Paulo Coelho
Am citit si eu sapt trecuta doua carti de el, Alchimistul, care mai e cum mai e, si 11 Minute, care e o porcarie. Banuiesc ca o multime de lume il place, ca este foarte vindut. Spune-ti-mi si mie, ce gaseste oare lumea la el? Mie 11 Minute, mi s-a parut chiar ridicola. Iar felul in care scrie, nu stiu daca e din cauza traducerii, mi se pare foarte slab, suna artificial si penibil de multe ori. Astept pareri
Raspunsuri
misticgirl spune:
Buna!
Eu acum citesc "11 minute"..am ajuns un pic mai departe de jumatatea cartii si sincer nu mi se pare excelenta.Alchimistul e bunicica. Cand termin de citit "11 minute" iti spun parerea mea finala.
Ai citit "Veronica se pregateste sa moara"? Mi se pare mult mai buna decat "11 minute".
O zi buna !
Claudia 18 sapt, DPN 5 dec.
Sanca spune:
Am citit toate cartile lui. Alchimistul mi-a placut, nu atat stilul in care e scris, ci mesajul. Simplu. Literatura pe care o scrie e simpla si parca e scrisa pentru copii de 10 ani. "11 Minute" m-a dezamagit complect. Nu mai creaza si nici nu mai incearca sa creeze o atmosfera, si nici mesaj nu mai are. Pentru o fata de 13 ani care o citeste pentru prima oara, as putea sa vad cum ar influenta-o...
Mediocrul tipul.
descintec spune:
cipcirip, cica ar fi asa de bun incat e mason..da'conchita a aflat ca a facut cerere , deci nici macar dupa asta nu ne mai putem orienta
D.
Andrada spune:
quote:
Originally posted by descintec
cipcirip, cica ar fi asa de bun incat e mason..da'conchita a aflat ca a facut cerere , deci nici macar dupa asta nu ne mai putem orienta
D.
Te contrazic
Si Iliescu e mason la cerere dar macar el creeaza atmosfera...
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
alinamoro spune:
quote:
Originally posted by Sanca
Am citit toate cartile lui. Alchimistul mi-a placut, nu atat stilul in care e scris, ci mesajul. Simplu. Literatura pe care o scrie e simpla si parca e scrisa pentru copii de 10 ani. "11 Minute" m-a dezamagit complect. Nu mai creaza si nici nu mai incearca sa creeze o atmosfera, si nici mesaj nu mai are. Pentru o fata de 13 ani care o citeste pentru prima oara, as putea sa vad cum ar influenta-o...
Mediocrul tipul.
Exact asta mi-a placut si mie in Alchimistul,mesajul.Foarte simplu,pe intelesul oricui.Am citit si "11 minute" si nu mi-a placut deloc.Am toate cartile lui care le-am gasit la editura (le-am comandat prin internet),dar nu am citit decat astea doua,urmeaza sa le citesc in concediu,am mai mult timp.Oricum se citesc foarte repede,nu-ti trebuie nici o zi sa citesti o carte de-a lui.
Alina
Arhistefy spune:
Imi plac foarte mult cartile sale. Mesajul este intr-adevar extraordinar.
Spre exemplificare:
"Buscaglia povesteste istoria unui al patrulea rege mag, care a vazut si el steaua strălucind pe cerul Betleemului. Dar ajungea întotdeauna în întîrziere în locurile unde ar fi trebuit să fie Isus, pentru că de-a lungul drumului, saracii si nevoiasii îl opreau spre a-i cere ajutorul. După treizeci de ani în care urmase pasii lui Isus, prin Egipt, Galilea, Betania, magul ajunse la Ierusalim, dar era înca o dată în întîrziere. Copilul Isus era de-acum barbat, si magul ajunsese în ziua crucificării. Regele adusese niste perle pentru a le darui lui Isus, dar le vanduse pe toate pe drum pentru a-i ajuta pe cei întalniţi. Ramasese o singura perla, dar Mantuitorul era deja mort. “Am ratat misiunea vietii mele,” gandi regele. Si atunci auzi o voce: “Contrar a ceea ce gandesti, ai fost cu mine toata viata. Eram gol, tu m-ai îmbrăcat. Eram flamand, tu m-ai hranit. Eram închis iar tu m-ai vizitat. Eu eram în fiecare sarman suflet din drumul tau. Îti multumesc pentru atît de multe gesturi de iubire.”
(fragment din Maktub)
Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
Burtocika spune:
Nici mie nu-mi place, am citit Alchimistul si Veronica se hotaraste sa moara si nu m-a impresionat niciuna. De fapt, dupa ce am citit Alchimistul, care m-a dezamagit (la cate auzisem despre ea, ma asteptam la altceva), nu m-as fi apucat de alta carte, dar m-a batut la cap o colega, ca e cel mai "in voga scriitor al momentului" si ca "e foarte profund", asa ca m-am lasat convinsa sa mai incerc o carte.
Mi se pare un scriitor foarte subtirel, cartile sunt structurate in jurul unei idei, stilul este foarte lejer, impresia pe care mi-a creat-o Veronica... a fost de "birfa intre fete", un fel de panseuri despre viata ... Nu inteleg de ce are atata succes, decit poate ca oamenii s-au dezobisnuit sa citeasca literatura adevarata ... No offense ...
Boghi
aschiutza spune:
Alchimistul si cu Veronica... mi-au placut. In schimb m-au dezamagit " Diavolul si Domnisoara Pyrm" (pare copiat dupa Vizita batrinei doamne) si "11 Minute" ( nu prea pare sa-si dea seama ce se petrece in sufletul unei femei). Eu primesc si saptaminal Newsletter de la Situllui (Warriorofthelights). Unele pilde sunt simpatice, ba chiar reusite.
AYUMI spune:
Eu am citit pana acum 4 carti si,poate desi par ridicola,mi-a placut foarte mult.Imi place foarte mult genul psihologic;pot spune ca,pana acum,e scriitorul meu preferat.
country girl spune:
quote:
Originally posted by Andradaquote:
Originally posted by descintec
D.
Te contrazic
Si Iliescu e mason la cerere dar macar el creeaza atmosfera...
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Andrada mi-ai placut cu atmosfera!