inseminare artificiala [IAS] 9
Raspunsuri - Pagina 12
musete spune:
Dr. Moisa nu prea iti recomanda sa stai acasa dupa inseminare. Din contra, chiar iti recomanda sa duci o viata sociala normala, ca si pana atunci. Intr-adevar, te avertizeaza sa nu faci dusuri fierbinti dupa.
Pupici,
Musete
marlen spune:
Buna, eu am reusit sa raman insarcinata dupa a 2-a IAS, si intradevar, mi-a fost recomandata o viata normala dar am ajuns la concluzia ca nu e chiar asa; am pierdut sarcina la 7 sapt. ; ar fi trebuit sa ma protejez mai mult, sa ma odihnesc mai mult,... in fine dupa 9 ore de servici sa vii acasa si sa faci macare, curat , etc ne e chiar bine pt.bb , dar nu mi-a spus nimeni asta; dupa o zi "normala " eram terminata... acum trebuie sa o iau de la capat, dar sunt mai optimista ca inainte, pt. ca stiu ca pot ramane insarcinata, si apoi voi vedea eu... Mult succes tuturor, si odihnitiva cat mai mult dupa inseminari...
Anca Wish spune:
Marlen, imi pare rau. Sa dea Dumnezeu ca data viitoare sa fie bine.
Unde ai facut inseminarea? ai facut stimulare?
Si eu sunt de parere ca trebuie sa ai grija. Macar pana se prinde micutzul acolo...si dupa aceea.
Stiu ca suna aiurea, dar eu daca raman si Exista si cel mai mic pericol, 9 luni stau lata in pat. O sa ma fac cat Casa Poporului. Dar si ce daca? Grasa si mamica
Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
ana maria spune:
Eu va recomand sa va purtati normal dupa inseminare. DAR, nu faceti eforturi, cum de altfel nu ar trebui sa faca nici o femeie care vrea un bebe. Nici sa stati la pat imediat dupa IAS ci ar fi frumos sa va plimbati sau sa va luati un week end in doi, la munte undeva, ca sa va mai plece gandul de la "ce ati facut". mai ales ca mai aveti si "de lucru" in doi dupa aceea.
Eu stiu ca am avut emotii groaznice in ziua cu IAS (scuzati, dar am avut diaree intruna - doctorita m-a asteptat sa ies de la wc ca sa ma suie pe masa) si eram convinsa ca n-am sanse. Si doctorita imi tot zicea sa ma calmez ca nu ma vazuse asa emotiva niciodata.
In orice caz eu am facut la vreo 12 zile de la IAS un test de sange betahcg si a iesit usor pozitiv si de atunci am inceput sa iau utrogestan pentru mentinere. Mi-a facuit doctorita la 5 saptamani o eco ca sa vada cum s-a fixat si daca e nevoie de alt tratament mai complicat de mentinere. Cred ca dsin momentul in care aflati ca e o sarcina merita sa incepeti un tratament special, cu mai multa odihna (oricum o sa va fie asa de somn ca nu veti avea ce face)si o supravegehere atenta.
Experienta mea nu e una foarte bogata, intrucat am avut marele noroc sa reusesc din prima. Dar vreau sa va incurajez si sa va recomand sa nu uitati sa traiti, sa nu va ganditi doar la copil. Bucurati-va de ceea ce va inconjoara fiti vesele si bebe va veni la voi. La mine a venit la doua luni dupa ce m-am decis ca trebuie sa mai fac si altceva decat sa ma gandesc la un potential bebe, dupa trei ani de incercari fara succes.
Acum imi pare rau ca nu luasem decizia de a ma mai gandi si la altceva si de a face multe lururi pe care probabil nu le voi putea face prea curand. Poate multe dintre voi veti spune ca gandesc deformat. Dar veti fi gravide si imi veti da dreptate. Acum ma aflu in situatia in care ma bucur de o iesire in balcon (he he he). Nu ma plang deloc, va dscriu o realitate.
Anca si eu am stat si stau in continuare in casa (majoritatea timpului in pat) din luna iunie. Dar cred ca merita si fiecare efort e pentru bebe mic.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
annaa spune:
Se poate sa grabesc putin lucrurile, si cum IAS in zona moldovei nu se fac, ne gandim la o alta varianta, sa fac tratamentul si monitorizarea aici pana la pregnyl si IAS la Bucuresti.
Pentru inseminare ce analize ai nevoie?
Accepta medici din Bucuresti sa vii la gata cu foliculi gata crescuti si ei numai sa-i?
A mai facut cineva asa sau trebuie sa te monitorizeze medicul care face IAS?
Ana
gabid spune:
Unde imi recomandati sa fac o inseminare in Bucuresti?
Cu ce analize trebuie sa merg?
Gabi si Moni cea obraznicuta.
ana maria spune:
La Medsana nu iti recdomand ca este foarte scump. Poate conditiile sunt foarte bune dar 500E e mult. Eu am facut la cabinetul doctoritei mele Anca Moisa si m-a costat 2,5 milioane. Cred ca e mai civilizat decat la spital. Se mai face si la Giulesti si la cabinetului drului Niculescu.
In ceea ce priveste analizele, cred ca e bine sa mergi cu analizele de fertilitate, ca sa-si dea seama doctorul daca are sanse IAS. Adica HSG, analize hormonale, spermograma sotului, o analiza de secretie. Oricum cel mai probabil vei avea o consultatie in prealabil si apoi monitorizari de ovulatie pana cand se va decide momentul pt IAS. Iti va spune doctorul ce analize sa mai faci.
Bafta mare!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
gabid spune:
Tocmai astra vroiam sa stiu,daca fac monitorizari in Bacau in zilele 7,9 11 oare le vor accepta?
Nicole,multa bafta!Iti tin pumnii astazi ca sa fie bine!
Voi ati auzit de reusite la 30 % mobilitatea spermastoz?
Gabi si Moni cea obraznicuta.