Sindrom premenstrual

Sindrom premenstrual | Autor: micky

Link direct la acest mesaj

La 3 zile dupa ovulatie incep sa am o tensiune jos ca si cand ar trebui sa-mi vina ciclul si mi se umfla sanii si ma dor.
Acestea sunt simptomele sindromului PM. Care este cauza lui?
Cum se trateaza?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

micky, ce este "PM"? te rog mult scrie tu in subiect..

fetelor, va rog evitati abrevierile... multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Prezenta simptomelor premenstruale indica faptul ca ciclul tau a fost ovulator.Femeile care nu au SPM au un nivel scazut de progesteron si nu au ovulatie.
ASI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Micky si eu ma confrunt cu astfel de probleme . Dar de la medici nu am aflat mare lucru.

Stiu ca sindromul premenstrual ( PM ) este de fapt un dezechilibru al estrogenului si progesteronului, care apare cu aproximativ doua saptamani inainte de ciclu.

De pe internet am aflat cateva remedii ( grau incoltit, vitamina B6, capsule Periodin , tinctura de talpa gastii , tinctura de muguri de zmeur etc. ) , dar nu ca sa scapi de sindrom ci sa ameliorezi simptomele caracteristice ( dureri de sani, foame continua, balonare, proasta dispozitie, stare de deprimare, insomnii.)
Numai bine !
Reli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Se mai recomanda in prima jumatate a ciclului 30 minute de activitate fizica intensa , macar de 3 ori pe saptamana, alimente bogate in vitamina B6 (oua,fasole sau nuci), cantitatea de vit B6 nu trebuie sa depaseasca 200mg/zi pentru ca duce la leziuni ale sistemului nervos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micky spune:

Fetelor, si eu stiam ca este este un semn al dezechilibrului hormonal dar culmea analizele mi-au iesit bune. Voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Fiindca subiectul vostru imi pare foarte apropiat de ???? mele imi i-au inima in dinti si va intreb si pe voi: cantitatea de singe menstrual are vreo legatura cu fertilitatea?
In cazul meu e din ce in ce mai putin! Inainte, cind nu banuiam ca am vreo problema era normal, zic eu: 3-5 zile mai abundent in primele 3, dar fara cheaguri(sau doar din cind in cind) fara dureri insuportabile.
La 32 de ani(am 34 acum) am facut op de fibrom si de atunci e putin: 2 zile, 1.5 zile.
Nu am luat medicamente pe baza de hormoni iar acum astept rezultatul celor mai recente analize hormonale.
Voi ati remarcat lucrul asta? mai ales fetele peste 30 de ani?
Ati primit o explicatie avizata/pertinenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Eu stiam ca la ciclurile anovulatorii este mica cantitatea de sange. Asa mi s-a intamplat mie dupa ce am intrerupt pilulele si asta a fost explicatia medicului. Daca iti monitorizeze ecografic ovulatia si apare ca a vut loc probabil este alt motiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Micky - si analizele mele au iesit bune ! Cu toate astea ma simt tare nasol in perioada dinainte de ciclu. (cam cu 7 zile înainte ) . Nu a fost asa dintotdeauna. In timp s-au instalat aceste stari. După ce am nascut scapasem de ele. Acum de cativa ani , după o extrauterina, au revenit .

MadalinaM – nu stiu ce sa-ti spun ! Si eu am sesizat la un moment dat ca durata CM s-a micsorat tot asa de la 3-4 zile la 2 zile sau 1 zi jumatate. Asta se intamplase după o sarcina oprita in evolutie in 14 sapt. Trebuia sa fac o histeroscopie dar …n-am facut-o atunci, ci după sarcina extrauterina cand s-a constatat ca aveam o sinechie uterina ( s-au lipit peretii uterului ). Acest fapt duce la scaderea cantitatii singelui menstrual si daca nu e tratata duce in final la instalrea unei menopauze precoce.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

DRAGA MIKHY,
sindromul premenstrual este o problema cu care ma confrunt de cand m-am casatorit. Poate ca inainte nu sesizam, dar acum sunt foarte atenta la toate sintomele pe care le am. Simptomatologia nu este constanta, este relativ variabila. Sunt luni in care ma dor sanii cu doua saptamani inainte de ciclu, altele cand nu ma dor deloc.. Ideea este ca imediat ce ma dor sanii, sunt sigura ca nu am ramas gravida, desi am auzit ca simptomele pot coincide la un moment dat. Din cate am citit, cand SM este accentuat inseamna ca in luna respectiva ai ovulat... De exemplu, acum sunt in a 28-a zi( ciclul imi vine la a 30-a /31-a zi) si ma dor de 10 zile...
p.S. Am facut si inseminare...... Ce mai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doly spune:

fetelor, din nou pe baricade....
am citit si eu ce ati scris.la mine e probabil ceva normal.Eu am avut prolactina foarte marita si un ciclu menstrual care dura pana la 10 zile.De cand am facut tratament cu dostinex(1 cutie) am un ciclu care de la 35 de zile s-a micsorat la 29(fix) si din 10 zile de orare, dureri si fluvii s-a facut de 3-4 zile cu toate picaturile maro...si fara dureri.Eu cred ca asa ar trebui sa fie normal...nu? sau ma insel? eu ma simt foarte bine in starea de acum.Nu mai am o problema.Pana acum umblam cu scobutilul dublu compus in poseta si cu siringa...ca nu stiam unde ma apuca..si durerile erau insuportabile de-a dreptul...si asta de 17 ani!!!!
sper ca asa cum sunt acum trebuie sa fie o stare normala....contraziceti-ma daca nu e asa...

Mergi la inceput