Voma la bebelusi

Voma la bebelusi | Autor: bubu

Link direct la acest mesaj

Baieteul meu are 8 luni si orice gatesc eu(sau asa mi se pare mie), inafara de laptele meu vomeaza. Diversificarea am inceput-o la 5 luni jamate cu borcanele de fructe si legume. Acestea le-a tolerat asa ca de la 6 luni jamate am inceput sa ii fac supica. La inceput scuipa, apoi a inceput sa dea afara un pic dupa mincare. De o luna minca foarte bine, dimineata piine cu unt(nu multa) si in completare lapte de la mine, la 12 piure de fructe cu brinza, la 16 piure de legume cu carnitasau ou, iar seara cereale. Inainte de culcare il alaptam si in timpul noptii inca de 2 ori. ]De duminca a inceput sa nu mai accepte mincarea. Azi totusi a baut cam 75 ml dupa de mine si piure de carnita cu ou. Seara inainte de culcare a vomat tot era sa se innece.
Intrebarea este ce ar putea avea?
Am uita sa specific ca nu are gitul rosul, am fost la medic marti si a zis ca din cauza caldurii nu mininca.
Delia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Calin spune:

Pediatrul a verificat starea fontanelei si dimensiunea craniana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Hallo Delia!
Baietelul meu cel mare,(8 ani)a avut aceleasi probl cu vomatul.
Inca dupa o luna de la nastere.
Intr-o noapte dupa ce l-am alaptat si l-am tinut pe umar adat tot laptele afara si fiind asa de mic m-am speriat si am fost cu el la spital.
Acolo l-au consultat si mi-au spus ca muschiuletul stomacului(DARMMUSKEL)la uni copii nu functioneaza asa de bine dar dupa virsta de ca. 1-3 ani totul devine normal.M-i l-au tinut in spital o saptamina si in fiecare zi a fost cintarit si mi-au spus ca atita timp cit creste in greutate nu este nici o problema,iar daca nu era cazul se facea o interventie chirurgicala f. mica.Baietelul meu c-am pina la 2 ani a vomat la inceput dupa fiecare masa,iar cu timpul a fost vomarile tot mai rare si cant. tot mai mica.
Acom cu pofta de mincare este c-a si la noi cei mari,o data avem, o data nu, lasa-i timp si nu te speria totul o sa fie OK.
Cel mai important este sa bea lichide ca odata cu vomatul pierde o parte din lichidul necesar corpului si mai ales copii trebuie sa bea f.mult.
Bine inteles ca pofta de mincare creste si cind maninca bine vomita mai mult.
Urmareste pe parcurs de 2 saptamini daca creste in greutate, daca este problematic atunci consulta din nou un medic.
Toate cele bune v-a ureaza
Laura si fam.!

schuster laura

Mergi la inceput