cum pot uni 2 .jpg-uri?
am 2 pagini scanate in 2 fisiere jpg , problema e ca eu vreau sa fac un singur fisier. Cum pot face asta? mersic!
Cristina
Raspunsuri
m34 spune:
- Creeaza o imagine noua (alba) cu suma dimensiunilor celor doua imagini (preferabil un pic mai mare)
- Deschide fiecare dintre cele doua imagini
- Copy/Paste fiecare imagine scanata in cea noua
- Salveaza imaginea in formatul dorit
Toate acestea le poti face cu ACDSee, mai bine zis cu editorul lui numit ACD Foto Canvas.
Succes !
tinatache spune:
aaah, eu n-am asa ceva pe calc... Acuma le vad cu IrfanView... Numai cu ACDsee pot face smecheria asta?
Cristina
crisia spune:
Si cu Paint poti: deschizi prima poza, select all, copy, deschizi fisier nou de marime cat cele 2 poze adunate, paste, pe urma deschizi si a doua poza si o copiezi si pe asta.
Pupici.
Crisia & Iulia-Nicole (2.12.2002):
http://community.webshots.com/user/littleelda
m34 spune:
Mai sunt si alte programe, dar pasii sunt asemanatori.
Daca vrei ACDSee, poti sa il iei de la
http://www.acdsystems.com/English/index.htm
dar este destul de mare (parca vreo 25Mb).
Succes !
tinatache spune:
multumesc mult, am rezolvat! le-am unit, iese unul gigant de mare dar il micsorez eu cumva.
Cristina
m34 spune:
Poti sa le micsorezi inainte de unire pana la o dimensiune acceptabila pentru tine (adica trebuie sa se mai vada ceea ce te intereseaza din pozele respective), sau poti micsora poza finala.
Pentru operatia de micsorare (resize) poti utiliza oricare din programele de mai sus: Microsoft Foto Editor, Irfan View, ACDSee etc.
La salvarea unei poze JPG (indiferent daca ai prelucrat-o in vreun fel sau nu - resize, etc) trebuie sa ai in vedere si gradul de compresie. Si de aici rezulta un fisier cu mai multe sau mai putine detalii, mai mare sau mai mititel.
Succes !
lorelei_19 spune:
si cu photoshop poti face jocul asta. doar ai grija cand deschizi un document nou sa-i pui o rezolutzie mai mare, - 300 de exemplu, ca apoi poti sa-l micshorezi cat vrei tu si nu se vede. mult succes
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
criistian spune:
cel mai simplu de unit ar fi fost cu corel draw-ul.....si nu iesieau nici mari tare.....