Mamici de iulie august 2004 (87) + 14bb
Raspunsuri - Pagina 8
butterfly spune:
Mitzura, si noi am avut emotii mari la prima baita, i-am facut asistata de sot asa cum citisem in revista Mami... trebuie sa-l manipulezi cu blindete sa nu se sperie si sa-i vorbesti tot timpul. Noi ii facem baie la 1- 2 h dupa supt dar nu mai tirziu ca racneste de foame si vrea sa-mi pape miinile, se zbate in cadita...
Am pierdut deja un strat fin de piele, asa cum povestesti tu, intii de la incheieturi si apoi restul. Pentru sughit functioneaza in 80% din cazuri (la noi) administrarea unei picaturi de zeama de lamiie. Alteori trece daca mai suge un pic.
Cum curatati nasul? Al meu s-a umplut de muchisori de cind are lacrimi, fornaie si nu respira prea bine asa ca azi l-am atacat cu seringa cu ser, pompita, betisoare - l-am maltratat destul de rau... Care e tehnica corecta? Cred ca betzisoarele nu sunt o idee prea buna...
Papadie, cred ca iau si eu pernuta, am inteles ca poate fi folosita chiar pina la 5-6 luni daca bebe nu incepe sa o escaladeze. Astept sa te declari multumita inca o data peste citeva zile. Abia astept sa-i zic pe nume... de duminica!
Cristalina, posteaza un subiect la parintii intreaba, exista si un help line pt alaptat. Poate primesti un sfat bun de la veterane...
roxanaz spune:
hello la gagici.
am aparut si noi de la control. individu' prezinta 3 kg, (cu estimare pe plus de 200g), colul scurtat si deschis la exterior. doctorita zice ca mai dureaza maxim 2 saptamini, eu zic ca mai sunt 3..acu' vedem cine cistiga, nu? (ca doar trebuie sa stau pina la termen...asa am promis...). in orice caz am fost avertizata sa stau cu bagajul la usa, asa ca am sa ma conformez.
asa ca am fost si am luat si merzanu' la pitic....acu'' tre' sa ne jucam cu el.
Alex stai linistita, ca daca nu ai contractii cu colul sters poti sta pina la termen fara probleme.....situatia se schimba daca incep contractiile, daca pierzi dopul sau ti se rupe apa. in orice caz tu stai cuminte, nu te agita deloc si precis rezisti pina la sfirsitul saptaminii.... multi si tinem pumnii!!!
Monicule imi pare rau mama de mastita....dar nu ai vazut tu nici un semn prevestitor? Papa are dreptate, pune gheatza, mulge-te ca sa poti mentine secretia lactata si sunt sanse destul de mari ca dupa ce trece sa poti alapta din nou. multa bafta!!!!
Florina, nu a mers faza cu serul fiziologic in nasuc? asa multi mucisori are? cu betisoarele nu cred ca faci bine...citeam la mamicile veterane ca merge ff bine cu serul si cu pompita...sper sa mearga si la tine!
pupici la toata lumea!!!
Laura _Oprescu spune:
am primit de la sora mea un spray cu ser fiziologic pe baza de alge marine(sterimar) care se pare ca e f.bun ...ati auzit de el?
eu la Rares am folosit tot ser fiziologic clasic si l-am chinuit cu pompita...daca chair era nevoie apelam si la betisoare...ce sa ii faci..trebuie eliberate cumva caile respiratorii...
va pup si va felicit pe toate noile mamici ca nu am apucat deloc sa o fac...eu sunt pe ultima suta de metri ...cu toate neplacerile de rigoare(insomnii,etc)...
pupic si multa sanatate
anapharm spune:
Buna burticute, mamici si bebei
Dana, o facusi de pomina - ai alertat o nunta-ntreaga!!!
Monica, cum spun si fetele pune gheata si lupta cat sa menti lapticul in productie. Mergi pe forum la mamicile cu experienta, poate te ajuta ele cu sfaturi(ca eu una nu am cu ce sa te ajut)
Roxana, cum mama 2 saptamani??? Ma lasi singura cu nasterea la termen. Asa surioara imi esti? Daca nu te ti de promisiune o scot de la ascunzatoare, auzi?
Revenim mai tarziu cand apareti la raport. Pana atunci pupicim dulce!
Cine urmeaza sa ne-aduca bebicul???
DPN 5 August - Fetita Raluca Andreea - Dr. James Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
http://community.webshots.com/user/anapharm
roxanaz spune:
buna dimineatza la gagici.
Ana nu te las singurica mama, pe bune....eu inca zic ca mai stau pina pe 31, sincer..acum om vedea, nu te superi pe mine daca o iau un pic inainte, da? (da' ce te faci daca o iei tu inainte???).
de azi se pare ca vine racoarea...sper sa aveti o zi super!!!!
pupicei
Dorsilia spune:
Neata!
Ne-am trezit si noi, e prima dimineata innorata aici si cred ca e ok, mai putem si noi respira fara sa ne arda toate cele.
De aseara incepand nu stiu ce face bebelul dar face niste miscari atata de ample incat uneori mi se taie respiratia. M-a prins curatenia pe deasupra, ieri am facut bec bucataria, asa din proprie initiativa si cand sa ma apuc sa gatesc m-a lovit somnul asa ca ieri am papat numai un mic dejun cu legume, la pranz vreo cateva piersici de sete si seara niste sandwichuri, cam putin, dar am preferat sa dorm, nu mai puteam sta in sus de somn pe la 2 cand am terminat curatenia.
Aseara am adormit iar butuc, desi ma durea piciorul stang, era cumva amortit, l-am dat la masat dar bebelul nu mai vroia nicicum sa stea asa ca a trebuit sa ma intind pe stanga in pat.
Saptamana asta merg la control si ma rog sa mai rezistam pana in 25 macar, adica la finele saptamanii viitoare, duminica, inca nu am cumparat tot ce trebuie pt bagaj si singura nu mai plec deacasa decat pana dupa paine.
Doamne Ajuta sa fie bine !!!
lia 36 sapt de la UM
roxanaz spune:
gagici ce faceti, nasteti toate azi?
Lia, bine ca s-a racorit si la voi. asa deci, aranjezi cuibul....? cam suspecta trebaluiala asta a ta...poate ne dai vreo veste cind te intorci joi de la control, ce zici? hai ca tinem pumnii si totul va fi ok, nu?
TREZIREAAAAA!!!!!
cristalina spune:
Buna dimineata!
Multumesc de incurajari! Din pacate la mine nu este mastita de retentie a laptelui datorita umplerii sanului, infundarii canalelor, sau d'astea...doctorul ginecolog zice ca este din cauza unui germene, numai la un san! Am facut febra 39 Celsius si sanii erau cam goi, asa ca a zis ca nu e de la infundatul canalelor.
Am trimis exudat de la buburuza din nari si din faringe la analize si de la mine de pe san. Nu vreau sa o imbolnavesc si pe ea.
Gheata nu pun ca nu ma doare...dar mulg la tzitzi cu pompita de le gaseste nebunia...Poate poate!...:)
Sa speram ca nu e germene si ca o sa avem laptic macar de cateva mese, sa nu fie exclusiv artificiala alimentatia.
Aseara vacutele nu au dat decat 50ml dar azi dimineata am ajuns la 80ml...E putin, dar macar produc!
Pe la 4 dimineata s-a trezut buburuza, cred ca ii era cald si sete si i-am dat san (din ala care nu e umflat) ca sa doarma bine si sa nu uite cum e, ca ii place la tzatica. Doctorul ginecolog a zis ca e okay sa si alaptez cat iau antibiotice, nu am sa o fac dar un pic din cand in cand nu cred ca ii face rau...
Nu avem perna speciala pentru dormit pe o parte, am facut un prosop sul si ne sprijinim de el. La noi functioneaza.
Sunt doua tipuri de somnic, agitat si foarte linistit. La ala agitat o gasesc asezata de-a curmezisul patutului...:)))
Din prima zi a dormit pe burtica la somnul ala linistit si a intors singura capul de pe o parte pe alta...fortoasa!
De sughitat sughitam, exact cum zicea Mitzura, dupa mancat si cand nu vrem sa scoatem aerul cu nici un chip...Inca nu am incercat lamaie, cu putin san se potolea destul de repede.
Eritemul a inceput sa treaca, cred ca a persistat si din cauza caldurii...pielea se curata, sunt ca si taratele cand dam cu ulei dupa baie. Ne-a trecut si icterul, aproape, dar se cheama ca e gata...:)))
Buricul arata bine desi am facut baita generala tot timpul.
Azi vreau sa ii fac eu baita, pana acum a venit o vara sa ii faca pentru ca nu puteam sa stau aplecata ca ma dureau toate alea, dar azi prestam!...:)))
Si ca sa incheiem pe un ton optimist, Butterfly si Papadie, sa va traiasca voinicul si printesa, sa creasca tot asa ca si pana acum si sa fie la fel de mancaciosi!...:)
Andreea, frumoase pozici!
Hai ca v-am facut capul calendar!
O zi excelenta sa avem!
Doamne ajuta!
Monica si bebelusa
Dorsilia spune:
Roxi, dai trezirea la toata lumea ? Asta-i vreme de motait.
De unde ghicisi ca merg joi la control ?
Eu cu bebelul avem o invoiala pana pe 25 iulie, dar DACA se produce evenimentul mai repede din cauza zdruncinaturilor de masina de duminica, cand fuseram la picnic, o sa-si auda sotul ce n-a auzit Parisul.
lia 36 sapt de la UM
anapharm spune:
Fetelor acum am vorbit cu Liliana (polux) si pleaca la spital, i s-a rupt apa mai devreme. Pare linistita, sper s-o tina asa si sa nu intre in panica! O sa ma sune sotul ei sa-mi spuna mai multe. Sa-i tinem pumnii si sa ne rugam sa fie totul bine!
DPN 5 August - Fetita Raluca Andreea - Dr. James Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
http://community.webshots.com/user/anapharm