Legende urbane - Buhuhu!
Raspunsuri - Pagina 6
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by cl
Si acum, ca tot se discuta de culori si cristale, nu stiu de ce, dar intotdeauna m-a atras culoarea verde si m-au atras...smaraldele .
Claudia
Dupa unii, pietrele semi-pretioase se impart in:
Ale soarelui:
Chihlimbar, quartz, diamant, topas
Ale vietii:
Coral rosu, smaragd, turmalin verde, hematit, rubin
Ale inimii:
Smaragd, trmalin verde, jade, quatz roz, rubin
Ale lunii:
Piatra lunii, perle, quartz roz
Ale sentimentelor:
Hematit, ochi de tigru
Ale viselor:
Azurit, jade, lapis lazuli, opal, rubin, safir
Ma rezum la smaragd - pe scurt (face parte si din pietrele vietii si ale inimii, deci valabil si pentru cele care intra in aceste categorii)
Pietrele vietii
Pentru vitalitate, activitate, balanseaza si aduce armonie si cresterea energiei psihice
Au o energie sensuala si romantica
Se pot folosi impotriva bolilor si a oboselii
Pietrele inimii
Scot la iveala copilul din noi
Stabilizeaza energiile
De obicei sunt roze sau verzi
Variantele verzi te ajuta sa simti si sa exprimi dragostea
Sunt instrumente puternice pentru a-ti accentua independenta, dragostea si cunoasterea de sine. Dragostea incepe in sufletul propriu. Inainte de a putea iubi pe altcineva, trebuie sa invatam sa ne iubim pe noi insine.
Claudia, cam asta am gasit, daca te simti atrasa de smaragd, probabil de smaragd ai nevoie (zic si eu)
Irimell poate are detalii despre culoarea verde.
Irimell spune:
Aici sint....
Verdele este, probabil, cea mai sigura culoare a spectrului, dar trebuie evitata in momentele in care trebuie sa reactionam rapid, ea fiind recunoscuta ca un bun relaxant. Verdele se afla in mijlocul spectrului culorilor mentinand echilibrul intre rosu (fierbinte) si albastru (rece). Culoarea verde influenteaza pozitiv inima, bronhiile, calustrofobia.
Trasaturi pozitive: empatie, compasiune, generozitate, relaxare
Trasaturi negative: invidie, rautate, intoleranta.
Daca nu aveti la indemina culoare verde, puteti face o plimbare in parc si imbratisati un copac, oricat de stupid ar parea. Copacii sint surse de energie verde si ne pot oferi echilibrul de care avem nevoie.
Numai bine,
Irimell
cl spune:
Irimell, , mii de multumiri. Acum, daca iti mai iau un deget, te superi? Promit ca nu-ti iau toata mana . De galben ce poti spune? E culoarea preferata a lui Alex.
Claudia
ralucami spune:
Fetelor e super interesant subiectul asta. Eu v-am citit de la inceput dar nu stiu cu ce informatie sa vin pt ca in general am o stare bizara cand aud chestii de-astea si cam tot timpul incerc sa ma gandesc ca exista o explicatie. Eu am imaginatia destul de bogata si mi-e frica sa nu dau intr-o alta extrema. E ciudat ca mi-e frica , dar totusi ma atrage. Irimell foarte interesanta treaba cu culorile. Daca ai timp si chef imi poti spune si mie ce semnificatie are culoarea rosie si rubinul?
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Adela99 spune:
Bine ai venit ralucami
Chiar daca nu m-ai "invocat" sunt prezenta si iti scriu cateva randuri despre rubin.
Rubinul se mai numeste si lacrima lui Buddha.
E cea mai buna piatra pentru bunastare si atrage dupa sine si alte pietre semi-pretioase, chiar si pe cele pretioase Rubinul se intuneca la culoare daca o persoana rea sau rauvoitoare este prin preajma. Rubinul apara detinatorul si transforma grijile, durerile si teama in bucurii.
Irimell spune:
Hai sa coloram...hihi...
Culoarea galben este legata de gandirea rationala asociata cu emisfera stanga a creierului, fiind in opozitie cu intuitia si gandirea emotionala asociata cu emisfera dreapta.
Imediat dupa alb, galbenul este cea mai aproape culoare de lumina solara, nu numai din punct de vedere al luminozitatii si caldurii, dar si dpdv curativ. Mancarea de culoare galbena ajuta la detoxifierea organismului, stimuleaza functionarea intestinelor, ficatului si vezicii biliare; vindeca constipatia, balonarea, diabetul, probleme ale pielii. Vizualizarea culorii galbene ajuta la concentrare mentala si stimuleaza fluxul de idei.
Galbenul ajuta la eliminarea gandurilor negative si a sentimentelor de neincredere in propria persoana. Este o culoare buna pentru copii, ajutandu-i la dezvoltarea abilitatilor cognitive. Daca au o camera de joaca este recomandat includerea in decor a unor obiecte de culoare galbena. Totusi nu se recomanda zugravirea peretilor in galben, aceasta ducand la sentimente de neliniste si dificultati la somn.
Trasaturi pozitive: ratiune, sociabilitate
Trasaturi negative: simt critic, neliniste
Rosul este culoarea vietii insasi, a focului si a singelui, a pericolului si a iubirii. Este o culoare foarte puternica din punct de vedere energetic. Nu trebuie folosita de persoanele care au probleme cu inima sau cu tensiunea, care au un temperament impulsiv, care se simt suparate sau furioase, deoarece stimuleaza in exces organismul.
Mancarea de culoare rosie ajuta organismul sa isi refaca stocul de energie. Rosul influenteaza functionarea si stimularea organelor genitale, a circulatiei sanguine si a inimii.
Trasaturi pozitive: energie, viata, entuziasm, spontaneitate, vointa, curaj, automotivare
Trasaturi negative: indiferenta, agresivitate, nerabdare, dominare
Numai bine,
Irimell
Donia spune:
Ce-ati mai visat azi-noapte? Haideti la Bu-hu-hu-ul vesel unde gasiti dezlegarea misterelor. Mi-am facut si eu temele si am gasit pentru dumneavoastra cate ceva despre interpretarea viselor. Daca ati visat: zbor, cadere, moarte, caderea dintilor, apa, goliciune, si altele, uite aici puteti afla semnificatiile:
http://www.atman.as.ro/parapsihologie.php?p=articole/parapsihologie/starea_de_vis.php
Daca nu aveti rabdare sa cititi tot articolul, mergeti in josul paginii unde sunt semnificatii ale viselor.
Voi aveti vise care revin? Eu visez cu regularitate (dar nu cu frecventa) ca sunt la scoala si trebuie sa dau un test, dar sunt constienta ca nu am invatat, nu am carti, nu stiu nici macar orarul.
Pe site scrie ca acest vis apare atunci cand suntem pe cale sa luam o decizie majora.
Mai stiam ca daca visezi morti inseamna ca se schimba vremea, ploua, bate vantul, furtuna... In cele mai multe cazuri la mine se adevereste.
Dar hai sa va zic o poveste legata de oglinzile paralele...bu-hu-hu...
In zona unde s-a nascut mama mea (Regat), nu mai stiu la ce sarbatoare (oare stie cineva?), era un obicei printre tineri: la miezul noptii se asezau intre doua oglinzi paralele si urmareau reflectiile oglinda in oglinda in oglinda... Se spunea ca in oglinda se va arata chipul celei/celui sortit pentru casatorie, iar in maxim un an urma si nunta.
Mama mea, copila fiind, a participat la "sedinta" unei surori mai mari. Sora era tanara vaduva, sotul ei murise in razboi. In oglinda a aparut un cosciug si toata lumea a spus ca ea nu se va mai casatori, din moment se sortitul ei deja se afla deja in cosciug. Doar ca la mai putin un an de la aceasta sedinta, sora mamei a murit. Se pare ca sicriul ii era sortit chiar ei.
Sa fi fost lumina lumanarilor care provoca imaginile ciudate? Sa fi fost un semn trimis de spirite?
V-am bu-hu-hat
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by Donia
Voi aveti vise care revin? Eu visez cu regularitate (dar nu cu frecventa) ca sunt la scoala si trebuie sa dau un test, dar sunt constienta ca nu am invatat, nu am carti, nu stiu nici macar orarul.
Pe site scrie ca acest vis apare atunci cand suntem pe cale sa luam o decizie majora.
V-am bu-hu-hat
In legatura cu visele si mai ales cu cele care revin cu regularitate, eu am o alta teorie. Ele, bineinteles, ca vor sa spuna ceva ... si din moment ce revin, inseamna ca nu si-au atins scopul. Vor inceta cand au facut-o.
Daca luam de exemplu visul tau: scoala, test, nu esti pregatita si esti constienta de asta; faptul ca nu stii nici macar orarul se poate interpreta ca dintr-un motiv sau altul esti dezinteresata.
Ce sentimente, senzatii ai in vis? Cu ce sentiment, senzatie te trezesti?
Daca vrei putem discuta pe tema visului tau, mai detaliat.
Si eu am avut un vis care s-a repetat (ani in sir, sub diverse forme) cu incapatanare, pana i-am dat de capatai