Duphaston
Cand trebuie eu sa incep sa iau duphaston, in conditiile in care ultimul ciclu a venit fortat, adica tot cu duphaston?
Azi sunt in ziua 31, nu am avut ovulatie, ciclul inca nu a venit, deci trebuie sa-l provoc iar?
Multumesc mult
Medeea
Raspunsuri
irinacodrina spune:
Medeea, eu duphastonul nu-l iau ca sa imi provoace menstruatia, ci ca sa imi reglez hormonii.... LH-ul la mine este prea mic.
Uterul si endometrul sunt si ele prea mici, se urmareste dezvoltarea lor, cat de cat.
Duphastonul il iau cate 2 pe zi, in zilele 14-25.
Pentru declansarea menstruatiei, am facut injectie intramusculara cu progesteron, cate 3 fiole (deodata) 2 zile la rand.
gogosar spune:
Si eu tot la fel.Am luat duphaston, pentru ca mi-a iesit Lh prea mic. Intre zilele 16-25, cate 2 pe zi. La mine cel putin nu a avut legatura cu uratii. Au venit la fel.- adica cum au vrut ei.
Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.
Medeea76 spune:
Irina, Duphastonul ,din cate am inteles eu de la fete, contine progesteros, sau cel putin are aceleasi efecte ca si Progesteronul. Daca ar fi sa calculez in ce zi am luat eu luna trecuta Duphaston, ar iesi cam ziua ... 120!!! Pentru ca nu am mai avut ovulatie din noiembrie anul trecu, in ianuarie am luat Duph., mi-a venit ciclul, dupa care iar nu am avut nici ovulatie, nici ciclu, asa ca iar am luat Duph. si mi-a venit, iar acum nu stiu daca trebuie sa iau iar Duph ca sa-mi vina, pentru ca asta inseamna sa repet procesul la nesfarit, ca oricum ovulatie nu e!
Ma gandesc sa iau Duph, ca sa-mi vina ciclul, apoi sa incep un tratament de stimulare foliculara sau ovariana, nu prea am inteles eu diferenta. Eventual ceva naturist, am auzit de Kamayani, pastile indiene foarte bune.
Ce spuneti, fetelor?
Medeea
irinacodrina spune:
Medeea, dar doctorul ce zice? Nu lua de capul tau! La mine a functionat...in prima luna de duphaston, menstruatia mi-a venit chiar in ziua 28 sau 29... mie in mod normal imi vine ba prea rar, ba prea des......
Dar fiecare reactioneaza diferit, asa ca nu te lua dupa noi.... mergi la dr.
anis spune:
Intreaba dr neaparat...nu te lua dupa ce au m-ai facut fetele...e foarte important la chestii din astea ,pt ca fiecare persoana are ritmul ei..si daca tu ai un dr la care mergi frecvent si daca e cat de cat competent ,te cunoaste si va stii ce sa faci.
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Medeea76 spune:
Ok, multumesc,dar credeti-ma ca mi s-a acrit de doctori si mai ales de cati bani am cheltuit si ar trebui sa cheltui in continuare cu controale, analize, tratamente etc.
Medeea
mishi spune:
Medeea, duph. nu se ia decat cu analize amanuntite pentru ca are o dozare diferita de la femeie la femeie. Eu am avut o experienta urata cu Duph anul trecut cand, culmea, o doctorita ginecoloaga mi l-a recomandat, dar fara analize de singe sau urina si am avut o hemoragie de toata frumusetea dupa numai 2 serii de duph. De atunci nu mai iau medicamente "dupa ureche". Acum urmez un tratament care include Duph dar dupa multe analize si ma simt foarte bine. M-as simti si mai bine daca as avea bb. Oricum, concentratia de Duph se stabileste de catre medic dar nu te lasa pacalita daca nu-ti face analize amanuntite.
Au unii doctori un stil foarte "frumos" sa prescrie medicamente (si mai ales anticonceptionale) fara analize.
Si mai ales, fii optimista!