chist mare si sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Eva, din pacare chistul ala e foarte bine hranit si in perfecta stare de "sanatate". Mai nou, in afara uterului fibromatos mi s-a spus azi, la ecografie, ca as avea si un fibrom uterin. E prima oara cand aud de asha ceva si, slava domnului, controale am tot facut. Cum de nu s-a vazut nimic pana acum?
Fiecare medic cu diagnosticul lui. Pun pariu ca daca mai fac azi o ecografie in alta parte, aflu alta "minune".
In plus, mai planeaza asupra mea si suspiciunea de sarcina ectopica, din cauza sangerarii actuale. O sarcina extrauterina e tot ce-mi lipseste la momentul asta.
Nici nu mai stiu ce sa mai cred. M-am interesat de simptomele sarcinii extrauterine si acuma nu-mi ramane decat sa ma rog si sa ma monitorizez pana marti, cand ajung iar la doctor pt rezultatul la B HCG si o noua ecografie.
Doamne ajuta sa n-o patesc prea tare

Hai bafta voua, gravidelor sanatoase si voioase
Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Testul de sange Beta hCG nu e numai pentru a depista daca hormonul respectiv (hCG) e prezent in sange - asta deja se stie la tine, ci ca sa se vada care e nivelul lui. Pentru fiecare perioada a sarcinii, pentru fiecare sapt. Corespunde un anumit nivel al hCG-ului. Daca la tine nu se va incadra in limitele normale vor stii clar ca e o problemuta cu sarcina (ca urmare probabil a influentelor problemelor pe care tu deja le ai: chist si fibrom uterin).
Un nivel prea mare poate insemna o sarcina extrauterina. Un nivel prea mic poate insemna ca sarcina nu se dezvolta cum trebuie. Promptitudinea cu care ti se da rezultatul la acest test lasa cam de dorit in cazul in care e vorba de 4 zile lucratoare. Daca tu cand ai zis 4 zile te-ai referit si la sambata si duminica...atunci ar insemna ca e vorba de mai putin. Laboratoarele astea de analiza nu lucreaza de regula in weekend-uri, deci nici rezultatul tau (daca l-ai facut azi - vineri) nu are cum sa soseasca mai devreme de luni-marti. Sunt intr-adevar si cabinete unde ti se da rezultatul i ncateva ore, dar probabil ca respectivele cabinete au in componenta lor si un laborator si deci analizele sunt facute loco.

Legat de faptul ca e sau nu extrauterina: daca deja ti s-a facut ecografie, ar fi trebuit sa ti se spuna daca sarcina e extrauterina sau nu. Nu am inteles foarte bine ce-ai vrut sa spui cu "nu s-a putut preciza exact daca este intrauterina sau nu": au discutat cu tine problema asta dupa ecografie si ti-au zis ca nu pot vedea daca e sarcina extrauterina sau nu? SAU nu ti s-a spus nimic legat de pozitionarea sarcinii si ai tras tu concluzia ca ar putea fi extrauterina? In cazul in care medicii nu au putut prezica daca e extrauterina sau nu, inseamna ca de fapt sarcina ori e prea mica sa se vada la ecograf, ori din cauza sangerarilor tale nu se poate vedea unde e sarcina pozitionata.

Nu ai spus cat de mare e sarcina. In ce sapt. esti? Cand a fost ultima mentruatie?

Legat de medicamentatie: "Mi-a dat ca tratament Utrogestan (4 tablete pe zi), Gravidinon (1 injectie la 7 zile), No-Spa (2/zi in caz de dureri) si Acid folic (2 pastile pe zi - nu-i cam mult oare?)"

Primele 2 sunt pe baza de progesteron si au tocmai menirea de a ajuta mentinerea sarcinii, fixarea ei (plecandu-se de la considerentul ca organismul tau, mai precis corpul galben, nu produce suficient progesteron). Femeilor cu iminenta de avort li se prescrie tot timpul progesteron (sub diverse forme si denumiri). Tie ti s-a dat Utrogestan.
No-spa este contra durerilor care pot fi contractii ce pot duce in final la pierderea sarcinii. Identic: gravidutelor care au contractii si dureri ca de ciclu li se prescrie No-spa ca sa scape de ele si sa se relaxeze uterul.
Iar acid folic ti s-a prescris preventiv pentru defectul de tub neural. Aproape orice graviduta ia in primele 3 luni de sarcina (la recomandarea medicului sau din proprie initiativa) acid folic pentru a inlatura acest risc de malformatie ce poate aparea la tuburile neurale ale bebelusului (aceste tuburi neurale se formeaza in primele 3 luni de sarcina, deci de-aia se prescrie acid folic ca sa previi defectele de tub neural). E un medicament care nu face nici un rau chiar luat in exces. Din contra, ajuta enorm.

Banuiesc ca sarcina nu a fost programata din cate-mi dau seama din mesajele tale.

