polipii cervicali pot fi o cauza a infertilitatii

polipii cervicali pot fi o cauza a infertilitatii | Autor: musete

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti fetelor, cochetelor, despre acest subiect?? Ce ziceti, a mai depistat cineva ceva de genul asta ??
Se poate ca polipii sa optureze drumul lui spre CUIBULET ???
Ce stiti despre chestia asta ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

musete eu am polipi in fundul cavitatii uterine, si sunt convinsa ca de la ei nu pot ramane. Incerc de un an si nimic. Endocrinologul mi-a spus ca ei sunt problema , dar ca se pot opera. Eu m-as duce sa ii operez dar trebuie inainte de toate sa imi conving sotul care nu vrea cu nici un chip deocamdata.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deca spune:

Alinuche, cum ti-au fost depistati polipi in fundul cavitatii uterine? ce investigatii ai facut?

Carmen

Mergi la inceput

nimic deosebit, o eco transvaginala cu aparat performant care mi i-a si masurat.
De 3 ani masor la ei si tot cresc "mancai-ar mama" :). Anul trecut erau de 6 mm, anul asta probabil ca au ajuns la 10 mm (nu am reusit inca sa refac eco)

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Alinuche- cum se realizeaza eco transvaginala,deci nu stiu cum sa ma exprim este eco care se realizeaza din exterior sau doar din interior
Mercedes

Mergi la inceput

nu, deci eco transvaginala este in felul urmator: e o chestie pe care pune un prezervativ si pe care il introduce in vagin (scuzati exprimarea, dar asta e). Se vede tot, uter, ovare, iti si masoara, iti da si poza, tot tacamul. Nu te doare deloc. E ca la eco abdominal decat ca aparatul are alta forma (e mai subtire) ca sa intre in vagin. Nu stiu daca m-am facut inteleasa.
Ideea e ca se vede mult mai bine
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Multumesc frumos
Mercedes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Musete draga nu vreau sa te sperii dar polipii cervicali nu sunt numai o cauza de infertilitate ci si un pericol de a face cancer.Nasa mea de cununie a avut asa ceva , i-a operat si din fericire nu a iesit nimic la analiza anatomo patologica dar are 39 de ani si nu a putut sa faca copii, cauza au fost polipii care nu au fost poerati la timp.Asa ca multa sanatate si repede la
ASI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samy spune:

Draga Musete, subscriu la ce a spus ASI. Nu este recomandat sa intarzii cu operatia. In general, aceste simptome sunt caracteristice afectiunilor ce reprezinta frontiera catre o transformare maligna. Interventia chirurgicala elimina zona afectata, dar exista posibilitatea unor recidive. Stiu ca este bine sa nu se administreze sub nici o forma vitamina B12 si sa aiba un regim alimentar predominant vegetarian: varza, ridichi, fructe cu continut ridicat de vitamina C (cele mai benefice sunt murele, afinele, coacaze, morcovii, ardeii grasi). De evitat legumele care contin B12, carnea rosie, produsele care contin conservanti, zaharul rafinat, branzeturile sarate. Ar mai fi indicata administrarea de antioxidanti obtinuti din sursa naturala, care au un randament de 100%. Rezultate foarte bune am obtinut cu o gama de produse de origine elvetiana, aprobate de Ministerul Sanatatii. Acestea sunt 100% naturale si sunt obtinute printr-o tehnologie speciala, care nu modifica structura nutrientilor extrasi. Oricum daca vrei putem discuta mai multe pe adresa de e-mail privata.
Samy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruprich spune:

eu am polipi pe col.De anii de zile menstruatia mea este complet aiurea, imi venea de doua ori pe luna, sau toata luna imi curgea cate 2 picaturi pe zi, si asta ani de zile. De 8 ani eu tot asteptam sa raman insarcinata, pana cand o luna intreaga mi-a curs cate 2 picaturi si m-am hotarat sa merg la doctor sa vad ce se intampla(nu stiam atunci ca am polipi pe col si vroiam neaparat sa raman insarcinata).deci ma duc la doctor si surprize!!!, eram insarcinata,dar aveam si polipi pe col (de care doctorul mi-a spus ca ar fi cancer de col).Am fost innebunita din cauza sarcinii mai ales, pentru ca daca se confirma diagnosticul trebuia sa avortez si bineinteles urma ce e mai rau pentru mine.Am avut noroc, nu a fost cancer, dar am sangerat pana la 5 luni, sangerare care s-a oprit cu tratament luat 2 luni, apoi m-au speriat doctorii ca din cauza analizelor proaste ar avea copilul malformatii si sotul meu are o boala grava, etc.Am facut o echografie la Diagnossis, si mi s-a spus ca este totul ok.Asa a si fost.Am un baietel de 5 luni super ok.
Acum am din nou probleme cu menstruatia.
Stiu ca trebuie sa ma duc la control, mi s-a spus ca polipii trebuie operati, altfel devin cancerigeni.
Se poate ramane insarcinata in situatia mea, dar va sfatuiesc sa va duceti si sa va tratati inainte de a fi insarcinate.Este cumplit sa ti se spuna atunci cand ai un bebe mic in burta, ca e posibil sa apara probleme din partea ta sau a lui.Innebunesti pur si simplu, si chiar daca analizele sau echografiile sunt sigure, tot ti-e frica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Deei imi confirmati oarecum suspiciunea. Polipii nu au nici o legatura cu imposibilitatea de a deveni.
Pupici,

Mergi la inceput