Viata in Germania (10)
Raspunsuri - Pagina 8
roxanak spune:
Nu stiu daca pot sa-ti explic prea bine, dar o sa incerc. "Zahnersatzversicherung" este o asigurare suplimentara ptr. dinti in cazul necesitatii unei proteze, implantat, pod si cum s-or mai fi numind dintii "de plasic" cum le zic eu. Daca esti asigurat normal "Gesetzliche Krankenversicherung", casa de asigurari nu-ti preia costurile ptr. astfel de neplaceri la dinti si crede-ma situatia devine tragica cand auzi preturile ce trebuie sa le platesti. Cu o astfel de asigurare suplimentara lunara, in cazul unei proteze,..., casa de asigurare preia in inregime, sau partial costurile (asta nu stiu exact, depinde de fiecare casa de asigurari in parte).
Eu personal nu am o astfel de asigurare, ptr. ca eu si plombele mi le fac in Romania.
Pupici
Katink spune:
Pentru Nicolle,
vezi si in materialul de aici, si tot pe acest forum da cautare dupa "Recunoastere diplome" sau "Medici in Germania":
http://www.romanians-de.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2505&highlight=recunoastere+diplome
Numai bine,
Katink
osolita spune:
quote:
Originally posted by roxanak
Am si eu o intrebare. Acum catva timp exista un site www.rom2.de al diasporei romane din Germ unde de asemenea erau informatii utile. Intre timp situl nu mai exista. Inainte sa plec in concediu am cautat si l-am gasit din nou sub alta adresa, pe care din prostie nu am pastrat-o iar azi pot sa dou cautare dupa ce vrea sufletul meu ca nu o mai gasesc. Poate sa ma ajute cineva???
Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)
Cred ca noul site se numeste www.larg.de sau cel putin asa am eu impresia, acum cand am intrat pe site mi s-a parut cam ciudat ca nu mai are nici una din rubricile dinainte si stiu ca era plin de informatii utile.
roxanak spune:
Nu cred ca e larg.de . Era un site care purta ca titlu "Portalul romanilor din gemania: romani in germania". Caut pe google de ma dor degetele, dar nu mai gasesc. Pacat ca erau lucruri foarte interesante si informative.
iris spune:
[quote]Originally posted by tinatache
aici se mai pot gasi formulare de printat pt eliberare pasapoarte(de ex.):
http://www.dgeip.kappa.ro/pas_elib.htm
Or fi altele dar nu am cautat ca nu am avut nevoie. Si legi mai sunt... asta cand merge site-ul ca acuma vad ca are pauza... o fi in concediu.
hallo hallo si hilfe hilfe; m-am porcait cu o timpita cretina si nesimtita la trelefon, timpita de la consulatul din bonn; asa ca sa ma acmez si va intreb si eu cum sa flu eu adevarul: se mai pot sau nu face pasaporate noi prin consulatele astea nenorocite, fir-ar ei sa fie; aud ba ca da ba ca nu; fiecare ce stie, nimic clar; tanti aia de la consulat, nu va povestesc cum a decurs conversatia, zau ca eu sint pasnica si politicoasa si vorbisem cu vreo 5 functionari germani la telefon inainte, m-a socat individa...deci mi-a zis 'nu draga, numai in romania se fac pasaporate noi pt cei cu viza temporara...'; asa stiti si voi? miine ii iau la intrebari pe cei din berlin, tare mi-e sila sa cada pe mine magareata sa fac pasaport sotului meu la brasov; de pe site-ul celor de la evidenta informatizata a populatiei nu am gasit nici o adresa sa intreb: spun ei acolo ca avind motive temeinice poti face pasaport nou la consulat - am motiv temeinic sa nu fac, eu nu mai inteleg nimic poate ma linistesc pina miine si o iau de la capat; acu ziceti si voi ce stiti pe tema pasaport nou facut in germania , bitte (sau vorba sotului meu, la paris, la roma, oriunde ...)...
va pup
Fabya spune:
O intrebare este cineva din Bad Mergentheim ???urmeaza sa ne mutam acolo luna aceasta.....
Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos
tinatache spune:
iris, pt tine am un raspuns care n-o sa-ti placa: la Muenchen scrie mare si tare ca pt cei cu green card NU se fac pasapoarte. Eu mi l-am facut prin procura speciala in Romania.
Cristina
mamica dulce spune:
fetele..azi am fost la plimbare si am dat de doua fete romance ,chelnerite cu contract care vin de vreo 4-5 ani si mai bine aici si am vorbit noi ce.am vorbit,normal ca ma laud cu baietu' mamii cel frumos si ma intreaba daca primesc nu.s ce bani de la stat.. si au ramas foarte surprinse cand le.am zis ca doar alocatia lui bebe de 150 pe luna si eu 70 de euro la nastere.
Ele au zis ca trebuie sa fie mult mai mult,ca au auzit destule de cand tot umbla prin germania..faza este ca asa stiu si ai mei de la diferiti prieteni care au fete maritate cu neamt aici(dar ce si cum exact ..mister total)..si acu' stau si eu si ma intreb..parca nu s.a mai discutat aspectul asta la viata in germania,aici pe forum.
pe scurt,voi ce si cat primiti si in functie de ce?
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
blancas spune:
Si noi l-am facut prin procura.Am facut procura la ambasada Berlin+copie legalizata pasaport si de Craciun am trimis actele prin cineva in tara la persoana imputernicita.A durat cam 2 saptamani parca si apoi ni le-a trimis toate actele originale(certificate casatorie,buletine etc) prin DHL(50 euro) si a fost totul ok.