22+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Try, multam tare mult de mesaj. Hai sa-ti raspund la intrebari, pe rand:
- imi doream foarte mult sa raman insarcinata dar, dat fiind ca aveam probleme de luni bune cu aceasta sangerare, nu-mi inchipuiam ca pot ramane atat de repede. Deci, da: m-a luat pe nepregatite. De fapt, tocmai ma pregateam sa ma internez in spital sa-mi fac toate analizele hormonale si toate investigatiile ginecologice pt a depista cauza sangerarii nesolutionate de nici un medic de atata amar de vreme.
- ultima menstruatie am avut-o pe data de 28 mai, deci nu cred ca am o sarcina mai mare de 3 saptamani.
- in privinta sarcinii extrauterine, medicii sunt cei care nu mi-au dat nici un verdict, asta in ciuda faptului ca am facut 2 ecografii (una abdominala si una vaginala). Cel care mi-a facut ecografia vaginala a spus ca "sarcina intrauterina este cu semnul intrebarii".
Cum medicul care ma trimisese sa-mi fac aceasta ecografie (Dr. Puia Sorin) nici macar n-a vrut sa-mi aloce 1 minut sa-mi interpreteze ecografia, a ramasa totul (pana marti) in coada de peste. Mi-a spus ca marti se ba uita pe rezultatul BHCG-ului si-mi va mai face o noua ecografie pt a vedea exact unde este problema.
Iti dai seama ce bine ma simt eu acum, avand inca sangerari si, pe deasupra, mai trebuind sa mai stau inca 3 zile sa aflu un verdict. Daca si marti voi vedea acelasi tip de comportament prin care sa fiu luata pe sus fara a mi se explica pe indelete ce mi se intampla si care sunt alternativele mele, probabil ca voi voi schimba de urgenta medicul. Nu pot lua decizii atat de importante (sarcina, chist, fibrom) fara sa stiu exact care sunt riscurile la care ma expun.
Pana una alta, trebuie neaparat sa mi se opreasca sangerarea: ori, din ce vad eu pana acum, in ciuda tratamentului inceput, nu prea da semne de incetare.
Cam asta-i cu mine.

Va pup
Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

"sarcina intrauterina este cu semnul intrebarii".

Pai asta nu inseamna ca a ifi avut sarcina extrauterina sau ca ai fi fost suspecta de sarcina extrauterina. Banuiala iti aprtine, sa inteleg, adica nu a fost nici unul din acesti doctori cel care ar fi facut vreo aluzie la sarcina extrauterina. Oricum, daca ar fi fost extrauterina, sangerarile sunt insotite de dureri puternice: se sparge practic trompa uterina pe care s-a "intzepenit" sarcina (ea in loc sa coboare in uter si sa se fixeze in peretele acestuia, ramane undeva pe trompa uterina si se fixeaza pe ea. Cum trompa e subtire, normal ca sarcina in crestere va rupe trompa. Asta genereaza sangerari puternice si dureri de asemenea. Parerea mea e ca nu avea cu msa fie sarcina extrauterina. Macar poti exclude linistita diagnosticul asta.
Ce a vrut medicul sa spuna cu sarcina sub semnul intrebarii cred ca e:
- ori ca nu se vede clar daca esti insarcinata sau nu, sacul embrional are numai cativa milimetri la varsta asta si deci e greu de observat, mai ales daca tu in timpul asta si sangerezi.
- ori ca sarcina exista acolo, a fost reperata, dar e in pericol, deci "sub semnul intrebarii" daca va rezista sau nu.

Stiu ca e tare frustrant sa te duci la 10 medici si sa nu ai doua raspunsuri la fel, mai ales cand conditia ta evolueaza/se modifica de la o zi la alta. Dar acum inteleg (din alt mesaj postat de tine) ca ai pierdut sarcina, deci sfatul meu e sa iti rezolvi problemele cu chistul si fibromul si apoi sa te reapuci de treaba. Cu astfel de probleme nerezolvate poti pune in pericol orice sarcina viitoare, deci incidentul prin care-ai trecut luna asta se poate repeta si pe viitor. Fa tratamentele/operatiile (daca e nevoie) sa scapi de problemutele-astea (care sincer nu-s un capat de tara, adica e ceva tratabil si fara repercursiuni pe termen lung) si sa ajungi la normal cu toate: uter, ovare, vagin, secretii sau orice ami poate fi o problema. Profita de termenul asta de pauza de procreere in care o intri si fa-ti cat mai multe teste sa te asiguri ca nu ai infectii, bacterii etc. Stiu ca nu-i usor financiar (la cum merg tarifele in Ro si la cat de "asigurata de stat" e sanatatea romanilor), dar cand te vei apuca de "treaba" din nou sa ai cel putin mintea impacata ca totul e i nregula si ca bebe are un mediu prielnic de dezvoltare.

Daca a fost sarcina ma uimeste totusi un lucru: de ce nu ti-au iesit ultimele teste de urina pozitive? Chiar daca pierzi o sarcina, testele continua sa iasa pozitive pentru o vreme (hormonii sarcinii nu dispar peste noapte din organism). Sau poate ca a scazut hCG-ul prea mult incat sa mai fie reperat de testul de urina. Discuta clar cu medicul la care o sa te duci ambele ipoteze: a fost sarcina (atunci de ce s-a intampalt asta si asta si asta), n-a fost sarcina (atunc ide ce s-a intamplat asta si asta si asta).

Multa bafta in continaure si o sarcina viitoare lipsita de probleme.

23+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput