program pt. bebe...oare se poate?
Ah, dragutelor....simt ca innebunesc!
Dupa o perioada( scurta, e adevarat) in care Sofia a dormit noaptea...stam si jucam hora din ora in ora! Cum ar trebui sa fie un program de La voi cum era( sau e) in jurul a 3 luni, ca n-o mai inteleg deloc...
Lapte am destul, n-as zice ca nu-i ajunge , dar suge parca mai des.Dar se scoala si ca sa se joace uneori.Iar ziua e totul alandala, cand doarme, cand nu doarme cate 6, 7 ore,iar somnul de noapte nu-l influenteaza cel de peste zi.(adica poate sa doarma ziua si noaptea, sa nu doarma nici ziua nici noaptea)
Sigur, e f. draguta, si rade la mama ei, dar nu mai intelegem nimic.Din fericire plecam in vacanta la Busteni, poate doarme acolo...
Ideea e, cum arata o zi din viata voastra cu bebel, ca de varsta mea toate sunt fete vesele, numa' eu m-am grabit!!
Cu drag,
Sabina & Sofia Galagia
Raspunsuri
Doina spune:
programul lui carla e... nici un program! traiasca libertatea de expresie! ma dau de ceasul mortii sa-i fac un program si ei nici ca-i pasa! acum 2 nopti s-a trezit la fiecare 2 ore si ne-a delectat cu vocalize si a papat de parca nu mai mincase de o saptamina!!! Azi-noapte a dormit aproape toata noaptea iar noi suntem in culmea fericirii si speram sa se mai repete minunea! Eu ma consolez cu ideea ca intr-o zi va creste si va dormi mai mult, va avea un program, voi fi bogata frumoasa si celebra, vom avea vila cu piscina, mertan la poarta... si uite-as delirez eu in noptile mele albe...
pupici si incearca sa te consolezi cu ideea ca nu esti singura care are un bebe care deja isi manifesta spiritul de independenta
Doina&Carlita-iubita
MariaM spune:
Buna,
Eu una sunt adepta programului..
Ghinionul meu a fost, ca nu am avut lapte...asa ca Vladut a mancat lapte praf, si automat stiam cat mananca...
Daca plangea stiam ca nu plange de foame, nu ii dadeam sa manance, ma mai jucam cu el, il mai puneam in patut, pana ce treceau cele 3 ore...asa si manca din 3 in 3 ore....
De la 3 luni , eu nu mai stiam ce este aia sa ma scol noaptea..dormea dus de la 21:30 la 6 dimineata...
si acum la 1 an si 3 luni, mananca la 5 ore, o ora somn dupa masa...si tot asa...
Stiu ca unele dintre voi nu sunteti de acord cu programul...dar sa stiti ca pe mine m-a ajutat si ma ajuta foarte mult...
Va pup si Sarbatori fericite la toate si la toti...
Maria
anamaria spune:
Chestia cu programul e ceva mai usoara la care nu papa lapte de la san, cum a fost al meu. Va povestesc, deci, doar ca sa va trezesc invidia , dar asta oricum era valabil in putinele zile (nopti) fericite in care nu avea colici.
Manca la 3,5 ore, fara mare galagie decat daca n-avea chef sa pape si-l sileam, dormea cred ca destul de mult, dar mai statea si treaz, se uita pe toti peretii, iar cand era treaz musai trebuia tinut in brate si plimbat, ca altfel... Seara facea baie pe la 9-9.30 si se culca, mai manca uneori pe la 12, destul de rar, si se trezea tot rareori pe la 3-4 dimineata. De cand papa cereale la masa de seara, nu s-a mai trezit deloc noaptea, dormea de la 10-11 pana pe la 5-6-7 dimineata.
In timpul zilei stateam oricum mai mult pe afara, ca era vara, si in general dormea si afara, iar eu citeam...
Dar, repet, asta a fost doar ca sa va zic cazul ideal, ca de fapt avea colici dese, plangea si ziua si noaptea de nu mai stiam ce sa-i facem... zile albe, zile negre!!!
Va asigur, insa, ca imediat ce va trece perioada asta, veti uita cu desavarsire de chinurile si oboseala si nervii de acum! Asa ca fruntea sus, si maine e o zi...
daca dragoste nu e, nimic nu e!
cosmi spune:
Si eu incerc sa ma tin de un program; din 3 in 3 ore. Fetitele mele papa lapte praf. Rar, cand nu am pregatit laptele, le dau la san, dar nu am suficient. Uneori insa, dorm atat de bine la ora mesei, incat imi este mila sa le trezesc, si atunci tot programul.
