Aici, in Olanda (5)
Raspunsuri - Pagina 12
mari_alhillo spune:
eu sunt pe aici in caz ca vrei sa vorbim,bravo ai fost baftoasa de a plecat asa repede
Alina Maria spune:
Mari nu mai tin minte insa tu esti una din noile venite, cum se face ca petreci asa mult timp in fata calculatorului , tu cu ce te ocupi si daca nu te deranjeaza spune-ne mai multe despre tine.
Pt. ca maine voi lucra atazi am ceva mai mult timp asa ca sper sa se mai alture si slte fete caci astfel o sa putem discuta mai multe.
Mai ales ca eu am aceasta perioada in care ma simpt foarte singura si prezenta altor oameni ma irita asa ca mai degraba stau de vorba cu voi.
Pe curand !
alina
mari_alhillo spune:
o sa-ti spun mai multe dar da-mi ceva timp sa maninc si apoi sunt la dispozitia ta
poti vorbi pe mesenger in yahoo sau in msn?
danyce spune:
Dar de ce vreti voi sa scapati asa de repede de socrii vostri? Al meu socru sta ore in sir aici cand vine (inventeaza oricand o scuza sa-si viziteze nora ), dar noi avem oricum o relatie speciala si oricand putem conta pe altul.
Eu plec peste 1 ora la un curs pt. viitoare mamici si sunt foarte curioasa cum va fi.Trebuie sa-mi iau o perinita si un prosop cu mine.Poate fac ceva gimnastica, desi nu stiu cum voi reusi eu cu burtoiul meu de aproape 30 de saptamani.
Va urez o seara placuta si sa ne recitim cu bine. Pupici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
Alina Maria spune:
Mari in seara asta nu mai stau pot sta de vorba cu nimeni caci sotul are planuri asa ca poate maine dupa lucru ,iti dau adresa de msn pe privat .poate mai vorbim , o.k.?
Daniela succes la intalnire si pe curand !
alina
Iris2002 spune:
Buna fetelor,
Vad ca ati fost harnicute in weekend...
Fleur, bine ai revenit...cum a fost vacanta in Romania?
Alina Maria, eu chiar am fost intr-o minivacanta, patru zile la Berlin. Dar am vazut ca au fost alte fete prezente la apelul tau de pe forum. Ce harnicuta esti, cu zacusca !!!! In privinta cursului pe care vrei sa il urmezi, de ce nu intrebi la scoala respectiva daca ai nevoie de NT2 sau nu? In general nu e necesar daca ei vad ca te descurci....bafta mare ! Eu urmez cursuri de cind am venit, unele mi se par mai grele, altele mai usoare. De exemplu am facut dreptul muncii, asigurari sociale si dreptul taxelor si mi-au placut foarte mult, am avut note foarte bune la examene... la contabilitate asa si asa, adica am luat examenele, dar nu cu 9, iar la statistica.... le-am luat cu minimum, adica 6 ! (OK, e singurul 6 de cind sunt aici dar tot ma doare)....Din toamna voi urma economie si iarasi contabilitate si iarasi drept....Depinde cum iti imparti timpul, eu si lucrez fulltime pe linga si uneori e mai greu, dar daca vrei, poti !!!! Ai incredere in tine, iti tin pumnii !
A, era sa uit, daca dai examene aici (inafara de NT2) si locuiesti de mai putin de 5 ani, ai dreptul la timp in plus la examene, trebuie doar sa trimiti un extract de la primarie ca esti locuitor al Olandei din data de.... E important, eu am avut examene la care chiar a contat enorm ca am avut 1 ora in plus(la examene de 1 ora primesti 15 minute in plus, la doua ore 30 minute enz...)
Ancuta, parca tu intrebai de nr de ore care sunt obligatorii. Cred ca depinde de tine, de rezultatele de la teste. Danyce te-a sfatuit bine, insista sa dai un test ca sa incepi la un nivel cit mai ridicat. Si eu am renuntat relativ repede la scoala ca luasem toate nivelele si ei ma trimiteau sa invat singura, cu o carte, sau si mai rau, de citeva ori m-au trimis sa citesc cu nivelele incepatoare... Nu am avut probleme ca nu am mai mers, i-am explicat persoanei de contact de la primarie ca e pierdere de timp si prefer sa lucrez in timpul respectiv. (oricum lucram eu, dar parttime, si vroiam sa lucrez fulltime).
Danyce, inteleg ca si tu te intelegi super cu socrul tau, same here... am avut noroc amindoua ! Al meu a fost la zeci de interviuri cu mine, m-a asteptat ore intregi in masina si ma consola ca doar ei au de pierdut daca nu ma angajeaza... si al nostru vine mai des la noi, insa eu zic ca nu e doar pentru mine ci si pentru sotul meu, prislea in familia lor, pentru care are o slabiciune...
Mari, tu ce mai faci?
Noi am venit acum din Berlin, e un oras foarte frumos si vi-l recomand din inima ! Nemtii sunt foarte prietenosi si se pare ca au o slabiciune pentru olandezi, care auzea ca suntem din Olanda si venea la noi cu o poveste despre locul lor preferat de vacanta, care era Kijkduin sau Scheveningen, la o aruncatura de bat de noi !
Ne-a placut arhitectura, atmosfera din oras, muzeele pe care le-am vazut (citeva zile nu e suficient sa vezi tot !) si am petrecut o zi si in Potsdam, un orasel la 25 km de Berlin pe care il recomand din inima, mai ales daca v-a placut Versailles... Berlin inseamna cam de toate pentru toata lumea, iubitorii de arta si arhitectura au din plin de ce se bucura(muzeele, Dom-ul care e cel putin la fel de frumos ca cel din Koln, palatul Charlottenburg cu camerele lui Frederic cel mare si galeria romanticilor, Sanssouci in Potsdam, Guggenheim-ul german) la fel cei pasionati de istorie (Zidul, Check Point Charlie, muzeele evreiesti, muzeul national si probabil aici ar trebui sa trec si Reichstag-ul) si boemilor le recomand Under ten Linden, o minunata alee care are de-a parte si de alta cele mai colorate si interesante cafenele si restaurante (noi am intrat in cafeneaua Einstein pentru un capuccino- supergezellig, mai ales ca peretii erau plini de postere inedite ale lui Marilyn Monroe-o pasiune secreta a savantului?).... centrele comerciale sunt foarte faine, inedit e Potsdam Plats, si ca arhitectura moderna....
In concluzie un loc in care ne vom reintoarce cu drag !
Hai ca v-am facut capul calendar, ma duc sa fac un dus si sa calc niste camasi pe saptamina ce vine....
va imbratisez
danyce spune:
Salut din nou,
Eu am fost la prima lectie "zwangerschapsbegeleiding" si am fost putintel dezamagita deoarece acum doar s-a vorbit si doar de data viitoare vom face si ceva miscare. Acum am primit doar o brosurica despre exercitiile ce trebuie facute inainte de nastere si are si ceva ilustratii, nu doar instructiuni, asa ca sper sa ma descurc.Cam toate informatiile auzite azi le stiam eu de multa vreme, majoritatea citindu-le pe DC.
Iris, ce fain de tine ca ai avut un asa weekend placut! Merci de informatii si descriere. Am trecut si Berlinul pe listuta de asteptare cu locurile care merita vazute. Ce pacat ca nu mai am atata energie acum si nu mai pot sa ma bucur la fel de mult de weekendurile departe de casa. Noi mai iesim in continuare, plecam in fiecare weekend de acasa, dar eu am mai multa nevoie de odihna acum (miercuri am 30 de saptamani). Uneori sunt exact ca o balenuta pe uscatAsa am fost eu ieri cand urma sa plecam la Eindhoven, dar am aterizat in cele din urma la socrii mei care stau relativ aproape de noi (40km distanta) si eu am ramas acolo, doar fratele meu si sotiorul s-au dus mai departe. Eram asa de franta ca am adormit pe canapea in living si i-am distrat pe socrii mei vorbind in olandeza in vis.
Va urez noapte buna si sper sa citesc mai multe maine. Pupici,
Iris2002 spune:
Buna fetelor,
Ce liniste pe forum, se vede ca stati la soare...
Danyce, lasa ca o sa fie mai interesant mai incolo la lectii...cred eu, asa sustine o prietena buna de-a mea care in august va naste si face un fel exercitii yoga pentru insarcinate... Cit despre excursii, lasa ca vor fi in trei la voi, in curind !
Iulia, cum ti-a placut Anterpen? Un orasel minunat, si pentru cultura si pentru shopping... stradute inguste, restaurante pline de atmosfera...
Va pup