La France (15)
Raspunsuri - Pagina 2
oana cretu spune:
Asa este, trebuie sa scrie condiment pe mustar ca sa fie ca al nostru. Si eu tot de la Amora iau, dar se gasesete peste tot. Vinetele si eu le coc pe plita electrica, faceam o mizerie, uneori imi aduceam aminte sa pun aluminiu, dar o sa fac pe gratar daca ziceti ca iese si nu se face mizerie la fel. De fapt ala se psala mai usor, dar plita alba...
Eu, in perioada de trei saptamani in vara asta cand voi fi libera vreau sa fac zacusca, am mai facut, dar s-au dus borcanele ca rachetele...
Varza murata si eu stiam ca este doar taiata fideluta, ca mai iau si fac, se gasesete la raionul de carnati, se numeste choucroute cru. Ca mai e si choucroute gatita deja. Aseara am facut salata de boeuf pentru iubitelul meu. M-a apucat noaptea, dar merita si el, mai ales ca face pe taxiul cu mine (4 drumuri pe zi) si nu sunt decat vreo 15 km.
Va pup.
oana si bb din burtica (14 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
frunzaverde2 spune:
Luminita,
daca vrei sa faci sarmale cu frunza de vie gasesti in supermarche la raionul cu produse straine. Sint in borcan, patru suluri de cite zece foi fiecare si sint bune (am cumparat).
pentru varza murata (nu stiu insa daca mai gasesti la vremea asta) ai putea cauta la magazinele de la Chateau d'Eau in Paris.
Pentru cele care - ca si mine - pleaca in Ro cu masina la vara (deschisesem eu si un subiect legat de punctele de frontiera): am gasit un site superb cu o mare diversitate de informatii
www.romaniatravel.com
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
georgianab spune:
Salut tuturor,
experienta mea cu copt vinetele s-a terminat repede. Cand am vazut cata mizerie se face. Si am gasit alta solutie. Le cumpar gata coapte si curatate de la Auchan de la produsele evreiesti (cacher se scrie?). Si in functie de ce vreau le prepar fie ca salata de vinete fie fac zacusca.
Buna ideea cu usturoiul, am s-o incerc si eu.
chatonel spune:
nu va mai chinuiti cu vinetele pe aragaz... eu le pun la cuptor, in tava, cam pe la mijloc, le las sa se coaca si apoi dau drumul la grill si le ard un pic. Le scot si le pielesc apoi; nu uitati sa le lasati bine sa se scurga inainte de a face salata.
Toulouse, la ville rose
spic de grau spune:
Mihaela multumesc mult tare ptr ideea cu frunzele de vitza! Merg sa caut!
Voi cnd ziceti ca le coaceti (pe vinete)la cuptor..la grill - va referiti la cuptoru cu microunde? Ca eu din pacate nu am altfel de cuptor
Pupici la toate!
Lumy si David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
chatonel spune:
nu la microunde, la cuptorul normal, dar al meu are si grill, adica toata caldura vine numai de sus ...
Toulouse, la ville rose
dama spune:
N-am mai scris de mult, dar acum hop si eu aici. De citit v-am citit mereu chiar daca cu intarziere, de…nu prea am mai avut acces la net. Dar acum am revenit.
Nadia si mie imi pare sincer rau pt ce ti s-a intamplat, dar curaj si nu uita ca si maine e o zi.
Vinetele si eu tot la cuptor electric le-am facut si s-au facut intr-adevar, dar gustul nu e acelasi. Apoi am inceput sa le fac la gratar si se vede diferenta. Pe plita nu am incercat niciodata si cred ca nici nu o voi face, ca nu-mi place sa curat atata mizerie.
Sarmalele in foaie de varza acra se pot face si aici, numai ca e bataie mare de cap. In sensul ca trebuie sa-ti prepari varza acra dinainte cu cel putin o luna daca e mai frig, si acum vara cred ca e suficient si vreo doua saptamani. Eu asa am facut de Craciun si de Pasti. Si cu toate ca au iesit bune sarmalutele, varza fiind atat de groasa aici, a trebuit sa o fierb multe ore. Dar se merita. Si in foaie de vita abia astept sa fac, ca abia de curand am descoperit-o la Carrefour.
pe toate si, sper, pe curand
21 saptamani
Anca
geo spune:
Dragele mele, am avut o saptamana infernala ....si inca nu s-a terminat...
Am alergat sa imi scot foaia matricola de la Postliceala, diploma de la Postliceala, du-te cu ele la Inspectorat sa iti puna stampila si sa semneze ca sunt autentice, ( cica asa ar fi acum), scoate foaia matricola de la Facultate, asteapta ore in sir Decanul sa semneze, cauta Rectorul sa semneze, cauta 2 profi pentru recomandari...o adevarata aventura ce mai!
Azi mi-a venit rau pe strada ca erau 38 de grade si nu mancasem nimic pana la ora 15. Ma apucase o sfarseala de imi vedea sa ma asez pe jos pe trotuar...
Am reusit sa fac rost de toate actele astea ( secretarele au fost "dragute" si nu m-au amanat...noroc ca am fost inspirata sa ma duc cu ...sacosa...ca altfel erau gata la "pastele cailor"), si acum sunt la legalizat!
Am inceput sa imi fac valizele...si ma bucur ca ma primiti pe Coasta...
Michaela, eu aduc Busuioaca de Bohotin si Feteasca si daca vine si Debby cu visinata...ma tem ca o sa se incinga spiritele...
La absolvire a fost tare frumos...cand am vazut in mana saptamana asta si foaia matricola cu toate notele pe 6 ani, mi-am facut cruce...nu imi vine sa cred ca am terminat facultatea...
Si pt ca nu am facut cinste la nimeni suteti invitatele mele...
Deci suntem 7 fete pe Coasta de Azur nu?
Fac o ciorba de burta o minunatie si un chec tare bun. Ma pricep si eu la cateva mancaruri...alors, cine vine? Faceti lista!!!
Va pup pe toate cu drag!
Vai ce rau imi pare Otilia ca suntem asa departe.... Mi-e dor de tine!
http://community/webshots.com/user/jorjettoader20000
"In dragoste nu exista carpituri. Ori e un intreg absolut, curat, ori nu e nimic"I. Vulpescu
"Iadul este calvarul de a nu fi in stare sa iubesti" Dostoievki
chatonel spune:
as veni si eu, dar cred ca atunci cind ajungi voi fi in ro .... si , sincer, abia astept, dupa aproape 2 ani...
Toulouse, la ville rose