Cum vi se pare viata in Japonia? (13)
Raspunsuri - Pagina 4
Irimell spune:
Salutare la toata lumea!!! Am revenit acasa dupa o luna de calatorit...desi am fost in vacanta m-am intors mai obosita decat cand am plecat...si mai ...am mincat bunataturi romanesti la mamica acasa si acum trebuie sa tin regim....hihihi...
Bucurestiul nu mi s-a parut foarte schimbat fata de anul trecut, poate lumea un pic mai nervoasa, dar cam atat...In schimb era o feerie de mirosuri pentru ca erau teii in floare si miroseau superb...
Daca ar exista un parfum din flori de tei mi-as cumpara unul...
Pupici si sa auzim numai de bine!
sandra20 spune:
bine ai revenit in japon irimell...de ce ne faci pofta?nu stiu alti dar eu asa as manca o mancarica facuta de mama...yamii....
Sa ai curajul sa spui da,sa ai curajul sa spui nu si-n fiecare clipa grea sa ai curajul sa fi tu
niponel spune:
buna Ayumi .Scuze de intirzierea raspunsului cu schimbarea pasaportului.Eu stiu de la o tipa care trebuie sa plece in tara acum in iulie pe 24 de schimbarea pasaportului ca a sunat la ambasada si a intrebat daca se mai fac aici pasapoarte si consulul i-a spus ca numai in tara se fac acum pasapoartele ca trebuie sa fii personal tu in tara sa faci pasaportul ca acum cica iti fac aia poza pe calculator pentru pasaport nu mai faci poze la fotograf si dupa cu mergi cu ele sa ti le puna aia de la politie pe pasaport cum era pina acum .Cica acum se fac pe loc pozele si ti le fac direct pe calculator ceva genul cum este si pentru buletinul de identitate .Sa schimbat acum de curind legea asta ca cica nu mai pot astia sa mai falsifice pasapoartele ca erau multe pasapoarte false inainte.si eu trebuie la anul sa merg sa schimb pasapotul prin noiembrie .da si sa continui ce am de spus si dupa ce iti faci pasaportul poti sa vii cu ala vechi si cu ala nou care ti-l faci poti sa vii inapoi in japonia sa iti treci viza aici de pe pasaportul vechi pe pasaportul nou dar numai sa mai fie valabil pasaportul vechi deci trebuie sa mergi sa-l schimbi mai repede de termenul de valabilitate ca daca iti expira ai de umblat la bucuresti la ambasada ca aia iti cer ceva acte pentru sa treci viza de pe pasaportul vechi pe cel nou iar daca nu-ti expira pasaportul si mai ai valabilitate pe el citeva zile sa vii aici cica ca iti trece pe loc viza si nici nu ai nevoie de acte . Sper sa-ti fie de ajutor ceea ce ti-am scris .Eu o sa te mai tin la curent daca vrei noi stirii.ca ti-am spus acum pe 24 merge o prietena de-a mea sa schimbe pasaportul si te tin la curent cu noutati . O seara placuta . Niponel si Emmytsu
sora2001 spune:
Scuze stiu ca nu-i la subiect ,dar fiecare de c-ei arde.
A practicat cineva "Qigong"?.Sint in febra acestiui sport...regasirea energiei vitale.As dori m-ai multe informatii.Ema si Richard-Sora
ralucami spune:
quote:
Originally posted by AYUMI
Tu ai facut comenzi on-line,nu?Platind cu carte de credit?Te intreb pantru ca mi-e cam frica cu cartile de credit.E ceva sigur?
Ayumi- De obicei se plateste prin Paypal sau 2Checkout.com Inc. (la Humanitas ). Mi se pare si cea mai rezonabila modalitate de plata si cea mai sigura. Mie mai rapizi mi s-au parut cei de la Humanitas.Plus ca au si cartzi de la alte edituri. Eu , atunci cand am facut comanda la ei nu am avut nici un fel de probleme. Lectura placuta!
Sorina unde ai fost disparuta mey? Ma gandeam ca ori esti in concediu, ori deja ai plecat spre Romania!
Ana eu stiam de Strawberry. Adresa lor e aici:http://secure.strawberrynet.com/strawberrynet.asp?url=./skincare/skincare.asp&sideNavURL=../skincare/sub_nav11.asp Comercializeaza si produse cosmetice si parfumuri. Apoi uita-te pe site-ul alora de la FBC( foreigner buyer costumer-parca) si vezi ca la cosmetice au o gashca de produse identice cu cele romanesti :Head&shoulders, Palmolive, Nivea, Pantene etc. Nu am verificat, dar cred ca si la Costco se gasesc cosmetice americanesti. Nu ai asa ceva pe langa tine?
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ralucami spune:
quote:
Originally posted by Aliada
Cine i-mi zice adresa restaurantului romanesc din Tokyo?
Aliada
Aliada eu am intzeles ca sunt doua restaurante romanesti in Tokyo. Unul ar fi Darie- Uematsu Building B1 7-8-5 Ghinza / tel.03-3573-3630 si celalalt ar fi Mioritza -Kinshicho 4-7-3 Verdi Abe 1F Sumida-ku cu nr de tel.03-3829-1698.
Uite aici si un site cu poze:http://groups.msn.com/CorkDorks/romanianrestaurans.msnw
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
AYUMI spune:
Niponel,multumesc mult de tot pentru raspuns.Desi am ramas socata la faptul ca trebuie sa merg pana in Romania sa imi schimb pasaportul!!!Daca mai aflii ceva,te rog,sa ma pui la curent.
Julie spune:
Mey gagici, se poate (sau cel putin pana asta-iarna se putea) face pasaport (si act de identitate romanesc) si prin procura.
Pt. asta trebuie mers la ambasada cu toate actele posibile (romanesti - daca nu in original, atunci copii legalizate - si japoneze, inclusiv cu pasaportul vechi), fotografii si datele personale ale persoanei ce urmeaza a fi delegata. Se completeaza niste formulare si se platesc 7000 de yeni de procura.
Aaaa, actul de identitate romanesc care va fi facut prin procura va fi unul provizoriu, cu valabilitate de numai un an.
Problema este cum va va parveni noul pasaport aici, caci serviciile de posta rapida nu livreaza pasapoarte. Ramane asadar valiza diplomatica.
J.