Viata in Germania (10)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Cami, unde se face pasaportul individual pt.copil, in Romania sau la Bonn(si eu tot acolo trebuie sa merg)?Ma deruteaza experienta Cristinei(tinatache) exista deosebiri intre consulate?Deja am dureri de cap, nici nu s-a nascut copilu`si eu m-agit!
Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Mona_B

Cami, unde se face pasaportul individual pt.copil, in Romania sau la Bonn(si eu tot acolo trebuie sa merg)?Ma deruteaza experienta Cristinei(tinatache) exista deosebiri intre consulate?Deja am dureri de cap, nici nu s-a nascut copilu`si eu m-agit!
Ramona

ramona iubita burtica, stai calma ca pana nasti se mai schimba enshpe legi. Ai sa te interesezi la momentul respectiv, lasa durerile de cap ca or sa vina si ele, nici o grija. sarcina usoara!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

Mona_B,
se face pasaport individual la Bonn dar cu conditia ca unul din parinti sa aiba domiciliu in Germania si viza parintelui respectiv sa fie pe minimun un an inainte din momentul in care aplicati.
In pasaport ne-au spus clar, si la telefon si la ei la consulat (a fost sotul)ca nu se mai trece dupa noua lege

...dar cum am mai spus si cum a spus si tinatache nu te poti lua dupa ce e acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Fetele care stiti bine germana, ma puteti ajuta sa traduc azi-maine un text de specialitate?

Please........

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

feteleee..tineti-.mi pumnii bitte pentru luni!!!!!

Cu info de la Monica,mi-am luat cordul in dinti si azi dimineata cu o caruta de texte si emotiim.am infiintat stilata si discreta la arbeitsamt....
Cand colo nenea cela,foarte dragut de altfel,mi-a zis ca pan' s-ajung io intre 4 oki cu berateru' ..tre' sa aduc nu.s ce foicica de la primarie,cum ca pe bune locuiesc unde zic ca stau.
si cum ei inchid devreme vineri,ramane pe luni dimineata marea intrevedere.
Mi-am facut rost de foita,mai completez un formular si ma duc luni dim la 8.30...macar azi stiam una si buna,dar asa iar stau si clocesc un weekend intreg ce.o sa fie..ce.o sa fie..

dar nu.i bai,ca poate ma mai docomentez de la voicu ce tre' sa spui acolo sa.l coclesc sa ma trimita la umsulungu ala de.mi scapara mie inimioara dupa el
fac io misto acum,dar am inima cat un puriceeeee!!!!
HELP!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Bafta multa mamica dulce!
Sa ne zici si noua cum a fost si ce hartii ti-au trebuit? Cumva Meldebescheinigung?
Si pe mine ma tenteaza o vizita acolo, desi, cum zicea si tinatache in orasele mai mari, fac astia de la Arbeitsamt niste mutre......:-(((
Pe mine m-a luat acum vreo 2 ani una, ca de ce imi invat fata romaneste, daca eu vreau sa stau aici:-( Ce legatura avea....cu prefectura, nu stiu:-)) Ca eu mersesem cu diploma in "dinti" sa-i arat ce am studiat eu in RO si ce-mi recomanda sa fac aici.Asa ca, am mari emotii sa mai dau inca odata ochii cu ea, iar sansele sunt f. mari, dat fiind ca nu sunt decat 3 berateri:-))
O sa vad pe la sf. lui iulie, ca atunci intentionez sa le fac o "vizita de curtoazie":-))

PS Am rezolvat cu traducerea! Pt fetele care au incercat sa ma ajute, multumesc mult si mii de pupici!

Schönes Wochenende!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

papa.. cum sa te incurajez...?? pot sa-ti spun ca la mine prima luna a fost cea mai grea! apoi incet...am invatat..sa imping cu piciorul cosul de haine..si tot ce se putea impinge! numai de bb ma ocupam sa-l iau in brate! in rest..nimic!acum dupa un an...nici nu-mi vine sa cred..prin tot ce am trecut!

felicitari! ma bucur ca e papaciosa..asta-i cel mai bine! si daca-i dai tzitzi.-..o sa prinda ...super puteri!
sa fitzi sanatoase amindoua..si sa avetzi grija de voi!

si pe mine m-ati facut curiaose cu arb-amt-ul!
eu am intrebat ceva inainte sa nasc...cum ca e un warte liste pt ..umschulung..si de astea..si am intrebat ca daca s-ar putea considera wartezeit pe warteliste perioada de un an..sau doi cit stau cu bb acasa! Si aia mi-a zis ca NU.. ca trebe sa duc..adeverintza ca bb e la gradi sau ca sta cu el cineva! fis..si daca vine mama???si sta cu ea??

astept sa vad ce ati facut voi!
eu va tzin pumnii sa iasa bine!
Succes!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

fetele...timpul trece..grijile mele fac pui..
cum e cu warte liste??ca eu de asta n.am auzitsper sa n-am "norocul" asta,mai ales ca bebe mai are un an pana la gradi.
De fapt,toate sperantele mele se pun intr.o scoala din Bonn pe care vreau sa o obtin ,e de doua ori pe sapt/3 ore/2 ani si asta s-ar rezolva cumva.
Eu pe faza asta ma duc cu toate panzele susaltfel....nici nu vreau sa ma gandesc la asta,vedem noi luni.

Saso,papadicu nostru are numai un puisor de fetita,oana,ai pus poze pe undeva??O sa te sun zilele astea,abia astept sa vorbim!
multi pupici si multa sanatate !!!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

nemtoaicelor,unde ati disparu??ca de 3 zile n.a mai scris nimeni!!!

am fost azi la arbeitsamt si am facut o mare branza!
efectiv sunt neagra de suparare,va povestesc cand imi revin.

poze noi cu puisorul
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Bona sera de la München!
Am sosit de la Romanika dar mi-s racita fuarte tare,am nejte dureri de cap de n-am avut in viata mea.Voi cu ce va "tratati la cap"?Noroc cu Coldrex-ul ca ajung la balamuc .
Is nerfoasa rau ca vecinii astia au luat-o razna:mi-au stricat mindretea de parc de sub terasa cu o alee oribila facuta pt masinile de pompieri in caz de incendiu ...

Pupi,

Alina

Mergi la inceput