menstruatia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Draga Lala,eu zic altceva: inainte de a te lua dupa ce spun medicii, care de obicei au opinii diferite si se contrazic ei, iar de cele mai multe ori nu-ti dau explicatii si dupa ani de zile afli ca-ti dadusera un tratament prost, eu zic deci ca inainte de toate sa incerci sa afli care e cauza pentru care ti se intampla ce ti se intampla, apoi sa citesti toate prospectele posibile, sa vezi daca intr-adevar medicul iti recomanda tratamentul corect. De exemplu, cand a vazut ca nu-mi mai vine ciclul, doctorita mea mi-a recomandat Progesteron. Am citit si am aflat ca Progesteronul este necesar organismului dupa ovulatie, dar eu nu avusesem ovulatie!!! Am tot cautat si am ajuns la concluzia ca nu am ovulatie din cauza psihicului, am aflat ca responsabil de partea emotiva este hipotalamusul, care ajuta in acelasi timp, pe scurt, la comandarea hipofizei in vederea producerii de LH si FSH. Am facut analizele si ... surpriza! Ce analize ies prost? LH si FSH!!! Ce faceam daca luam progesteron la recomandarea doctoritei? Drept care am sunat un medic din Germania care mi-a spus ca o sa-mi dea Clomifen, sigur, dupa repetarea analizelor.
Asa ca, fara nici o suparare, dupa cate sute de fete am auzit ca au avut probleme tocmai din cauza tratamentelor recomandate de medici, nu recomand administrarea medicamentelor asa, pur si simplu, dar cel putin sunt convinsa ca e bine sa citesti tot si sa intelegi perfect mecanismul care a declansat "boala" fiecareia.

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Medeea, te rog sa te documentezi mai bine si sa intelegi ca progesteronul NU este necesar numai dupa ovulatie si ca daca nu ai avut ovulatie nu e nevoie de el.
De acord cu faptul ca trebuie sa stim ce pastile "inghitim" (iar eu te asigur ca stiu destul de bine) dar de aici si pina la a stabili singura un diagnostic e cale lunga, pret de citiva ani de medicina...
Probabil ar fi bine sa mergi la mai multi doctori, sa afli mai multe pareri si pe baza cunostintelor tale sa alegi la care sa ramai.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Lala, tocmai asta voiam sa spun, ca daca luam progesteron, luam degeaba, pentru ca pe de-o parte nu am ovulatie, pe de alta parte progesteronul meu e in limite normale. In alta ordine de idei, s-a dovedit ca am avut dreptate in toata ratiunea mea, drept care la vara merg in Germania la medicul care mi-a confirmat aceasta ratiune.
Sigur, ai dreptate, fiecare organism are particularitaile lui, eu nu am facut altceva decat sa incerc sa ajut, nu am avut in intentie nimic rau, imi pare rau daca am suparat pe cineva

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

nu va suparati; eu va multumesc tuturor care ati raspuns;sunt de acord cu voi;fiecare isi cunoaste cel mai bine organismul si vrea ce e cel mai bine pentru el insa din pacate, noua insine ne lipsesc cunostintele medicale necesare si complete pentru a ne evalua starea de sanatate;oare medicii nu gandesc ca noi ? trateaza doar boala (si asta daca avem norocul sa o depisteze exact) si nu pacientul cu particularitatile lui; de multe ori nu se face nici o analiza (se merge dupa simptome)si se prescrie tratamentul;in cazurile mai fericite se recomanda analizele de baza sa zic; cred ca-s extrem de rare cazurile cand un medic recomanda sa se faca toate analizele posibile pentru o boala;si toate adunate plus o minte buna de medic ne-ar duce la un diagnostic corect si implicit la un tratament eficient.
Dar........eu stiu ca cel putin in Romania nu prea este asa.
Sigur ca sunt si medici buni dar nu am nimerit eu la ei poate pe problema asta..
Intre altele..cautam singure

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

A venit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

ti-am zis ?

Mergi la inceput