Bebelusi de Aug-Sept 2003 (27)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

----------------------------------------
Trebuie sa va spun despre calatoria noastra...care a fost o experienta deosebita. Copiii s-au comportat exemplar, Diana a fost baby-siter in masina, s-a jucat cu Silvia si a avut grija de ea pana a adormit. Silvia nu a avut treaba, a mancat normal, poate cu mai multa pofta, pentru ca uneori am depasit ora de masa si ii era foame. A adormit putin mai greu seara, nu e obisnuita sa doarma cu noi in pat, dar apoi a dormit toata noaptea fara probleme. In masina a dormit foarte bine, chiar mai mult decat acasa, leganata fiind si probabil mai obosita.
Am oprit inainte de a intra pe Valea Oltului, vineri seara pe la ora 22, am pornit sambata dimineata la ora 10.30 (abia), ne-am oprit la Manastirea Cozia, asa ca am intrat in Buc abia la 14.30. Hartile Cristinei au fost de mare folos, dar din cauza ca(,) copilotul a avut o clipa de ratacire, am gresit drumul in Piata Unirii, am intors apoi si am intrat in pasaj, apoi ne-am dus pana in Piata Romana si abia acolo am reusit sa intoarcem. Am regasit drumul, dar totul a durat o ora(de la intrare in buc, pana in parc). Am ajuns in parc la 15.30, cand tocmai s-au adunat niste nori si s-a pornit vantul. Am ajuns taman la timp ca sa ii vedem pe Petra si pe David (pe Marc l-am pierdut din pacate), asa cum am mai spus. Apoi cu Crstina si cu Freia (normal si Andrei si Capshunica) ne-am retras pe o terasa acoperita. Se pare ca vantul a imprastiat norii, asa ca a iesit soarele si am revenit la banci. A aparut si Raluca cu Ioana, apoi Luiza (tigresa) cu Horia. Bebelusii au fost tare scumpi, unii au papat, apoi li s-a facut somn, dar una peste alta s-au simtit bine. Si noi, mamicile, taticii si surioara, alaturi de ei.
Pe la 17.30 am plecat, eram flamanzi pentru ca din graba sa ajungem nu am mai oprit nici macar sa manacam de pranz(doar Silvia si-a primit papa intr-o parcare pe autostrada). Am fost in Cora, ne-a placut enorm si Dianei i-a parut tare rau ca nu am mai apucat sa mergem la "casa basmelor pentru copii"(vazuse ea un anunt la intrare).Totul a durat pana aproape de ora 20, cand am plecat din Buc. Tigresa, multumim taticului lui Horia si tie pentru indicatii, am gasit foarte repede centura. Am oprit pe la ora 22.30 inainte de Brasov. A doua zi am plecat pe la 10.30, am oprit in Brasov la Selgros pentru cumparaturi(tare am fi vrut sa le facem din Cora, dar nu am mai apucat) si apoi am oprit in Brasov, in centru. Am vazut Biserica Neagra(din pacate doar exteriorul, duminica era inchisa), Piata Sfatului si apoi am urcat cu telefericul pe Tampa (Diana a fost extaziata). Apoi am mancat si pe la ora 17.30 am plecat spre casa. Copiii au adormit pe drum, s-au trezit, s-au mai jucat putin si apoi iar au adormit pe la ora 22, pana acasa. Silvia nici nu s-a trezit cand am luat-o din masina si am pus-o in patut. Papase laptele pe la ora 21, apoi am schimbat-o, asa ca n-a trebuit decat sa-si continue somnicul.

Cam asta a fost ceea ce unii pot numi curaj, sau altii nebunie.
Sper ca nu v-am plictisit.
Pupicei.

Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Foarte frumoase pozele, le-am studiat cu mare atentie! Mamicile sunt misto de tot, iar bebeii absolut superbi! Tare rau ne pare ca nu am fost si noi...
Pana la urma sambata am mers o ora la noi in Herastrau, sub amenintarea unor nori negri (parcul era aproape gol, tot din cauza asta), apoi am mers cu pitica la Gima sa facem niscai cumparaturi (nush' ce ne faceam fara cardul Avantaj, ca suntem lefteri pana saptamana viitoare), apoi la bunici sa recuperam catelu'... asa ca pitica, dupa vreo 3 ore in care s-a chinuit sa adoarma si n-a reusit, a cazut lata pe drumul de intoarcere si nu s-a trezit cu tot taraboiul pe care l-am facut pana am ajuns in casa.
In schimb duminica dimineata la 6 dadea din picioare in ritm de mars si pacanea salteaua cu mare veselie!

Mandra mea face mofturi la mancare, dovleceii umpluti i-a papat doar dupa ce i-am blenderit la maxim (desi totul era tocat marunt, special ca sa nu mai pierd juma' de portie prin blender), iar ieri i-am facut budinca de dovlecei, pe care am dat-o la gunoi (si acuma mi-e ciuda ca n-am papat-o eu, tare buna iesise, dar asa niste nervi aveam, ca nici n-am vrut s-o mai vad in fata ochilor). Azi o voi trata cu vesnicul piure de legume, si am sa incerc si putina ciorbita cu paine. Iar cu pasatul m-am resemnat: o sa pape fata mea pasta de mancare pana o duc la gradinita!

Ma, tot ma tin sa va intreb: voi cum ii mai echipati pe pitici noaptea? A mea nu sta invelita sub nici o forma, asa ca ii pun cate un costumas d-ala intreg, cu maneci si craci (cu botosi), sunt subtirele-subtirele dar tot am impresia ca i-ar fi cald, mai ales dimineata. O prietena zicea ca o tine doar in body, oare nu-i ingheata cracanele? Eu ma iau dupa mine, ca-s friguroasa si inca ma mai invelesc cu pilota, macar pana la brau.

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

atat in timpul zilei cat si noaptea marc sta in body-maieu subtire , fara ciorapi , si nu ii e frig

Roxana & Marc
reclamaMarc-Antonio
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reby spune:

La multi ani sarbatoritilor din aceasta saptamina, sa creasca mari si sanatosi!

mihaela_s: foarte frumoasa excursia voastra, si cel mai bine este ca fetitele s-au distrat pe cinste

dana_ene: bine ai revenit de la mare, esti o fericita

roisin: sa stii ca si eu am aceeasi problema la culcare, pentru ca nici David nu sta invelit (si eu dorm doar cu ceva pe mine), am senzatia tot timpul ca il imbrac prea gros, pentru ca ii pun pantalonas lung + body cu mineca (sau bluzica)

cristinamh: ma inscriu si eu la un tricio pentru David marimea 30, daca se poate o nunata de verde,daca nu orice altceva

I-am dat si eu pentru prima data carne de pui la gratar si i-a placut tare mult, insa nu prea am diversitate la fructe si l-am cam innebunit cu banana.
Am fost la festivalul Tuborg cu David, si sa stiti ca se cam uita dupa fustele scurte (nastrusnicul lu' mama).

Toate bune,
Reby si David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Mihaela: ma bucur ca v-au folosit indicatiile, si ca v-a priit calatoria. Va mai asteptam la Bucuresti, data viitoare poate nu mai pierdeti "Casa basmelor".

Corina: eu pe horia il culc imbracat noaptea in body cu maneca scurta, cu o bluza cu maneca lunga subtire subtire pe deasupra, pantaloni lungi, nici prea grosi, nici prea subtiri si sosete; iar ziua in maneca scurta, pantaloni subtiri si fara sosete. De invelit nu-l invelesc ptr. ca oricum se dezveleste.

Danat: eu zic ca daca ai timp sa te duci la intalnire, o sa afli lucruri noi,..si de ce nu?? apoi si noi
Am reusit sa ma uit duminica la emisiunea despre vaccin. Tu ai urmarit-o? Concluzia ar fi ca riscul de complicatii in urma vaccinului e mai mic decat complicatiile pe care ar putea sa le faca in urma bolilor (rujeola in special).Si medicii romani sunt de parere ca e bine sa se faca vaccinul.

Voi ce ati auzit fetelor despre TRIMOVAX, vaccinul care se face la 1 an? Este destul de controversat, unii cercetatori au emis un studiu ca ar da complicatii digestive si autism. Dupa studiul asta in Anglia s-a continuat administrarea vaccinului (desi un englez este autorul), iar in Japonia s-a intrerupt administrarea. Incepand din iunie se face si la noi, inainte era doar cel antirujeolic.

Pupici!




Tigresa si tigrisorul Horia
http://horia.photoart.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mihaela, bravo, sunteti tare curajosi si plini de viata! Si aveti noroc cu cele doua minuni care se inteleg si se descurca frumos impreuna.

Danateu, are dreptate Tigresa noastra, si eu am vrut sa zic (dar am uitat, hic! ): musai sa mergi la intalnirea aia si sa ne spui si noua ce chestii faine afli! Eu cu Help Netul nu am treaba, dar mi-am facut card Sensi Blu (si poate reusesc sa bunghesc pe site-ul lor cum ma inscriu la clubul de mamici)... si astia tin tot felul de conferinte si intalniri pe teme instructiv-educative. Parerea mea e ca merita sa auzi o parere competenta, mai ales ca subiectul ne "doare" pe toate.

Cristina, la pagina cu intalnirea de sambata, poza "Petra, Andrei, Marc" (a cincea) ar trebui sa se numeasca "Petra, Alexa, Marc". Zic si eu...

Va pupez, am expediat copila cu buna in parc si acuma ma apuc de intors casa pe dos. Am un imens munte de rufe care asteapta sa fie calcate!

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Roisin, cat pe-aici sa te prind pe net, da' te-am pierdut pe ultima suta Acum mi te imaginez calcand de zor...chiar, iti place? Ca pe mine ma enerveaza la culme calcatul, dar am inteles ca sunt femei carora chiar le place, le calmeaza cica...(asa chiar n-o pot intelege, dar orice e posibil..)
Cat despre culcat bebeul noaptea, pai eu il culc in body+pantalonasi scurti si, eventual, daca-i mai racoare seara respectiva ii pun si o pereche super-subtire de sosete (nu de alta, dar eu mereu am suferit de frigul de la picioare - cu toate ca Raducu nu are ovare )

Cristina si Freia frumoase pozicile si bebeii nu mai zic!!! Mai ales poza aia cu carucioarele aliniate e bes-ti-a-la!!!

Mamicile arata din ce in ce mai bine, nu mai zic nimic, ca vad ca nu aveti de gand sa treceti odata bacalaureatul ala

Cred c-o sa ma duc la conferintza aia la National, poate mai intalnesc vreo mamica DC, mai stii, ca s-a umplut lumea de membrii DC . AOleuuuu, sa nu uit sa sun de confirmare, ca oamenii asa au scris pe invitatie...

Bey la noi s-a oprit apa calda, mama lui de Bucuresti si centralele lui cu tot si nu mi-e atat de Raducu, ca pe el il "rezolv" cu o oala mare de tot, dar eu ce ma fac?! Imediat ma doare burta daca pun apa rece pe mine, offfff! Vedeti ce "probleme" existentiale avem noi romanii?....Ca ne cam plictiseam.

Tigresa, cat despre partea cu vaccinul, pfffuuu, noroc ca mai este timp pin' la un an, poate se mai lamureste ceva...eu stiu ce interese enorme sa invart in lumea farmaceutica si stiu ca nu s-ar spune pe bune, ma mir ca au ajuns astia de la Antena 1 sa patrunda in culisele astea. Eu ma ghidez in general, nu mereu, in functie de ceea ce fac cei din tarile (mai demult) civilizate. Daca ei au exclus acest vaccin, apai nu sunt tampiti!

Haide pupici la mamici ca merg sa "forez" pe net dupa pensiuni la munte care sa aiba si apartamente in dotare ca am vrea s-o luam si pe mama mea cu noi trei. Apropos, mercic Roisin de info!



danat si bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

tovarasa Cristina, io stiu ca mata vrei sa il combini pe nea Andreiu cu Petra.. da' nici chiar asa mei. Si... mi-oi fi dorit eu baiet.. da se vede de hat ca ii fata mei... are niste chestiuni galbene la urechi... vazusi? Sa aduc o lupa la tine?

Zi ca ai facut-o in ciuda ca nu te-ai pozat langa gagica lu' Andrei si te iert...



Freia si Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

In sfirsit ne-am acomodat si noi cu fusul orar. Credeam ca nu mai reusesc sa reintru in normal cu Emma. As' noapte a dormit toata noaptea cu o singura trezire. Imi era frica ca daca o pun in patutul ei o sa faca nazuri, avind in vedere ca in Ro a dormit cu mine in pat si se trezea intr-un cot, se uita la mine sa vada daca sint acolo si adormea din nou. De adormit o mai adormeam in brate, dar neleganata, spre "ciuda" mamei care vroia sa mi-o adoarma leganata, dar eu stateam ca un Cerber si o pindeam:))).

Emmei i-a facut tare bine vacanta pentru ca nu a vazut atitia oameni si copii pina atunci si, spre surprinderea mea, e foarte sociabila, ride si vrea la toata lumea. Pe copii ii iubeste la nebunie si, cind aude glasucior de copil, devine f. atenta si cauta in jur sa vada de unde se aude. Nu prea am avut noi un program de masa prea bun, ca toata ziua eram pusi pe drumuri, dar de mincat a mincat binisor. Bineinteles ca maica-mea a comentat ca ii dau de la borcanele, dar eu am lasat-o sa vorbeasca:)). Inca ma mai crede copil de 10 ani si i-am spus ca pina acum mi-am crescut singura copilul fara ajutorul nimanui si nu trebuie sa ma verifice ea la geanta copilului sa vada daca i-am pus apa sau sa imi dea sfaturi invechite. Ce nu poate ea concepe e cum de nu ii dau Emmei sare si zahar si se intreba de cind e "moda" asta, ca pe vremea ei nu era. Aaaaa, socru-miu mi-a spus ca Emma e mica. Uhhh, imi venea sa il iau la bataie. De la iaurtul campina a facut bubite pe fata si in ultimele 4 zile nu i-am mai dat.

Imi era frica (,) ca o sa vrea numai in brate ca...dehhh...toata lumea a carat-o si pupacit-o.... si ea a stat fara sa se plinga...si ma temeam ca o sa mi-o strice:)). Vad ca azi si ieri a adormit singurica. La Viena am stat numai 4 zile (am avut o discutie in contradictoriu cu dragul meu cumnatel si mi-am facut bagajele si am venit cu trenul) si l-am mai prins pe tati o zi in Ploiesti. Emma cind l-a vazut a inceput sa plinga si ii siroiau lacrimile pe obrajori, iar tati era asa de suparat. Dintre neamurile noastre:)) la mama a tras cel mai mult, cum o vedea se insenina toata si chiuia.

De cind am ajuns in Ro baia a devenit un chin cu plinsete, ragete si stat ca o scindura ca nici nu puteam sa ii fac baie decit in picioare. Vad ca si aici a continuat poveste, unde inainte era o placere sa ii facem baie, acum ne ia toate transpiratiile. In legatura cu vorbitul, cind o strigam pe bunica, Emma zicea "baba". Merge aproape singurica, dar trebuie sa imi simta un deget, sa stie ea ca nu e singurica. E o fricoasa si jumatate, dar o las in ritmul ei.

Poze am facut circa, dar trebuie sa le duc la facut.

Chit ca ma mai repet...bate din palme la comanda:)) "bravo", danseaza (misca mai mult din piciorul sting) cind aude muzica si apoi se misca cu tot corpul sau ridica minuta stinga in sus. Se pare ca va fi stingace (si tati e, dar l-a fortat ma-sa sa scrie cu dreapta cind era mic) pentru ca mai tot face intii cu stinga si apoi cu dreapta. Ultima performanta e ca urca scarile...nu de-a busilea, ci ridica piciorusul (bineinteles ca cel sting), tinuta de miini, cind ajunge la scara si il ridica destul de sus ca e capabila sa urce scara. Urcatul scarilor a devenit o placere, cind le vede, directia acolo. Dupa ce urca 4-5, se intoarce si vrea sa le coboare (aici sta mai prost ca nu stie cum:)), dar nu ii e frica deloc. A inceput sa faca scandal cind o tin in brate, pentru ca vrea pe jos...se apleaca peste bratele noastre pina sintem nevoiti sa o lasam sa mearga. A devenit f. posesiva. Ieri i-am luat un costum de baie (dr. ne-a recomandat sa mergem la mare, asa ca de saptamina asta vom merge la ocean sa ne bata soarele si briza) si nu l-a lasat din mina nici cind vinzatoarea a vrut sa verifice pretul. A mers prin tot magazinul cu 2 umerase in cite o mina si daca incercam sa i le luam, urla cit o tinea gura.

Aseara a dura 45 de minute sa o hranim, tati o tine in barte si eu alergam cu mincarea in casa dupa ea. Speram sa nu ajung sa umblu dupa ea sa o hranesc, dar se pare ca e inevitabil. De acum ne asteapta ce e mai greu, pina acum a fost floare la ureche.

Noi ne pregatim de bebe nr.2...chiar si tati a dat vestea ieri (ceea ce m-a uimit:)) unor prieteni ca vrem si bebe nr.2.

Azi am inceput sa ii dau o lingurita de lapte integral si o sa continui in fiecare zi cu cite una. De fapt i-am dat din canita, ca vreau sa o dezobisnuiesc de bautul lapticului din biberon si sa faca asocierea noului lapte cu canita. Laptele integral i-a placut...stateam cu emotii ca nu o sa ii placa. Apa ramine in continuare favorita si bea si cite 10 inghitituri deodata din canita. Cred ca o sa incep sa ii gatesc ca pentru oameni mari, dar fara condimente, ca am observat ca ii place mai mult mincarea cu sare si de acum e fetita mare, mai are 2 sapamini pina la un anisor si o sa incep sa ii dau si out intreg si zahar si miere. Nu mai stiu ce alimente interzise pina la un an mai sint. Daca stiti, spuneti-mi si mie.

De azi incep sa ii fac si tratamentul pentru Ca si vineri, duminica si martea viitoare trebuie sa ii facem injectie cu D2 ( Oana_noemi...nu se mai face D3 in Ro ).

Am mai vrut sa spun ceva, dar se pare ca imbatrtinesc si nu imi mai aduc aminte..mai revin....atunci cind o sa ma ajute memoria:)).

Am pus pozele artistice de la 11 luni...cu intirziere, dar asta e:))).

Pupam sarbatoritii din zilele in care nu am avut ocazia sa ii felicitam. Noi incepe pregatirile de petrecere care va avea loc pe 11 iulie.

Pupam mamicile si bebeii!!!

http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mai, eu nu stiu ce sa spun de vaccin, m-ai pus pe ganduri Tigresa. Eu as vrea tare mult sa-l faca, sunt complicatii grave pe care poate sa le faca la pojar si oreon. Dar daca e cu asa riscuri si vaccinul...o sa ne interesam despre asta.

Intreba cineva de bazin gonflabil, noi avem unul dar e mare si nu l-as umple cu apa in casa, iar pe balcon bate vantul. Doar daca ar veni iar caldurile de anul trecut poate l-as pune in folosinta. La noi nu e cald, suntem inspre nord cu toate geamurile, asa ca e tocmai bine, iar pe balcon bate tot timpul vantul. Noi l-am luat pentru zilele cand vom merge aici in apropiere la un lac amenajat cu plaja cu nisip, unde apa e rece ca sa intre Silvia in ea.

Iuliana, succes pentru bb2!

Roisin, eu pe Silvia o culc numai intr-un body fara manecute(sau cu maneci scurte) si cu pantalonasi lungi subtirei. Fara sosete in picioare. Nu sta invelita defel nici ea. Asa o culc deja de cateva saptamani si nu am avut nici o problema. La noi sunt 23-24 grade maxim. Si eu sunt friguroasa si ma acopar inca cu plapuma, dar dorm numai intr-o camasuta subtire.

Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput