Oala cu presiune???

Oala cu presiune??? | Autor: Fabya

Link direct la acest mesaj

Fetelor va rog lamuriti-ma si pe mine ce pot face cu oala sub presiune,am primit o astfel de oala si habar nu am cum sa o folosec si cita apa sa pun in ea sau ce retete se pot face in ea,mentionez oala mea are 6 litri.As putea face de ex.ciorba de burta in ea sau e prea mica ma gindesc sa cumpar 1 kg de burta si sa incerc .Va rog dati-mi si mine citeva lamuriri ca nu as vrea sa ma ard sau sa fac alte boacane in bucatarie,stiu ca sunt destule bucatarese pe forum si deasta am incercat sa va cer un sfat.
Numai bine si multa sanatate ,ca asta e cel mai de pret lucru din viata omului.


Fabya

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

Fabya, se poate gati aproape orice, legumele in primul rand, nu se pierd deloc vitaminele si dureaza cca.5-10min.(depinde de ce anume vrei sa fierbi).
carnea de vita, cca.40min., o mai lasi apoi in cuptor inca vreo 10 cu un sos corespunzator si iese foarte frageda.
deci, poti fierbe aproape orice in ea, ai sa vezi ca si gustul este diferit si apoi nu mai pierzi ore in sir in bucatarie.
pe internet gasesti cam cat timp este necesar pt.aproape orice, nu ma intreba insa de adresa caci sotul meu stie pe unde sa caute.
eventual incearca pe google cu denumirea ei
apa se pune putina, trebuie sa scrie in intructiunile ei de folosire, nu stiu exact ce fel este ca sa te lamuresc.
a mea are un gen de picioruse ce se un in interior, niciodata nu pun sa le acopere si apoi vasul in care pui legumele/carnea.
despre ciorba, eu am incercat sa fac de vita si a fost dezastru, nu se pune apa multa , altfel incepe sa iasa pe la supape( m-am minunat si eu!!! noroc ca a fost sotul meu in preajma si a intrerurpt rapid procedura).
eventual poti fierbe burta inainte sub presiune , descizi apoi oala si faci ciorba mai departe.
uite aici si o tona de info:
http://www.google.de/search?q=dampfkochtopf&ie=UTF-8&hl=de&btnG=Google-Suche&meta

mare grija ca supapele sa se inchida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

uite ce iese cand ma baraie copilul!!!!
intelegi tu ce am vrut sa spun
intre timp a aparut si sotul meu si mi-a dat adresa de pe net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu am o oala de 4,5l. De obicei o folosesc pt. fiert, apoi continui mancarea in alta oala potrivita ca marime. Orice oala sub presiune are in interior un semn, apa nu trebuie sa depaseasca acest semn, altfel risti sa-ti "zboare capacul". Eu pun toate ingredientele pe care vreau sa le fierb si adaug apa a.i sa depaseasca cu 1-2cm ingredientele.
Ex.: ciorba de pui = carnea + cartofi + morcov + telina + ceapa +ardei +rosii = se fierb ~20-30min. Apoi le adaug peste borsul fiert, in prealabil, si mai adaug apa fiarta, cand da in clocot adaug taiteii si mai las 5 min.
Daca ai o oala suficient de mare poti adauga totul de la inceput :):)

Iata, timpul de fierbere:

legume:
la 1kg legume se adauga ~2 - 2 si1/2 pahare apa
conopida, fasole verde, cartofi, ceapa, spanac, rosii, dovlecei, morcovi ~ 6-8 min

legume uscate:
pt. 500g legume ~ 3 pahare apa
fasole, mazare - se fierbe ~ 20-30min

carne
pt. 500g carne ~ 1l apa
pui se fierbe ~ 20-30min
gaina, vitel, vita se fierbe ~ 30-45 min

Sunt orientative:):)
In ceea ce priveste modul de folosire citeste cu atentie instructiunile! In momentul in care esti lamurita complet incepi sa folosesti oala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Va multumesc de raspunsuri,Marianar oala mea nu are nici un semn din pacate poate au uitate cei de la fabracre sa-l faca
Vad eu cum o folosesc am sa incerc sa nu pun asa de multe in ea adica cel mult pina la jumatea oalei si inca un pic de apa peste in ea.Am o lista(tabel) cu cite minute trebuie sa fiarba fiecare produs dar ca nu stiu cita cantitate se pune,banuiesc ca jumate din marimea oalei se poate pune ce vrei si cind o deschid oala si pentru ce folosesc acel suport care se aseaza pe fundul oalea si aceea sita inalta de 5cm.
Incerc si am sa vad ce iese.Oricum va multumesc mult inca odata pentru raspunusuri si ideile voastre.
Numai bine si multa sanatate .

Fabya

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput