Masina de spalat vase ... zgarie ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

eu am inteles ca pot fi spalate in masina obiecte din materiale care rezista la temperatura, cel mai important, si la actiunea abraziva; mai e o problema cu cele din aluminiu care isi schimba aspectul; deci temperatura si zgiriturile sint problema; zgirieturile ara parea si daca am freca cu tix-ul stravechi, dar e clar ca fara particulele abrazive nu s-ar mai spala bine, si asa mai departe..da-ti-le incolo de vase, traiasca masina de spalat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Bine ai zis Iris!!!!!!!!!
TRaisca masina!!!!
sinzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Mie mi-a zis barbatelul meu atoatestiutor, ca la masina de spalat vase detergentul are o foarte puternica actiune chimica. Altfel, cum ar putea un biet patratel( sau un piculet de lichid) de detergent sa spele atatea vase?

Si eu stiam ca portelanu si cristalul sunt rezistente. Dar cine-si permite sa bea apa doar din pahare de cristal? Mai bine le schimbi periodic... Chiar si cu aceste dezavantaje, eu nu as putea trai fara masina asta-n casa!

Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

are si actiune chimica, dar nu e soda caustica, n-am patit nimic la miini, dovada ca am spalat din lipsa de altceva cu o pastila de calgon in lighean, un maldar de vase intr-un sat de vacanta izolat ...si-a spalat bine ce sa zic...ne-am descurcat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Si la masina de spalat rufe, nu mai zisc de uscator, se mai strica hainele!
Si la masina de vase se mai zgarie, ce sa facem acum? Doar nu se poate chiar toate sa fie perfecte fara mici inconveniente.
Decat sa stau toata ziua sa spal vase mai bine le las sa le zgarie nitel masina si cand sunt prea zgariate altele la rand! Acum mai protejez si eu farfuriile la bune, adica cele cu decoratiuni aurii, sau mai stiu eu ce fineturi de portelan. Cristalul si in general paharele ies "bec" nu alta si nu am reusit niciodata sa le lustruiesc asa de bine, cum ies cele de la masina. Bine daca stai cate 15 min la fiecare pahar , ies lustruite si la mana, dar merita???

Asa ca traiasca masina de spalat vase, acolo cateva zgarieturi nu conteaza, bine ca nu le sparge de fiecare data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Eu nu mi-am studiat niciodata vasele dupa spalat. Si daca sunt zgariate, de-aia nu mai pot.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

De vina este detergentul de vase!
Am facut testarea cu un detergent rau si cu unul super bun si rezultatul:
-cu detergentul mai caustic si abraziv paharele aratau de parca erau polizate, albicioase
-cu detergentul mai scump dar mai bun erau din nou limpezi si aratau ca noi
Eu asta stiu, asta spun!
Pup,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc de raspunsuri, dar ... nu uitati ca eu traiesc in Romania ! Unde masinile de spalat vase de-abia au aparut, iar detergenti pt ele ... nu se gasesc decit intr-un singur loc, la Cora, si nu prea multe marci ! Eu cel putin n-am gasit in alta parte, si am luat si eu unul praf, marca Yplon, la vreo 2 kg. Erau si alte marci, pastile, cu actiune 3 in 1, dar nu prea am stiut. Voi ce ma sfatuiti ? Sunt bune astea ? Si nu mai trebuie sa pui lichid de clatire si sare ??? Poate-mi recomandati si mie niste marci mai bune de detergenti, ca poate incep sa se aduca si la noi si sa stiu ce sa aleg.

Boghi

Mergi la inceput

eu cred ca detergentul ala 3 in 1 e mai usor de folosit si chiar mai bun; am folosit doar in germania calgon, sss, cum ii zice cu s?1 si alio; exista si variante p care se lauda ca dau stralucire mai mare, nu le-am incercta insa; mie toatea mi s-au parut ok, dar nu am cine stie ce pretentii; unul din componentele detergentului 3 in 1 e sarea regeneratoare sau cam asa ceva se numeste, cea care se pune pentru dedurizarea apei, intr-un loc cu capac, pe fundul masinii in cantitate destul de mare, periodic; aici apa e dura si mi s-a recomandat la drogherie sa pun si sare desi folosesc 3 in 1; am facuta asa si a fost mai bine, s-a vazut clar la pahare si obiecte de sticla; ideea e deci buna ... 3 in 1 si sare in cutiuta ei, din cind in cind; eu pun la doua saptamini cam juma de kil si folosesc zilnic masina;
cum se numeste detergentul ala cu S , in germania dar poate si in alte tari? ca-s doua marci mai scumpe, calgon si Sssss...; m-am prostit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Eu am masina de spalat vase de cativa ani si cumpar detergent pentru ea de la mega-image, fara nici o problema.
Detergentul pe care eu il folosesc se numeste Somat si tot din gama asta folosesc si balsamul. Sunt pastilute, se aseaza cu rosul in sus si da-i bataie. Noi am botezat masina de spalat vase, "masina de facut liniste in casa"

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput