despre obsesia maritishului
Raspunsuri - Pagina 3
olga_stan spune:
buna la toata lumea! foarte interesant tot ceea ce ati scris! subscriu si eu la acest subiect.
eu sunt si pentru casnicie si pentru independenta, totul depinde de felul nostru de a fi, de ceea ce vrem de la viata.
apreciez fetele cere vor sa intemeieze o familie, casnicie alaturi de un barbat..este modul lor de a se implini, perceptia lor de sine se defineste prin sentimente si calitatea relatiei lor.
apreciez si femeiele care sunt independente, pretuiesc puterea. constiinta lor de sine se defineste prin capacitatea de a obtine rezultate, se simt implinite prin succese si realizari.
parerea mea este sa acceptam oamenii asa cum sunt! nu pot sa spun ca este bine asa sau asa!
olga
danac spune:
Si eu am fata asa ca..........
Si sa nu radeti..dar eu l-am cerut pe taica-su de barbat(era sa zic de nevasta)..nu glumesc..
piciulica spune:
O femeie casatorita poate fi in acelasi timp si o femeie independenta. Eu ma consider una dintre ele.....
Toate cele bune si bafta sa gasiti sotul care sa va respecte!
petra spune:
O femeie independenta cu siguranta isi v-a gasi perechea care sa-i respecte aceasta caracteristica.
De unde si pana unde casatoria ar concura independenta unei persoane. Daca noi femeile consideram ca odata casatorite nu mai suntem independente si pe picioarele noastre, atunci nu am fost niciodata independente, ca am fluturat o armura care a palit odata cu o semnatura data in fata ofiterului de stare civila. Aceeasi problema si-o pot pune si barbatii.
Eu una am o fetita care imi arata de pe acum personalitatea ei puternica, pe care incerc sa nu i-o stirbesc, incerc sa-i canalizez aceasta caracteristica constructiv, si probabil ca daca voi reusi ea v-a stii sa aleaga in viata binele de rau. Imi doresc sa o vad ca are viata ei, familia ei si ca fericirea ei se cladeste pe iubirea pentru sot si copii, nu pe relatii pasagere in viata, sau pe mai stiu eu ce lucruri contra firii.
Mai bine sa o stiu obsedata de maritisul cu barbatul visurilor ei, decat preocupata cum sa aflu ca ea nu are afinitati catre un barbat ci catre o femeie!
Sunt mult de zis si de despicat probleme asta pe toate partile dar este prea mult.
Cum toate in viata trebuie facute la timpul lor si maritisul acesta trebuie facut cand trebuie si mai ales cu cine trebuie.
Lizuca, nu am nimic personal cu tine, dar as vrea sa te intreb doar: Nu ti-ar fii drag ca fata ta sa se bucure si ea in ziua nuntii ei la fel cum te-ai bucurat si tu? Chestia cu independenta cred ca tine de educatie, de modelarea omului pana ajunge la casatorie.
Eu una am prietene care una dintre ele, a vrut sa se casatoreasca cu cel iubit imediat dupa terminarea liceului cu toate ca avea multe idealuri . A facut-o, acum traieste linistita langa omul iubit, intre timp a facut si facultatea, a reusit si profesional. O a doua prietena visa de mica sa fie medic, sau farmacista. Nu a fost la nici o petrecre nimic, a invatat doar a luat la facultate si acolo a vrut sa fie prima, sa aiba cariera. A terminat facultatea, rezidentiatul , acum a ajuns lector universitar si medic bun, dar este singura cuc, si nici nu are macar un prieten. Cand am fost in Ro. am stat cu ea de vorba si intr-o clipa de sinceritate ea mi-a zis: stii nici nu stiu bine cum este sa ai o relatie cu cineva! sunt satula de invatat si de carti, as vrea sa am si o viata de familie dar ma tem ca este cam greu daca nu prea tarziu.
Si revin cu o alta intrebare: Care dintre ele este mai castigata? cea obsedata de maritis sau cea obsedata de independenta si cariera?
Scuze pentru ca m-am lungit asa de mult, sper sa nu va fii plictisit!
oz spune:
Taica-meu m-a invatat ca, o femeie trebuie intai sa aibe o oarecare independenta ca sa se marite cu sanse de reusita. Si cum dureaza sa-ti faci o situatie pe cont propriu: scoala, locuinta, masina, etc, o fata nu poate astepta atat ca o apuca menopauza ...parintii sunt responsabili sa asigure fetei (copilului) un start in viata. Cu alte cuvinte, daca fata are apartament, tot ce-i trebuie in el, masina si suport financiar de la parinti, isi poate permite sa se marite cu cine doreste, cu barbatul pe care-l iubeste, si, stapana fiind in propria ograda nu trebuie sa faca compromisuri dureroase, sa 'inchida ochii' la sotior, pentru ca nu depinde de el si nu risca sa se intoarca 'cu coada intre picioare' in locuinta parintilor.
Cred ca fetele obsedate de maritat in Ro sunt cele care au un prieten cu bani sau ceva potential, cred ca putine fete se grabesc sa se marite si sa stea cu parintii. In fond, fetele mai saracute incearca sa scape de sub tutela parintilor maritandu-se, si ajung destul de des la cheremul unui barbat, pe care (foarte naiv) incearca sa-l schimbe.
olga_stan spune:
nu pot spune ca o fata este obsedata de maritis. faptul ca isi doreste foarte mult acest lucru tine de educatia primita,.. fara sa vrem primim aceasta educatie de a ne intemeia o familie. normal ca pana nu gustam din aceasta prajitura numita familie, care la unii se dovedeste a fi amara si ramane cu un gust amar si cu ideea ca mai bine este sa fii independenta, dar la altii se pare ca prajitura este dulce si militeaza pentru familie.
cel mai frumos lucru ar fi ca noi sa gasim o formula si sa le avem pe toate: independenta, cariera, familie, fericire. sceste cazuri sunt rare, dar sunt.
ceneva intreba daca este mai bine sa fii obsedata de maritis sau de cariera si independenta...eu zic ca ar fi bine sa fim obsedate de cariera, independenta, familie...de ce nu?!...eu cred ca se poate!
olga
acina spune:
Buna ,
bun subiect .
Depinde mult de educatia primita.
Cei de la tara sunt mai conservatori cu privire la relatiile fara casatorie.Si stiu asta din experienta mea.
Cand am fost petru prima data eu la parintii prietenului mei , am ramas peste noapte. Si iata ca mama lui se duce sa pregateasca 2 paturi separate ( in doua camere separate).Sa mor de ras nu alta .
A trebuit Dan sa-i explice ca nu e necesar , ca noi dormim impreuna.
Cand ne-am luat casa , insistau sa ne casatorim intai si apoi ne luam casa.S-au mirat f mult cand le-am zis ca eu nu vreau sa ma casatoresc atunci si daca o s-o fac va fi atunci cand voi simti ca e momentul nu pt ne luam casa.M-au intrebat " cum dar parintii tai sunt de acord cu asa ceva".
Le-am spus ca da.
E f greu sa schimbi mentalitati.
Cred ca femeile se sperie mai mult de singuratate si asta se intampla pt ca nu au incredere in fortele lor.Le este frica sa se descurce singure.Nu cred ca pot face singure fata vietii.Dar e vb si de societatea care marginalizeaza o femeie singura sau o privesc destul de ciudat pe cea care traieste cu cineva dar nu este casatorita .
Cred ca pe viitor se va schimba aceasta situatie si vor exista din ce in ce mai multe cupluri care nu-si oficializeaza relatia dar sunt ok si fara probleme.
Anca