Ale mele sunt gemene si este destul de greu cu alaptatul la cerere. De aceea cu un program stii cand trebuie sa-i dai si totul este pregatit. Mai greu este noaptea; nu stiu cum sa fac sa ajungem sa dormim mai mult; incep sa planga si trebuie sa le dau papica. Cu suzeta imi este mila sa le vad cum trag degeaba mititelele.
Referitor la alaptatul la cerere, am citit ca bebelusii isi formeaza un program al lor. Cand ai un singur cred ca este mai bine sa-i dai cand cere, dar si el sa nu-si prea faca de cap.
Cosmi & bebelusele va ureaza "Sarbatori fericite!"
hi_lara spune:
Draga Sabina, si noi am implinit 3 luni acum 2 zile.BB Horia este hranit la san si pe linga coliceii care ne-au mai vizitat mai avem o problema delicata:varsam dupa fiecare masa.Caci regurgitare nu se poate numi in cantitatea care este la noi. Acesta problema o avem de la inceput si am cautat tot felul de cauze si solutii insa concluzia este ca copilul este perfect sanatos, vesel si creste binisor pentru cit varsa. Ne vom distra asa pina cind vom minca mincare solida si vom sta in fundulet. Cel putin asa spun parintii care s-au confruntat cu aceasta problema.
In aceste conditii, nu am facut eforturi sa-i impun un program in privinta mesei, ba din contra, am constatat ca la noi ar fi indicat sa manince mai des si mai putin ca sa nu dea la ratuste asa mult.
Singura chestie fixa este baita de seara care, in timp, i-a impus aceesi ora de culcare 22 astfel ca doarme pina pe la 3-4 dimineata cind se scoala pt papa si apoi mai doarme o serie pina ape la 7-8.Asa ca zic mersi ca macar peste noapte si-a reglat cit de cit somnul.
Sa auzim numai de bine, hi_lara si bb Horia
Corina spune:
Dragelor,eu cred ca sint o norocoasa.Anna nu a plins niciodata noaptea,doar cind se trezea sa manince,iar de la 2 luni doarme toata noaptea.Acum la 4 luni doarme de la 8:30 seara la 8 dimineata,maninca 4 mese pe zi.Singura chestie pe care nu reusesc,este somnul de peste zi.Nu pot sa o culc cind vreu eu ci doar cind vrea ea,citeodata doarme toata dupa-masa,altadata doarme cite o jumatate de ora in mai multe reprize.Cam asta ar fi cu bebitza mea!
Corina si Anna va ureaza la toti Sarbatori Fericite
sorana spune:
Monica are aproape 3 luni si doarme noaptea!
De fapt doarme noaptea, cate 6-8 ore de la o luna! In rest nu are nici un program. Probabil eu sunt o persoana imprastiata si nu sunt in stare sa-mi fac program nici mie! Drept pentru care accept programul ei. Si ea regurgiteaza o gramada. Si mananca des. Cred ca scuipa jumate din ceea ce mananca. Dar se ingrasa! Poate pur si simplu mananca mai mult decat ii trebuie. Adevarata chestia cu zile albe, zile negre. In unele zile e vesela si rade tot timpul, e o scumpa, in altele urla degeaba sau ca nu poate dormi si imi vine sa o arunc......
Marina spune:
lol si noi care credeam ca suntem oropsiti ca ne tine Mariutza treji noaptea de o saptamana!!!! E cel mai cuminte bebelus, si-a facut singurica program , mananca cam la 4 ore desi nu i-am impus eu ritmul, avem ceva colici din pacate intre 2 si 5 noaptea dar viata e frumoasa iar Mariutza e o scumpete. S'apoi ce-i asta sa dormi noaptea. Nu ziceam noi ce bine e sa dormi dimineata pana tarziu?????
Pupici de la Marina si bebe Mariutza
katty spune:
Nici al meu pitic n-a avut un program desi am incercat din rasputeri sa-i facem unul. A mincat si maninca si acum san (are 5 luni si 3 zile), si mai are o masa la prinz de pireu de fructe cu biscuiti (indicatia medicului pediatru).
La inceput nu dormea aproape deloc ziua, acum il mai adormim, cite o jumatate de ora de vreo 3-4 ori pe zi. Noaptea doarme cu mine si cind ii este foame maninca. Nu e bine ce fac, dar nu prea mi-am dat silinta sa-l dezvat.
Cam atit, poate ar mai fi baita pe care i-o facem pe la 22.30-23.00 seara, si dupa aia il bagam in pat. Doarme pina dimineata la 9.30-10.00.
Nu te impacienta! Vor veni si vremuri mai bune!!
katty+bb Robert+tati (citeodata)