cine nu crede am poze la indemana) si eram foarte uniti. Si cu toate astea, iubitul meu sot-barbat-iubit-amant-copil-prieten-partener a avut un soc cand eu am implinit 40 ani si mi-a spus verde in fata ca nu se mai poate! Si cum ar fi copilul nostru (cel din proiect) peste zece ani cu o mama de 50 si un tata de 40?! (cu asta cred ca am raspuns in totalitate nedumeririlor lui jojo) Si uite asa ne-am despartit, eu am murit putin, ne-am impacat, am vrut sa plecam in Canada s-o luam de la capat, tara noua viata noua, iar ne-am despartit, iar s-a intors la mine cu dor de cocoloseala, de mancare buna si de iubit ca pe nicaieri altundeva si tot asa.
Concluzia e ca o astfel de relatie implica multe riscuri, si trebuie sa le ai in vedere pe fiecare in parte atunci cand ti-o asumi. Pentru ca vine o vreme, dupa 40 de ani, cand e greu sa mai accepti singuratatea si te complaci in tot felul de lucruri gandind ca rau cu rau, dar mai rau fara rau.
Oricum ar fi eu va doresc sa fiti iubite si fericite!

Ylena

super .. mi-a placut la nebunie .. fiecare sa inteleaga cat vrea sau cat poate

succese

Unui copil trebuie sa-i oferi tot, fara a-i cere nimic !

Mergi la inceput

cum adica nu are nimic inafara de "morcovel"???? Voi aveti impresia ca noi am luat copii de crescut? Maturitatea nu vine cu anii, depinde si de caracterul omului. Conteaza mai mult aparenta fizica pentru voi, cei "exteriori" decit intelegerea pe care o avem noi si fericirea pe care o simtim cind sintem impreuna?

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Am si eu o intrebare:
De ce nu sunteti (care sunteti) la fel de impotriva si vis-a-vis de relatiile in care el e mai batran.
Nu ca as fi vre-o feminista, dar...
Daca oamenii se iubesc si se potrivesc si sunt fericiti-ce conteaza diferenta de varsta si barfele rau-voitorilor?
O viata avem, hai sa o traim cat mai frumos (fericit).
Si gura lumii......mai da-o-n "basca" mea.....

Parerea mea!!!!!

PS: eu sunt mai "batrana" decat sotul meu cu 3 ani si cu toate astea cel care e mai matur intre noi doi e el.

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

s-a revenit la discutie serioasa, huh :)

cred ca unii traiesc in mituri. mitul varstei, mitul morcovului, mitul maturitatii si, cel mai naucitor, mitul dragostei. asta din urma intinde cele mai mari capcane si una ar fi aceea ca daca te cuplezi cu cineva mai tanar/mai batran sau egal de varsta, gata, ai descoperit reteta magica pentru a face lucrurile sa mearga. in dragostea de cuplu nu e nimic perfect si nimic etern. ce ai stricat azi, poti sa repari maine sau nu, iar asta nu depinde de varsta, de prospetimea tenului sau de cate ori pe saptamana te intalnesti cu partenerul in dormitor. mie mi se par putin amuzante toate incercarile de a imparti lumea pe categorii, dar mai ales inversunarile unei minoritati (statistice, nota bene) de a se impune ca regula intr-un domeniu atat de inefabil cum e amorul.

si mai cred, cu mana pe inima, ca cine se scuza se acuza. cand incerci asa de tare sa convingi niste necunoscuti ca reteta ta e cea mai buna, asta e un semn sigur ca de fapt incerci sa te convingi pe tine insati ca mitul varstei functioneaza si in lumea reala.

Authority Zero

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita
inversunarile unei minoritati (statistice, nota bene) de a se impune ca regula intr-un domeniu atat de inefabil cum e amorul.

si mai cred, cu mana pe inima, ca cine se scuza se acuza. cand incerci asa de tare sa convingi niste necunoscuti ca reteta ta e cea mai buna, asta e un semn sigur ca de fapt incerci sa te convingi pe tine insati ca mitul varstei functioneaza si in lumea reala.

Authority Zero

nu vrei sa dezvolti un pic? ca io-s grea de cap si nu-nteleg bine.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

quote:
Originally posted by anca tanasica

Am si eu o intrebare:
De ce nu sunteti (care sunteti) la fel de impotriva si vis-a-vis de relatiile in care el e mai batran.
Nu ca as fi vre-o feminista, dar...
Daca oamenii se iubesc si se potrivesc si sunt fericiti-ce conteaza diferenta de varsta si barfele rau-voitorilor?
O viata avem, hai sa o traim cat mai frumos (fericit).
Si gura lumii......mai da-o-n "basca" mea.....

Parerea mea!!!!!

PS: eu sunt mai "batrana" decat sotul meu cu 3 ani si cu toate astea cel care e mai matur intre noi doi e el.

Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html

-Trei ani !asta nu-i mare diferenta, eu zic de 5 ,6,7,8 etc

Ema si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eVo spune:

quote:
Originally posted by sora2001

-
quote:
unui copil trebuie sa-i oferi tot,fara a-i cere nimic!
Pai! in afara de "Morcovel" n-are ca sa-ti dea...
v-am mai spus si repet ,nu sint in potrivaaaa,pentru ca-n familia mea am caz asemantor,,,am doar "principiile"mele poate invechite putin...

Ema si Richard-Sora

timpul trece , lumea se schimba , cunostintele omenilor evolueaza .. un drept care in trecut apartinea numai barbatilor acuma este si al femeilor .. acela de a avea o relatie cu un partener mai tanar .. societatea a inceput sa le acepte asa cum sunt .

poti trai in trecut ?

Unui copil trebuie sa-i oferi tot, fara a-i cere nimic !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

quote:
Originally posted by sora2001

-
quote:
unui copil trebuie sa-i oferi tot,fara a-i cere nimic!
Pai! in afara de "Morcovel" n-are ca sa-ti dea...
v-am mai spus si repet ,nu sint in potrivaaaa,pentru ca-n familia mea am caz asemantor,,,am doar "principiile"mele poate invechite putin...

Ema si Richard-Sora

Exact de genul acesta de prejudecati e plina societatea romaneasca.
Si prejudecata ca un sot mai in varsta in afara de bani n-are ce sa-ti dea...
Si din pacate, daca generatiiile celor de peste 50 de ani, inteleg sa fie limitati in gandire, ma asteptam ca cei sub sunt totusi mai open-minded. Sau poate au devenit purtatoarele de cuvant ale societatii doar cele pentru care doar "morcovul" conteaza?

Mergi la inceput