Despre gradinarit (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by country girl
Petra, ai vreo idee ce rasaduri de floricele mai gasesc eu la ora asta, inceput de august? Ceva sezonier, eventual anual.




Crizanteme pitice. Si eu trebuie sa inlocuiesc petuniile de ex. care dau semne de batranete, ca de fapt si celelalte flori de vara care-si cam ies din rol acum la inceputul lui septembrie, asa ca le voi inlocui cu crizanteme pitice in culorile toamnei ruginii!

Fantastic ce a trecut timpul, parca mai ieri ne plangeam aici pe acest subiect ca nu ne rezista rasadurile afara si acum incepem sa vorbim de crizanteme si culorile toamnei!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Ai dreptate Petra! Acusica ne bate toamna la usa! Ne mutam cu gradinaritul in casa...
Eu astept sa-mi infloreasca crizantemele :). Voi ce mai faceti? Din intamplare am gasit subiectul...v-ati ascuns...
Pupici si numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Fetele, si eu la raport!

Mararul mi-a crescut asa de mare incit mi-a depasit dafinul si a dat in floare! I-am taiat florile, cred ca asa trebuia, nu?

Menta care mi-a venit de la vecinul pe sub gard a inflorit si ea, i-am taiat si ei florile!!!

Leandrul meu era plin de musculite negre (paduchi cu aripi) si cind m-am uitat mai bine se vedeau si-n pamint tot felul de viermisori... Hmmm, i-am dat cu insecticid: nimic!!!
Asa ca i-am schimbat frumusel pamintul si s-a rezolvat, acum e curat ca lacrima!!! Azi am cumparat si batonase insecticide si hranitoare pe care le-am infipt in pamint, cica sunt eficace 6 saptamini...

Cu zorelele mele rosii si negre (de fapt violet inchis) n-am avut prea mare succes, in sensul ca nu s-au putut agata de gardul de care vroiam eu (nu aveau cum sa se rasuceasca, gardul este din bucati groase de lemn). Dar mi s-a intimplat o minune: impreuna cu zorelele care au inflorit pe pamint au aparut din senin caltunasi agatatori foarte vigurosi care au inceput sa se catere pe gard!!! Zau ca nu-mi explic cum e posibil, eu pun zorele si rasar caltunasi (aici le spune capucine) de aia galben-portocali-rosu bordeaux. Sunt tare frumosi si au aparut pe toata lungimea gardului (18m!!!)

Am mutat si mimosa care devenise strimtorata in ghiveciul cu diametrul de 32cm, asa ca asta seara am pus-o intr-unul mai mare, sa se simta si ea bine, in largul ei... Si ce credeti? In fundul ghiveciului erau niste gindacei de care am tot vazut prin gradina, mai ales acolo unde imi fac compostul. BNu stiu cum ii cheama, dar am mai gasit si-n fundul altor ghivece... Asa ca i-am pus si domnisoarei mimosa batonase insecticide!

Si mi-am pus si rasadurile de lavanda (facut de mine, din seminte) in paharele de carton absorbante in pamint, sa vedem daca se prind... In rest, rasadurile de lavanda pe care le-am cumparat au facut flori, le-am si taiat si le-am uscat, apoi le-am pus in saculete textile si acum astept, poate mai infloresc o data in toamna!

Ah, si violetele alea mi s-au cam uscat, le-am pus la o fereastra cu o perdea de voal portocaliu si le dau putina apa, dar vad ca... nu le prea prieste, nu stiu ce sa le fac!

Si ficusului cauciuc i s-a uscat o ramura, ii cad frunzele iar cele care n-au cazut inca sunt pleostite rau de tot... Restul e bine (are vreo 5 ramuri). O fi fost ramura asta prea la umbra?...

Aha, si mi-a inflorit si fasolea decorativa de Spania, cea cu floricele rosu cu alb, e tare frumusica si se catara pe garduletul din spatele casei!!!

Mi-a mai inflorit si o floricica roz din semintele de "buchet de flori roz", iar restul sunt crescute frumusel si astept sa infloreasca si ele...

Din contra la gradina de zarzavat e catastrofa!!! Am pus praz si telina-frunze, dar din pacate au napadit buruienile si eu nu stiu care-s buruienile si care-i recolta mea, asa ca n-am rupt nimic ca sa nu gresesc si acum... E un dezastru! Cred ca o las balta cu legumele si la anul o sa pun si acolo flori!

Va

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by antoioana
....... Din intamplare am gasit subiectul...v-ati ascuns...



Exact ce ziceam eu , atunci cand a fost mutat subiectul intr-un loc nu prea citit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Otilia,
Despre ce violete vorbesti? Daca sunt Violete pe Parma, cu frunzele carnoase , atunci trebuie udate mai bine in perioada infloririi, punand apa mai mult in farfurioara sau direct pe pamant, nu pe frunze. Oricum nu sunt plate iubitoare de uscaciune prea mare. Le place ca pamantul sa fie moderat de umed. Faptul ca au o lumina filtrata de o perdea portocalie, nu le impiedica cu nimic, din contra la protejeaza frunzele de arsura.
Ficusului tau se poate sa-i fii lipsit totusi apa, chiar daca a stat la umbra. Incearca sa-l uzi cu apa in care ai dizolvat 1-2 linguri de zahar.
Fasolea decorativa de Spania, nu se numeste si "sweet pea" si are floricele parfumate. Secretul infloririi mai mult timp a acestei flori este sa i sa rupa mereu florile uscate, pentru a nu forma pastaia cu seminte. Se lasa sa faca seminte doar cateva si mai la sfarsitul verii. Eu eu am de astea(daca sunt una si aceeasi) si tare frumoase sunt si parfumate.

In rest la mine, nu prea sunt noutati in gradina cu floricele. Otilia ce ai mai facut cu crinii tai? Eu tocmai le-am taiat frunzele la tufele mele si am observat ca incep din nou sa iasa frunzulite mici . poate cine stie si flori!!!Cand am taiat frunzele crinilor, m-am gandit la tine si la ce ai mai facut cu crinii tai.
Spor la toate fetele si flori frumoase pe masura asteptarilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Frederik spune:

Bine v-am gasit harnicutelor!
Am si eu o intrebare, cum se taie ficusul si cind?
Si as vrea sa stiu daca aveti, sau daca ati auzit da parsiflora sau floarea pasiunii? Nu stiu daca am scris corect, am auzit ca ar avea niste proprietati grozave, adica un fel de filtru pentru aerul din incaperea in care este tinuta si in plus alunga insectele prin mirosul pe care-l degaja.
Sarut toate floricelele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Bine ai venit , Frederik!

Ficusii se taie in general, primavara, dupa ce mai dau lastari noi, lastari care se taie daca au iesit pe unde nu trebuie. Acum daca ai o ramura care trebuie taiata, nu cred ca pateste nimic daca o tai si in perioada verii, sau alta perioada a anului, mai ales daca planta are mediu bun in casa .
Tehnica taierii este una obisnuita doar ca dupa ce tai ramurica sa ai grija sa pui peste taietura un pic de miere de albini, rasina sau un pic de pamant pentru a impiedica seva aia alba sa se scurga din ficus. Daca tai mai mult ramurele si pe la taieturi se scurge multa seva, ficusul se poate usca, deci il poti pierde.Cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Autor Subiect
gen68
Trimis la - 11/08/2004 : 15:46:57
--------------------------------------------------------------------------------

salutare, din nou. cine poate sa ma ajute cu un sfat? am primit zilele trecute patru fire de impatiens. sunt atat de mici (au vreo 5-6 cm) si firave. cum le cresc?
multam, gentiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Uf, si eu care nu stiam cui sa cer sfat! Uite ca am cui!
Despre impatiens habar n-am, dar despre ficus stiu ca se poate taia linistit si acum. Eu foloseam un cutit fierbinte si hartie igienica pentru a impedica seva sa curga.
Tot despre un soi de ficus intreb si eu. Am avut din asta si in Ro, dar acolo am vrut sa-l fac bonsai si am cam reusit.Si nu aveam cu el nici o problema. Ii zicea ficus benjamin. Aici am luat unul la fel, dar marisor, la vreo 60-70 cm(fara radacina), foarte bogat in frunzis, am luat si pamant, si-un ghiveci mai maricel ca cel in care era, l-am pus frumos, dar...cheleste rau de tot. I-au tot cazut frunzele, si nu stiu ce pot sa-i fac. Nu are oare destula lumina, ca asa e locul, cam umbros? Frunzele ce cad sunt si verzi, dar si uscate mai nou. Vad ca si da noi frunzulite, dar si pete de uscaciune pe unele frunze. Cand era foarte cald, l-am pulverizat cu apa, dar degeaba. Si nici altor plante nu pot zice ca le merge super. Nu pricep si basta. Am tot avut una alta in Ro, fara insecticid sau ingrasaminte ani in sir. Le taiam, le inmulteam, aici insa, nu reusesc. Sper sa aflu ce-as mai putea sa fac. Multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ina,
Poate ficusul tau sta langa ventul de caldura sau aer conditionat, sau nu are destula apa. Daca vasul este mai marisor, i-ai pus la fundul vasului un strat de pietricele pentru a avea drenaj bun apa si radacinile sa nu putrezezsca?? Verifica si conditiile de lumina. Ficusul este o planta exotica deci ii place mai mult la soare. Si sa stii ca nu la toate plantele le place pulverizarea pe frunze, mai ales cand bate soarele pe ele.
In Florida am vazut ficusi crescuti cat copacii, cu tulpina groasa si inloriti. Erau superbi!!!

Mergi la inceput