Mofturosi in ale mancatului
M-am gandit ca pe modelul mamici din orasul x, din luna x, ar fi cazul sa facem un club al mamicilor cu copii mofturosi la mancare. Carina nu a mancat niciodata mult si mai niciodata de placere, poate din vina mea ca nu am stiut cand sa ma opresc cu insistentele. Hai sa vedem daca voi patiti asa ceva si sa ne ajutam reciproc sa trecem peste mofturii astia care pot fi foarte stresanti cateodata.
Anda si printesuca Carina (1 an si 8 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai
Raspunsuri
Oana spune:
Ne inscriem si noi!!!! Paul (2 ani pe 3 iulie) nu maninca decat cand are el chef si numai cat vrea. Nu pot sa il conving de nici un fel, uneori sunt disperata ma intreb cu ce se hraneste, doar laptele nu il refuza niciodata. Ma intreb daca chiar exista acei copii de pe forum care spun mamicile lor ca maninca carne in fiecare zi ??!!!??? Eu daca reusesc sa ii bag cateva bucatele in gura o data sau de 2 ori pe saptamana ma simt fericita. Il mai pacalesc cu cascaval, Almette, oua, cremvusti, cartofi prajiti. Ce le mai dati voi copiilor astora sa manince?
maria m m spune:
Si noi ne inscriem cu doi membrii:
Miruna(13 ani)-nu are decat cateva mancaruri pe care le consuma cu placere.Printre astea se numara:pizza,spaghetti,McDonald's food,fructe,porumb,supa de taietei,orice fel de salate.....dulciuri
Paula(11 luni)-tipic sor'sa.II plac la nebunie laptele,visinele,cerealele,pufuletii,pepenele
Deci lista noastra arata cam asa:
1.Carina-1 an si 8 luni
2.Paul-2 ani
3.Paula-11 luni
4.Miruna-13 ani
maria, de Paula si Miruna
madutza spune:
Poate e cam devreme sa ne inscriem si noi (7 saptamani [:d]), dar Mariuca mea nu papa altceva decat san. Nuuuu, nu sariti pe mine, nu ca i-as da altceva. Dar nu vrea ceiutz(oricat de dulce), nu vrea debridat (care place copiilor in general), bonnisan....Sa vedem cum va fi la diversificare. In rest mananca foarte haplea din tzitzi.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
maria m m spune:
buna si tie
sa speram ca pitica' ta nu va devenii un copil mofturus!
sa va trecem cu semnul intrebarii sau mai bine nu cobim?
ivonica spune:
Hop si noi.Nori,la zece luni nu vrea decat tzitzi iar celelalte mancaruri sunt numai bune de aruncat pe jos,pentru ea.Nici ea nu vroia,mica fiind,ceai,suc sau altfel de lapte.Mai vorbim,acum ca ne-am intalnit.Iu-huuu,ce idee buna ati avut!!!
didita spune:
Cand am vazutsubientul mi-am zis ; hai si noi ca Anna (3ani) e si ea o mofturoasa clasa I. Cititnd raspunsurile mi-am mai schimbat parerea. Pana la 2 ani a mancat f bine orice ii dadeam, legume, carne, peste,lapte, branzeturi, fructe. Acum n-ar mai manca legume ... mai resusesc s-o pacalesc din cand in cand, dar cu greu. rtebuie sa nu mai semene deloc cu leguma in chestiune si de obicei se transforma in piureu (verde, rosu) sau sos. Mai nou ne-a explicat f serios ca ea este prea mica pentru a manca rosii. Deci manaca sos rosu?!!! Mancarea preferata: paste fainoase si orez. In schimb manaca,,,, carne si fructe la fiecare masa (carnea trebuie sa fie usor de mestecat).
Ce ziceti, suntem sau nu mofturoase?
Claudia
iren spune:
quote:
Originally posted by Oana
Ne inscriem si noi!!!! Paul (2 ani pe 3 iulie) nu maninca decat cand are el chef si numai cat vrea. Nu pot sa il conving de nici un fel, uneori sunt disperata ma intreb cu ce se hraneste, doar laptele nu il refuza niciodata. Ma intreb daca chiar exista acei copii de pe forum care spun mamicile lor ca maninca carne in fiecare zi ??!!!??? Eu daca reusesc sa ii bag cateva bucatele in gura o data sau de 2 ori pe saptamana ma simt fericita. Il mai pacalesc cu cascaval, Almette, oua, cremvusti, cartofi prajiti. Ce le mai dati voi copiilor astora sa manince?
Nu vrea carne?? Bogdanelu numai asta ar minca, daca i-as da tot timpul nu m-ar refuza! Si mie-mi mai face mofturi la mincare, singurele chestii pe care le-ar minca mereu sint: piine cu gem, paste cu sos de rosii si carne, exact in ordinea asta Eu m-am obisnuit, si daca nu vrea sa manince il las in pace, nu-l fortez, maninca mai bine la masa urmatoare...
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
carina spune:
Vad ca deja am inceput incet incet sa ne strangem. Eu am inceput deja sa nu ma mai strsez asa de tare de cat mananca si nu mai insist. Acum sa vad cat o sa ma tina. O las sa manance cat vrea ea, doar in bucatarie si singura distractie permisa e o alta lingurita cu care sa incerce sa manance. Nu ii mai dau suc intre mese, ci doar apa si nici alte prostioare (chipsuri, sticksuri, etc).
Sa va spun cam ce si cat mananca ea: sambata dimineata 5 bucatele de sandvis cu unt si sunca de pui si 2 danonino, la pranz putina (jumate de castronel de bebe) ciorbita de legume si 3 gurite de papanas cu smantana (la restaurant ca am fost in deplasare), iar seara un iaurt campina cu un sfert de banana si inainte de culcare un danonino de baut si 2 danonino mici. Azi: dimineata- jumate de ou prajit cu paine si rosie, pranz- un sfert de piept de pui cu sos alb si un danonino, seara paste cu lapte si un iaurt campina. Asta e extraordinar de bine si mult fata de cat manca inainte. Si nu e numai cantitatea de mancare ci calitatea meselor. Eu deja ma saturasem de urlete si tipete la masa din ambele parti ce-i drept.
Anda si printesuca Carina (1 an si 8 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai
maria m m spune:
LISTUTA DE COPII MOFTUROSI
1.Carina-1 an si 8 luni
2.Paul-2 ani
3.Paula-11 luni
4.Miruna-13 ani
5.Bogdanel-aproape 2 ani
6.Anna-3 ani
7.Ivonica cu bb de 10 luni
8.Mariuca-7 saptamani