Rubeola

Rubeola | Autor: Ana71

Link direct la acest mesaj

Aveti idee cat este perioada de incubatie la rubeola si daca poti fi contagios in aceasta perioada?
Daca esti vaccinata si ai anticorpi (IgG pozitiv ) mai este vreun risc cat de mic ca fatul sa fie afectat in urma contactului cu un copil care, dupa 4 zile a facut febra si in a 5-a zi a avut eruptia?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu stiu ca perioada de incubatie la Rubeola este intre 14-21 zile si esti contagios chiar inainte de eruptie.
Daca esti vaccinata nu mai faci rubeola si atunci bb nu e afectat chiar daca intri tu in contact cu cineva care are rubeola.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

daca ai Igg pozitiv poti sa stai linistita. nu e nici un pericol! nu mai faci rubeola si fatul e nici atit

Leta & bb
dr. tutunaru - elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Teoretic daca ai IgG pozitiv nu prea mai sunt sanse sa faci boala. In practica s-au intalnit si cazuri in care persoana a facut boala a doua oara, insa nu cred ca e cazul sa iti faci griji.

Nu stiam ca perioada de incubatie este atat de lunga, eu am facut la 14 ani parca si imi amintesc ca doctorul mi-a zis ca incubatia este de 7 zile de la aparitia eruptiei cutanate. In plus depinde ce numesti prin contact. Boala se transmite pe calea aerului, in masura in care copilul a stranutat sau a tusit in preajma ta, nu prin simpla prezenta in camera cu acesta. Si evident prin contact direct cu eruptia cutanata, insa nu cred ca e cazul.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput