Tunisia

Tunisia | Autor: adriana_i_

Link direct la acest mesaj

Buna la toata lumea,

planuiesc o vacantza de o saptamana in Tunisia, si as vrea sa va intreb daca ati fost careva pe acolo, si ce sfaturi / idei mi-ati putea da. O sa merg cel mai probabil in zona Monastir, undeva intre Monastir si Sousse, si ceea ce caut eu de la vacantza asta e nisip fin, mare, si relaxare

Ce imi vine in minte acum sa intreb, cum e cu bauturile (apa & sucuri & etc), cam cat sunt de scumpe?

Ah, si intrebare de baza: cum e cu viza pentru Tunisia? Am pasaport romanesc, cu rezidentza germana, deci poate fetele din DE care (daca) ati fost imi putetzi spune... La ambasada Tunisiei aici au doar telefon, si mie mi-e inca groaza de dat telefoane in dulcea limba germana

Multumesc anticipat, si va doresc tuturor o zi superba!
Adriana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Costinescu spune:

Am fost eu acum citiva ani.
Am stat in zona Sousse-Port el Kantaoui ( port destinat exclusiv distractiilor - vase cu pinze, barci cu fundul de sticla, aquapark, restaurante, etc. ).
Servicii ireprosabile, mult mai bune ca in Europa, mincare de foarte buna calitate, produse de cofetarie exceptionale.
Preturile la bauturi alcoolice destul de mari : 1 bere 330 ml - 2USD,
o sticluta de vin - 10 USD si nu prea bune la gust.
Apa - sticla de 1,5 - 2 L - 2 USD ( nu mai tin bine minte )
O masa buna la restaurant cu specific - 10 USD
Bauturile se pot cumpara de la supermarket la pret mult mai mic; din pacate l-am descoperit in ultimele zile petrecute acolo.
Plaja cu nisip fin, apa marii extraordinar de limpede, palmieri, exotism, mers cu camila ( A NU SE RATA ).
Oamenii binevoitori, bineinteles buni comercianti - daca ai intrat in magazin nu pleci fara sa cumperi ceva de acolo. Pontul este sa scazi pretul pina la 1/2 din pretul cerut initial.
Cam toata lumea vorbeste bine franceza, engleza si germana.
Noi am stat 15 zile si am avut timp sa facem si niste excursii suplimentare : Tunis, Cartagina, Sidi-bou-Said (orasul are toate casele albe si toate ferestrele si usile albastre ).

Va doresc concediu placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Nu am fost personal, dar iti pot spune din relatarea parintilor, care au mers doi ani la rand. Au zis ca merita, dar ei sustin ca trebuie mers cu bb-ii chiar, ca erau multe familii cu bb.
Acum ne bat pe noi la cap sa luam copilul si sa plecam intr-un concediu acolo. Ei merg in luna octombrie si este destul de cald.

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Multumesc pentru raspunsuri! Se pare ca am ales bine destinatia

O zi frumoasa va doresc
Adriana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

fata de ce ti-au spus fetele, sfatul meu este sa nu ratezi excursia in sahara. desi un pic cam obositoare este extraordinara si se merita. am mancat curmale direct din "copac", ne-am plimbat cu camilele printre dune, am vazut pestera in care s-a filmat "pacientul englez" si multe altele

vacanta placuta
mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

noi am fost acum 2 ani in Hurghada SOUSSE si ne-a placut mult. Apa marii in octombrie e super calda si limpede. Am stat la hotelul Oriental Palace.
Ne-am dat si cu parasuta (inclusiv eu) si mi=a placut in general desi in Bazare ma simtem putin stinghera. Cel mai frumos e in Port el Kantaoui.

daca ne citeste zizee - o sa intervina si ea cu amanunte.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Mirela, Hurghada nu e in Egipt?
Fetelor ma uitam pe ofertele agentziilor de turism si am vazut ca nu sunt pretzuri exagerat de mari, ba chiar as putea spune ca sunt mai ieftine decat cele din Grecia. Nu are nimeni poze de pe acolo?

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

RALUCA ai dreptate - am vrut sa spun SOUSSE!

am inceput sa le incurc! sorry!

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Noi am fost in Tunisia anul trecut cu Kartago tours . Daca ai pasaport ramanesc nu e nevoie de viza. Noi am stat la hotel Melia El Mouradi Palm Marina de 5 stele. Avea un patio (curte interioara ) cu arbusti de iasomie, o minune.
Serviciile sunt destul de bune (dar am vazut mai bune la Magic Life World Club in Turcia). Am fost si in excursia in Sahara, la camile (o experienta groaznica pentru mine) si in jeep safari. Am foarte multe poze, dar n-am scanner. Ce mi-a placut extraordinar (in afara de iasomie) a fost marina din Portul El Kantaoui, este superba.

In general e o destinatie linistita. Trebuie sa fii pregatit sa te targuiesti la greu daca vrei sa cumperi suveniruri ceva. Adica si in alte parti se poarta dar ei cer preturi de 10-20 de ori mai mari decat pretul final.

Uite un link cu pozele hotelului :
http://www.kartagotours.ro/2003-2004/tunisia/meliaelmouradipalmmarina.php

" You must be the change you want to see in the world" Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Va multumesc la toti! De abia astept sa ajung acolo

Mergi la inceput