Aveti idee cat este perioada de incubatie la rubeola si daca poti fi contagios in aceasta perioada?
Daca esti vaccinata si ai anticorpi (IgG pozitiv ) mai este vreun risc cat de mic ca fatul sa fie afectat in urma contactului cu un copil care, dupa 4 zile a facut febra si in a 5-a zi a avut eruptia?
Eu stiu ca perioada de incubatie la Rubeola este intre 14-21 zile si esti contagios chiar inainte de eruptie.
Daca esti vaccinata nu mai faci rubeola si atunci bb nu e afectat chiar daca intri tu in contact cu cineva care are rubeola.
alina
daca ai Igg pozitiv poti sa stai linistita. nu e nici un pericol! nu mai faci rubeola si fatul e nici atit
Leta & bb
dr. tutunaru - elias
Teoretic daca ai IgG pozitiv nu prea mai sunt sanse sa faci boala. In practica s-au intalnit si cazuri in care persoana a facut boala a doua oara, insa nu cred ca e cazul sa iti faci griji.
Nu stiam ca perioada de incubatie este atat de lunga, eu am facut la 14 ani parca si imi amintesc ca doctorul mi-a zis ca incubatia este de 7 zile de la aparitia eruptiei cutanate. In plus depinde ce numesti prin contact. Boala se transmite pe calea aerului, in masura in care copilul a stranutat sau a tusit in preajma ta, nu prin simpla prezenta in camera cu acesta. Si evident prin contact direct cu eruptia cutanata, insa nu cred ca e cazul.
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)